ΟΥΓΓΑΡΙΑ : Απόψε στις 21.30 ο μεγάλος τελικός του A Dal 2018!

Έφτασε απόψε η μεγάλη στιγμή για την επιλογή του εκπρόσωπου της Ουγγαρίας για τον 63ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2018! Ο μεγάλος τελικός του A Dal θα διεξαχθεί απόψε στις 20.30 τοπική ώρα (21.30 ώρα Ελλάδος) με την συμμετοχή 8 υποψήφιων συμμετεχόντων.

Θυμίζουμε ότι η διαδικασία επιλογής της Ουγγαρίας έκανε εκκίνησή στις 20 Ιανουαρίου με τη διεξαγωγή της 1ης προκριματικής σειράς, συνέχισε με άλλες δύο προκριματικές σειρές στις 27 Ιανουαρίου και 3 Φεβρουαρίου και στη συνέχεια είχαμε τους δύο ημιτελικούς στις 10 και 17 Φεβρουαρίου από τους οποίους προέκυψαν οι 8 διαγωνιζόμενοι του αποψινού τελικού (6 επιλέχθηκαν από κοινή ψήφο επιτροπής και κοινού και 2 αποκλειστικά από την ψήφο κοινού).

Οι αποψινοί διαγωνιζόμενοι έχουν ως εξής (σε τυχαία σειρά) :

  • Dánielfy Gergely – “Azt mondtad”
  • Heincz Gábor (BIGA) – “Good vibez”
  • Leander Kills – “Not szól harang”
  • Süle Zsolt – “Zöld a május”
  • Tamás Horvath – “Meggyfa”
  • Viktor Kiraly – “Budapest Girl”
  • yesyes – “I Let You Run Away”
  • AWS – “Viszlát nyar”

Σε ότι αφορά το διάλειμμα του αποψινού τελικού, ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε ότι ο εθνικός τηλεοπτικός φορέας MTVA ανακοίνωσε ότι σε αυτό θα εμφανιστεί ο εκπρόσωπος της Ουγγαρίας στο διαγωνισμό του 2017 Joci Pápai!

Εκτός του Joci Pápai στο διάλειμμα θα εμφανιστεί το συγκρότημα Magna Cum Laude (των οποίων ο τραγουδιστής είναι και μέλος της κριτικής επιτροπής του τελικού) και ο τραγουδιστής György Ferenczi.

Σε ότι αφορά την επιλογή του νικητή, η διαδικασία της ψηφοφορίας θα έχει και στον τελικό δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος οι τέσσερις καλύτερες εμφανίσεις θα αποφασιστούν από την ειδική κριτική επιτροπή (την οποία αποτελούν ο συνθέτης και περφόρμερ Miklós Both, ο συνθέτης και καλλιτέχνης Károly Frenreisz, ο τραγουδιστής των Magna Cum Laude Misi Mező και η ηθοποιός Judit Schell).

Στο δεύτερο μέρος το κοινό αποκλειστικά θα κληθεί να επιλέξει ανάμεσα στις τέσσερις επιλογές της κριτικής επιτροπής τον εκπρόσωπο της χώρας στη Λισαβόνα!

Οικοδεσπότες του τηλεοπτικού σώου θα είναι ως γνωστόν ο εκπρόσωπος της χώρας το 2016 Freddie μαζί με την δημοσιογράφο Krisztina Rátonyi.

Το σώου θα έχει τηλεοπτική κάλυψη από τον τηλεοπτικό σταθμό Duna Tv και διαδικτυακή μετάδοση από τον ιστότοπο Mediaklikk.hu

Γιώργος Γεωργακόπουλος

Πηγή : www.esctoday.com

www.eurovoix.com

Φωτογραφίες : thesun.co.uk / eurovoix.com

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. A DAL 2018, FINAL

    1. Gergely Dánielfy – Azt mondtad 10/10
    2. Tamás Horváth – Meggyfa 9/10
    3. yesyes – I let you run away 9/10
    4. AWS – Viszlát nyár 7/10
    5. Leander Kills – Nem szól harang 7/10
    6. Zsolt Züle – Zöld a május 6/10
    7. Viktor Király – Budapest girl 6/10
    8. Gábor Heincz (BIGA) – Good vibez 6/10

  2. Gergely Dánielfy – Azt mondtad 10/10
    Tamás Horváth – Meggyfa 9/10

    Με τα υπόλοιπα δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα οπότε αν βγει κάποιο άλλο θα μου πέσει βαρύ!
    Το Azt mondtad είναι απλά αριστούργημα. Το Meggyfa το λατρεύω αλλά θα το φάει όπως πάντα η επιτροπή μιας και δεν θα το έχει στην 4αδα και δεν θα μπορεί να το ψηφίσει το κοινό. Σκάνδαλο αυτή η διαδικασία της Ουγγρικής επιτροπής κάθε χρόνο.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ