ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Αποσύρει τη συμμετοχή του ο Diogo Piçarra!

Ο Πορτογάλος τραγουδιστής Diogo Piçarra που πέρασε πρώτος στον Τελικό από τον 2ο Ημιτελικό Festival Da Canção 2018, ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι αποσύρει τη συμμετοχή του.

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από έντονη κριτική ότι το τραγούδι του Diogo Piçarra είναι προϊόν λογοκλοπής από ένα θρησκευτικό τραγούδι της Παγκόσμιας Εκκλησίας της Βασιλείας του Θεού, μιας χριστιανικής ομολογίας, η οποία ανήκει στον ευρύτερο προτεσταντικό χώρο και εντάσσεται στις ομάδες των Πεντηκοστιανών.

Συγκεκριμένα ο Diogo Piçarra έγραψε το εξής στη σελίδα του στο Facebook:

Σε όλη αυτή την κοινότητα [του Facebook], σας ενημερώνω ότι αποφάσισα να αποσύρω τη συμμετοχή μου στο φεστιβάλ τραγουδιού.
Δεν υπάρχουν λόγια να ευχαριστήσω για όλη την υποστήριξη και την στοργή που έχω λάβει τις τελευταίες 24 ώρες τους συμμαθητές, τους φίλους, την οικογένεια και τους φανς.
Η θέση μου παραμένει σε σχέση με τη μουσική μου, την ήσυχη συνείδηση και το κεφάλι ψηλά. Αλλά δεν σκοπεύω να ταΐσω αυτό το σύννεφο πια. Όλα αυτά που δημιουργήθηκαν γύρω από τη συμμετοχή μου δεν είναι πια μουσική.
Δεν θέλω να να πω πόσο περήφανη θα μπορούσε να είναι η εκπροσώπηση της χώρας μου σε έναν διαγωνισμό όπως η Eurovision, αλλά δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε.
Η καριέρα μου και η ζωή μου δεν εξαρτώνται από αυτό, εξαρτάται μόνο από εσάς και με αυτή την έννοια ξέρω ότι θα είμαι πάντα καλά μαζί σας.
Σε όλους τους ανταγωνιστές, ελπίζω να αναδειχθείτε από το φεστιβάλ τραγουδιού ως ο επόμενος νικητής της Eurovision 2018, και εγώ θα είμαι εδώ, όπως όλοι οι Πορτογάλοι, να σας χειροκροτήσω όρθιος.
Ευχαριστώ για όλα.

Το RTP αποδέχθηκε την απόφαση του καλλιτέχνη και ανακοίνωσε ότι τη θέση του καταλαμβάνει η πρώτη επιλαχούσα (8η στον 2ο Ημιτελικό) Susana Travassos με το τραγούδι “Mensageira”.

Συγκρίνετε τα 2 τραγούδια… θεωρείτε ότι υπάρχει θέμα λογοκλοπής?

Written by 

Μέλος σε σωματεία της Eurovision από το 1990. Ιδρυτικό μέλος του OGAE Greece. Έχω διατελέσει Αντιπρόεδρος και Εκπρόσωπος μελών Επαρχίας - Εξωτερικού στο ΔΣ του OGAE Greece. Το επάγγελμά μου είναι Ειδικός Γαστρεντερολόγος-Ηπατολόγος και μένω στη Θεσσαλονίκη.

Related posts

3 Thoughts to “ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Αποσύρει τη συμμετοχή του ο Diogo Piçarra!”

 1. Σταματης

  Δεν το λες λογοκλοπη…
  Αυτος πηρε το πρωτοτυπο και το εστειλε αυτουσιο

 2. giannismits

  Οκ μοιάζουν αλλά ούτε το πρώτο είναι ούτε το τελευταίο που πάτησε πάνω σε ένα τραγούδι. Αυτό που ξέρω είναι πως ένα καλό τραγούδι είχαν και αυτό αποσύρθηκε. Κρίμα.

 3. Ef

  Μα δεν πατησε. Απλα κατσικωθηκε πανω του!!!!!!

ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟΥ