EUROVISION 2018: Οι 14 μέχρι σήμερα συμμετοχές! [poll]

Βρισκόμαστε στα τέλη Φεβρουαρίου και έχουν γίνει γνωστές οι 14 πρώτες συμμετοχές της Eurovision 2018 με τις όποιες αλλαγές είτε στη γλώσσα, είτε ακόμη και σε κάποια τραγούδια να μην αποκλείονται.

Πρώτη χώρα που επιλέγει παραδοσιακά το τραγούδι της είναι η Αλβανία. Από εκεί και πέρα όλες οι χώρες ρίχνονται στην μάχη της επιλογής, ανάλογα κιόλας με τον προγραμματισμό του εκάστοτε κρατικού καναλιού και με την τελική προθεσμία φυσικά, αυτήν που ορίζει κάθε χρόνο η EBU. Για φέτος η τελική ημερομηνία υποβολής συμμετοχής έχει οριστεί η 12η Μαρτίου!

Πάμε να δούμε όμως, πως έχουν οι ως τώρα 14 επιλεγμένες συμμετοχές!

1. Αλβανία (θα εμφανιστεί στο 1ο μισό του 1ου Ημιτελικού) – Eugent Bushpepa, Mall

2. Γαλλία (απευθείας στον τελικό με εμφάνιση στον 2ο Ημιτελικό) – Madame Monsieur, Mercy

3. Τσεχία (θα εμφανιστεί στο 1ο μισό του 1ου Ημιτελικού) – Mikolas Josef, Lie to me

4. Ισπανία (απευθείας στον τελικό με εμφάνιση στον 1ο Ημιτελικό) – Alfred και Amaia, Tu cancion

5. Μάλτα (θα εμφανιστεί στο 2ο μισό του 2ου Ημιτελικού) – Christabelle, Taboo

6. Ελβετία (θα εμφανιστεί στο 2ο μισό του 1ου Ημιτελικού) – Zibbz, Stones

 7. Ηνωμένο Βασίλειο (απευθείας στον τελικό με εμφάνιση στον 1ο Ημιτελικό) – Surie, Storm

8. Δανία (θα εμφανιστεί στο 1ο μισό του 2ου Ημιτελικού) – Rasmussen, Higher Ground

9. Ιταλία (απευθείας στον τελικό με εμφάνιση στον 2ο Ημιτελικό) – E. Meta e F. Moro, Non mi avete fatto niente

10. Ελλάδα (θα εμφανιστεί στο 2ο μισό του 1ου Ημιτελικού) – Γιάννα Τερζή, Όνειρό μου

11. Λευκορωσία (θα εμφανιστεί στο 1ο μισό του 1ου Ημιτελικού) – Alekseev, Forever

12. Μαυροβούνιο (θα εμφανιστεί στο 2ο μισό του 2ου Ημιτελικού) – Vanja Radovanović, Inje

13. Σερβία (θα εμφανιστεί στο 1ο μισό του 2ου Ημιτελικού) – Sanja Ilić i Balkanika, Nova deca

14. Γερμανία (απευθείας στον τελικό με εμφάνιση στον 2ο Ημιτελικό) – Michael Schulte, You Let Me Walk Alone

Όσον αφορά το τραγούδι της Αλβανίας και της Ιταλίας είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει τροποποίηση καθώς η υπάρχουσα χρονική διάρκειά τους ξεπερνάει το όριο των 3 λεπτών που έχει θέσει η EBU. Επιπλέον, το αλβανικό κρατικό κανάλι δήλωσε πως η γλώσσα του τραγουδιού δε θα αλλάξει στα αγγλικά και θα παραμείνει ως έχει. Αναμένουμε επομένως…

Τα αποτελέσματα από την ψήφο 364 ατόμων για την αγαπημένη τους συμμετοχή από τις 5 πρώτες είχαν ως εξής: 1η) Γαλλία 37.64%, 2η) Τσεχία 32.42%, 3η) Μάλτα 11.26%, 4η) Ισπανία 10.16%, 5) Αλβανία 8.52%

Για να δούμε θα καταφέρει η Γαλλία να πάρει και πάλι την πρωτιά ή κάποιο νέο τραγούδι θα καταφέρει να κλέψει την πρωτοκαθεδρία της! Φυσικά από το poll δε θα μπορούσε να λείπει η Ελλάδα μιας και ήταν η 10η χώρα που επέλεξε τραγούδι! Ωστόσο, επειδή σίγουρα αρκετοί λόγω συναισθηματισμού θα θέλουν να στηρίξουν την χώρα μας, σας δίνουμε ως επιλογή να διαλέξετε 2 τραγούδια! Επιπλέον, σας ετοιμάσαμε και ένα ξεχωριστό poll! Ένα poll που θα αφορά μόνο τις BIG 5, δηλαδή τις χώρες που περνάνε απευθείας στον τελικό και δεν είναι άλλες από τις Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία και Ιταλία.

Ακούστε λοιπόν ξανά όλα τα επιλεγμένα τραγούδια και ας ψηφίσουμε!

Ποια είναι τα αγαπημένα σας τραγούδια μέχρι τώρα;

ΨΗΦΙΣΤΕ στα poll του OGAE Greece!

 
Ποια είναι τα 2 αγαπημένα σας τραγούδια μέχρι τώρα;
×
                           
Ποιο είναι το αγαπημένο σας τραγούδι από τις BIG 5;
883 votes
×

 

[Φωτογραφία: Βαγγέλης Ρήγας]

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

4 ΣΧΟΛΙΑ

    • αν και ειναι καθαρα θεμα γουστου,συμφωνω μαζι σου με εμας να ειμαστε λιγο πιο μπροστα στο ποιος θα κοψει το νημα και δεν το λεω γιατι ειναι η χωρα μας,απλα της γαλλιας ειναι αρκετα συνηθισμενο,ενα χαλαρωτικο τραγουδι που θεωρω οτι θα παει καλα στις επιτροπες,στο κοινο εχει αποδειχθει πως οτι εκθεαζουν τη βραδια που πρεπει να ψηφιζουν ειτε το ξεχνανε ειτε κατα λαθος βαζουν λαθος κωδικο(βλεπε τν ιταλο περσυ,τον αμιρ,την ουγγαρεζα πριν 4-5 χρονια)…
      γενικα αν ξαφνικα γινοταν ενα θαυμα και μας θυμοντουσαν ολοι οσοι μας εχουν ξεχασει τα τελευταια χρονια(σερβια,ουγγαρια,ισπανια,σαν μαρινο,βουλγαρια,ρωσια κτλ κτλ) θα παμε ανελπιστα καλα κυριως γτ νιωθω 1η χρονια θα μας δωσουν ποντους οι επιτροπες και ενας παραγοντας που μας βοηθα σε αυτο ειναι η ολη φιλοσοφια που θα ακολουθησουν οι πορτογαλοι στην διοργανωση…
      δεν ξερω καπως ετσι βλεπω να εξελλισονται τα πραγματα,βεβαια εχουμε ακομη πολλες χωρες μπροστα μας να ακουσουμε τραγουδια αλλα δεν νμζω να περιμενει κανεις κατι ουαου,το αζερμπαιτζαν ΑΝ κανει κατι αξιολογο,η ρωσια δεν νομιζω η κοπελια να ειναι σε θεση σαν προσωπικοτητα να υποστηριξει κατι δυνατο,η σουηδια εχουμε δει φετος το μελοντι να ειναι κλασεις κατωτερο περασμενων ετων,η βουλγαρια που περιμενουν καποιοι λογο τελευταιων χρονων και ειναι και 1-2η στα στοιχηματα θεωρω θα απογοητευσει κυριως γτ αλλαξε διοικηση και αυτο θα εχει αντικτιπο,η φιλανδια αν και αγαπαμε σαααρα δεν νμζω να παει καλα στις επιτροπες καθαρα λογο ρεπερτοριου και αισθητικης,γνωριζοντας τι λιγο περιμενω να δω κατι extreme στο monsters που μαλλον θα παει και κατι μου λεει πως θα ξενισει σε πολλους.
      EUROVISION 2018 με Ελλαδα τοπ10 το πιστευω πραγματικα <3

  1. top 14 – studio version!

    1. Γαλλία 8/10
    2. Ελλάδα 8/10
    3. Δανία 8/10
    4. Λευκορωσία 7/10
    5. Ιταλία 7/10
    6. Ελβετία 6/10
    7. Γερμανία 6/10
    8. Αλβανία 6/10
    9. Τσεχία 6/10
    10. Μαυροβούνιο 6/10
    11. Σερβία 6/10
    12. Η. Βασίλειο 5/10
    13. Μάλτα 5/10
    14. Ισπανία 4/10

    Περιμένω να βάλω το πρώτο μου 9 και 10. Αναμένω με μεγάλο ενδιαφέρον τους τελικούς της Ουγγαρίας και της Ουκρανίας το Σάββατο γιατί έχω ένα 10 και ένα 9 αντίστοιχα!

  2. Απο τα 14 μόνο το δικό μας ,Δανία και Γαλλία αγγίζει ξεχωριστά τα αυτάκια μου…αν και για την Ελλάδα είμαι αρκετά αισιόδοξη φέτος πραγματικά αρκεί να υπάρξει μια αντίστοιχη καλή σκηνική παρουσία!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ