ΙΤΑΛΙΑ: Τελικός απόψε στο San Remo! Alessandro Casillo…E’ vero νικητής στους νέους!

Ολοκληρώνεται απόψε στις 22:00 το 62ο Φεστιβάλ Τραγουδιού του San Remo. 5 βραδιές αφιερωμένες στην ιταλική μουσική με το μοναδικό τρόπο που γνωρίζουν καλά οι γείτονες.

Τον τελικό μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά στο Rai Uno (Δορυφόρος: Hot Bird 6) και διαδικτυακά στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ και στο eurovision.tv.

Χτες επιλέχτηκε και ο νικητής στην κατηγορία των νέων καλλιτεχνών. Πρόκειται για τον Alessandro Casillo με το τραγούδι E’ vero, ο οποίος με μάτια δακρυσμένα παρέλαβε το βραβείο του.

Στην ίδια κατηγορία η Erica Mou και το τραγούδι της Nella vasca da bagno del tempo κέρδισε το ειδικό βραβείο των δημοσιογράφων.

Το 2011 ο νικητής αυτής της κατηγορίας επιλέχτηκε να εκπροσωπήσει τη χώρα στη Eurovision.

Απόψε αναμένεται στη διάρκεια του τελικού η Rai να ανακοινώσει τον εκπρόσωπο της χώρας στο Baku. Την ανακοίνωση θα κάνουν, σύμφωνα με το eurovision.tv, οι νικητές της Eurovision 2011 Ell & Nikki.

Απόψε οι 10 καταξιωμένοι καλλιτέχνες που προκρίθηκαν χτες στον τελικό θα ερμηνεύσουν τα τραγούδια τους συνοδευόμενοι ζωντανά από τη συμφωνική ορχήστρα του San Remo. Το τηλεοπτικό κοινό και η επιτροπή των μουσικών – μελών της ορχήστρας θα ψηφίσουν και θα επιλέξουν τις 3 επικρατέστερες συμμετοχές.

Στη συνέχεια οι 3 καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν μία σύντομη εκδοχή του τραγουδιού τους και το τηλεοπτικό κοινό θα επιλέξει το νικητή του φεστιβάλ.

Οι 10 αποψινές συμμετοχές είναι:

1. Eugenio FinardiE tu lo chiami Dio

2. Samuele BersaniUn pallone

3. Nina ZilliPer sempre

4. DolceneraCi vediamo a casa

5. ArisaLa notte

6. Francesco RengaLa tua bellezza

7. NoemiSono solo parole

8. EmmaNon e’ l’Inferno

9. Pierdavide Carone feat. Lucio DallaNanì

10. Gigi d’Alessio & Loredana BertéRespirare

 

Λουκάς Βλαβιανός

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ