ΕΣΘΟΝΙΑ: Απόψε ο μεγάλος τελικός του Eesti Laul 2018! [poll]

To Eesti Laul 2018 ολοκληρώνεται απόψε το βράδυ και έτσι σύντομα, όλοι θα γνωρίζουμε  τον φετινό εκπρόσωπο της Εσθονίας στη Eurovision της Λισαβόνας! Οι 20 συμμετέχοντες του Eesti Laul 2018 πέρασαν από 2 ημιτελικούς και έτσι προέκυψαν οι 10 φιναλίστ του τελικού.

Μπορείτε να δείτε πως διαμορφώθηκαν τα αποτελέσματα στους 2 ημιτελικούς παρακάτω:

Πρώτος ημιτελικός  –  Δεύτερος ημιτελικός 

Παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι οι: Ott Sepp και Meelis Kubo . Ο τελικός θα διεξαχθεί στο στάδιο Saku Suurhall Arena στο Ταλίν, εκεί δηλαδή που είχε γίνει και η Eurovision 2002. Οι 10 φιναλίστ του Eesti Laul 2018 θα παρουσιάσουν ζωντανά τις συμμετοχές τους, σε αντίθεση με τους ημιτελικούς όπου είχαν ήδη μαγνητοσκοπηθεί οι εμφανίσεις.

Η διαδικασία τη ψηφοφορίας περιλαμβάνει 2 γύρους.

Στο πρώτο γύρο κι αφού έχουν διαγωνιστεί όλα τα τραγούδια δικαίωμα ψήφου σε ποσοστό 50% αντιστοίχως, θα έχουν μία διεθνής κριτική επιτροπή και οι τηλεθεατές. Τα 3 πρώτα σε ψήφους τραγούδια περνάνε στον δεύτερο γύρο. Σε αυτόν, δικαίωμα ψήφου θα έχει αποκλειστικά το τηλεοπτικό κοινό, το οποίο θα αναδείξει τον τελικό νικητή!

Τα 10 τραγούδια με σειρά εμφάνισης όπως διαγωνίζονται είναι τα παρακάτω: 

1. Karl-Kristjan & Karl Killing (ft. WATEVA) – «Young» (εμφάνιση ημιτελικού)

2. Eliis Pärna ja Gerli Padar – «Sky« (εμφάνιση ημιτελικού)

3. Nika – «Knock Knock« (εμφάνιση ημιτελικού)

4. Sibyl Vane – «Thousand Words« (εμφάνιση ημιτελικού)

5. Stig Rästa – «Home« (εμφάνιση ημιτελικού)

6. Vajé – «Laura (Walk With Me)« (εμφάνιση ημιτελικού)

7. Elina Nechayeva – «La forza« (εμφάνιση ημιτελικού)

8. Frankie Animal – «(Can’t Keep Calling) Misty« (εμφάνιση ημιτελικού)

9. Iiris & Agoh – «Drop That Boogie« (εμφάνιση ημιτελικού)

10. Evestus – «Welcome To My World» (εμφάνιση ημιτελικού)

Οι παρουσιαστές της βραδιάς!

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στον τελικό του Eesti Laul 2018 2 καλλιτέχνες που έχουν ήδη εκπροσωπήσει την Εσθονία στο διαγωνισμό στο παρελθόν δοκιμάζουν και φέτος την τύχη τους. Ελπίζουν στο τυχερό εισιτήριο για την Λισαβόνα οι εξής: Gerli Padar και Stig Rästa. Εκπροσώπησαν τη χώρα τους το 2007 και το  2015 αντίστοιχα. Η Gerli Padar με το Partners in crime είχε καταλάβει την 22η θέση στους 28 συνολικά του ημιτελικού που είχε γίνει στην Φινλανδία. Ο Stig Rästa συμμετείχε στην Eurovision 2015 με την Elina Born και το Goodbye to yesterday, όπου προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό της Βιέννης και κέρδισαν την 7η θέση! 

Για 10η συνεχόμενη χρονιά η κρατική τηλεόραση της Εσθονίας προχωρά στην επιλογή εκπροσώπου με το ίδιο format (Eesti Laul) το οποίο τους έχει αποφέρει τα προηγούμενα χρόνια 5/9 προκρίσεις σε τελικό και 3 θέσεις στη 10άδα! Συγκεκριμένα το 2009 οι Urban Symphony με το τραγούδι «Rändajad» κατέλαβαν την 6η θέση! όπως συνέβη και το 2012 με τον Ott Lepland και το τραγούδι «Kuula». Το 2015 η Elina Born και ο Stig Rästa με το τραγούδι «Goodbye to Yesterday» κατέλαβαν την 7η θέση! Ας ελπίσουμε επομένως να επιστρέψουν στον μεγάλο τελικό φέτος μετά τις 2 συνεχόμενες αποτυχίες τους και γιατί όχι με ένα καλό πλασάρισμα!

Ποιος θα είναι άραγε ο επόμενος εκπρόσωπος της Εσθονίας; Σε λίγες ώρες θα ξέρουμε…

Εν αναμονή λοιπόν, του μεγάλου τελικού του Eesti Laul 2018, που αρχίζει στις 19:30 ώρα Ελλάδας! Μπορείτε να τον παρακολουθήσετε ζωντανά εδώ.

Ωστόσο, πείτε μας ποιο από τα 10 τραγούδια είναι το αγαπημένο σας;

Ψηφίστε στο poll του OGAE Greece!

Which of ESCZ 2019 entries do you like most?

 

Μείνετε συντονισμένοι στο ogaegreece.com για όλα τα νεότερα σχετικά με το Eesti Laul 2018.

Γιώργος Φλίγκος

[Φωτογραφία: Βαγγέλης Ρήγας]

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ