ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Απόψε επιλέγει τραγούδι!

Η Φινλανδία πάντα επέλεγε τον εκπρόσωπό της για το διαγωνισμό της Eurovision μέσω Εθνικού Τελικού, που τα τελευταία χρόνια είχε την ονομασία UMK (Uuden Musiikin Kilpailu). Φέτος όμως έκανε την έκπληξη και από τις αρχές Νοεμβρίου το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο YLE ανακοίνωσε την απευθείας ανάθεση στη Saara Aalto για τη φετινή εκπρoσώπηση της χώρας στον 63ο διαγωνισμό της Eurovision που θα γίνει το Μάιο στη Λισαβόνα.

Η 31 ετών Saara Aalto έχει προσπαθήσει 2 φορές στο παρελθόν να εκπροσωπήσει τη χώρα της στο διαγωνισμό. Η πρώτη το 2011 με το τραγούδι “Blessed with Love” και η δεύτερη το 2016 με το “No Fear”. Και τις δύο φορές ήρθε δεύτερη, ενώ δεύτερη ήρθε και το 2012 στο πρώτο The Voice της Φινλανδίας. Έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής και έχει κυκλοφορήσει αρκετά albums. Η καριέρα της, όμως, ξεπέρασε τα όρια της χώρας της όταν ήρθε δεύτερη στο X Factor του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τα τραγούδια, τα οποία θα παρουσιάσει ζωντανά απόψε, είδαν το φως της δημοσιότητας ένα ένα μέσα στις προηγούμενες εβδομάδες και είναι με σειρά εμφάνισης:

  • Monsters
  • Domino 
  • Queens

Τις χορογραφίες της Saara έχει αναλάβει ο πασίγνωστος Αμερικανός χορογράφος Brian Friedman, γνωστός για τις συνεργασίες σε μουσικά video clip με τις Britney Spears, Beyonce, Mariah Carey και Cher. Στη σκηνή θα εμφανιστεί απόψε και η Mel C από τις Spice Girls, η οποία είναι το είδωλο της Saara, όπως έχει δηλώσει, ενώ το YLE έχει αφήσει να εννοηθεί ότ θα υπάρξουν κι άλλοι καλεσμένοι-έκπληξη! Το καινούριο τους τραγούδι “Hellfire” θα τραγουδήσουν, επίσης, οι περσινοί εκπρόσωποι της χώρας Norma John, ενώ τη βραδιά θα παρουσιάσουν η Krista Siegfrids και ο Mikko Silvennoinen. Η βραδιά, την έκβαση της οποίας θα την αποφασίσουν τηλεοπτικό κοινό και διεθνής κριτική επιτροπή, θα λάβει χώρα στην Espoo Metro Arena και μπορείτε να την παρακολουθήσετε ζωντανά εδώ.

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου



 

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. μονο το Monsters κατι λεει αλλα και παλι το κοβω 50/50 να περασει στον τελικο..λιγα πραγματα φετος απο την φινλανδια..του χρονου παλι..

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ