ΣΕΡΒΙΑ: Με τους Sanja Ilic & Balkanika στην Λισαβόνα!

Μόλις ολοκληρώθηκε ο εθνικός τελικός, Beovizija 2018, που έγινε στο Sava Centar στο Βελιγράδι.

Το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Σερβία στο διαγωνισμό της Eurovision είναι το “Nova deca” από τους Sanja Ilic & Balkanika.

Την βραδιά άνοιξαν οι Hor RTS και Una Saga Serbica, τραγουδώντας το νικητήριο τραγούδι της Σερβίας το 2007 ‘Molitva’.

Οι παρουσιαστές της βραδιάς, Dragana Kosjerina, Kristina Radenković, Branko Veselinovic, και Aca Stojanović, μας καλωσόρισαν και μας εξήγησαν  τα διαδικαστικά του εθνικού τελικού.

 

Τα τραγούδια που διαγωνίστηκαν είναι τα εξής:

  1. SevdahBABY – “Let’s Dance Now” (Hajde da igramo sada)
  2. Rambo Amadeus and Beti Đorđević – “You’re Gone” (Nema te)
  3. Maja Nikolić – “Wonderland” (Zemlja čuda)
  4. Srđan Marijanović – “If Only I knew” (Bar da znam)
  5. Ivan Kurtić – “Neither Sun, Nor Moon” (Ni sunca, ni meseca)
  6. Sanja Ilić and Balkanika – “Our Children” (Naša deca)
  7. Koktel Balkan – “Because” (Zato)
  8. Boris Režak – Fairy (Vila)
  9. Lana and Aldo – “The Strongest of All” (Jača sam od svih)
  10. Dušan Svilar – “Under the Locust Tree” (Pod krošnjom bagrema)
  11. Igor Lazarević – “Get Away From Me” (Beži od mene)
  12. Saška Janković – “Song for You” (Pesma za tebe)
  13. Lord – “Just Let It Turn” (Samo nek se okreće)
  14. Danijel Pavlović – “The Rose of Destiny” (Ruža sudbine)
  15. BASS – “Tired” (Umoran)
  16. Osmi Vazduh and Friends – “Wake Up” (Probudi se)
  17. Biber and DJ Niko Bravo – “This Morning (Wedding Guests)” (Jutros (Svatovi)

Το αποτέλεσμα κρίθηκε με ποσοστό 50-50 από την κριτική επιτροπή και televoting.

Η βραδιά είχε πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες που έχουν συμμετάσχει στην Eurovision με την Σερβία,  όπως οι Jelena Tomasevic (2008) Marko Kon ( 2009), Moje 3 (2013), Milan Stankovic (2010), Sanja Vucic (2016), Bojana Stamenov (2015) και Tijana Bogicevic (2017). Επίσης στο Beovizija 2018, τραγούδησαν οι Regina (Bosnia & Herzgovina 2009), Sergej Cetkovic (Montenegro 2015), Knez ( Montenegro 2016) και  Jacques Houdek (Croatia 2017).

 

https://www.youtube.com/watch?v=X0_aiXhd-r8

 

 

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. συγχαρητηρια στη σερβια για το οπτικο θεαμα που προσεφερε αποψε. μπορει τα τραγουδια να μην σε υψηλο επιπεδο (ξεχωρισα βεβαια καποια) αλλα σαν διοργανωση ηταν εξαιρετικα ομορφη. μια χωρα με οχι και τοσες επιτυχιες, προσπαθει και διοργανωνει μια αξιοπρεπης βραδια με 17 υποψηφια τραγουδια. α ρε ερτ. παρε παραδειγμα. η ερτ μονο σε κανενα παλιο στουντιο είναι ικανη να τον κανει τον εθνικο τελικο με αισθητικη 90s. τι να πω. θλιβομαι πραγματικα για τη νοοτροπια του κρατικου μας φορεα. τα εχουμε πει πολλες φορες αλλα δεν βλεπω να γινεται κατι… τετοια απαξιωση και υποβαθμιση σε ενα τοσο κερδοφορο προιον σιγουρα δεν αξιζει τετοια συμπεριφορα. ποσο δυσκολο πια ειναι να ασχοληθουν σοβαρα; τουλαχιστον το τραγουδι που στελνουμε ειναι εξαιρετικο και αρεσει στην ευρωπη. ειμαι αισιοδοξος πως θα παρουμε μια πολυ υψηλη θεση, αρκει βεβαια το τραγουδι να αποδοθει τοσο ομορφα οσο στη studio version του και να στηθει καταλληλα. στα της σερβιας τωρα… το τραγουδι που επιλεχθηκε μου αρεσει παρα πολυ και εξ αρχης ηθελα να κερδισει. ηταν και το φαβορι βεβαια αλλα ποτε δεν ξερεις… καλη επιτυχια. η σερβια επιστρεφει ξανα στον τελικο και εκει την βλεπω μεταξυ 12-15ης θεσης

  2. Ακούγοντας το είχα την αίσθηση οτι ξεπετάχτηκε απο το 2006…επίσης το ολο σκηνικό μου θύμισε Βουλγαρία 2009. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν μου αρέσει ή οχι… η Σερβία είναι απο τις αγαπημένες μου χώρες στον διαγωνισμό, καθώς έχει καταφέρει μέσα σε αυτά τα 10 χρόνια που συμμετέχει ως αυτόνομο κράτος να στείλει “διαμαντάκια” στον διαγωνισμό (βλ. 2007,2008, 2012). Προσωπικά εμένα μου άρεσε και η περσινή συμμετοχή. Καλή επιτυχία Σερβία!

  3. Το τραγούδι αυτό είναι “ή του ύψους ή του βάθους”. Είναι από αυτές τις συμμετοχές όπου τα όποια προγνωστικά μπορούν εύκολα να πέσουν πολύ έξω. Θεωρώ ότι όσο εύκολα μπορεί να μπει 10αδα, άλλο τόσο εύκολα μπορεί και να μην προκριθεί από τον ημιτελικό.
    Φωνητικά καλοί. Η παρουσίαση τίποτα το ιδιαίτερο.

  4. Λίγο συνονθύλευμα, λίγο αχταρμάς λίγο απ’ όλα για να εντυπωσιάσουμε. Ναι δεν είναι κακό αλλά δεν έχει συνοχή αυτό το τραγούδι δεν καταλαβαίνεις ούτε τα κουπλέ ούτε τα ρεφρέν.
    Σκηνικά παλιακό. 5,5/10

  5. Και το έθνικ για να έχει πέραση πρέπει να συμβαδίζει με το ύφος της εποχής. Η συμμετοχή της Σερβίας μας πάει 10 και 15 χρόνια πίσω. Πέρα από το ότι προσπαθεί να παντρέψει διαφορετικά στυλ με όχι μεγάλη επιτυχία, κατά τη γνώμη μου. Δεν θεωρώ καθόλου σίγουρη την προκρισή του στον τελικό.

  6. ευχαριστο σαν ακουσμα και ωραιες φωνες.δε ξερω που μπορει να καταληξει ωστοσο.Ο κοντοπουλος ειναι πισω απο το τραγουδι του Αξερπαιτζαν κατι μου λεει πως θα ειναι πολυ καλο

  7. Μια διόρθωση, τη βραδιά άνοιξαν η χορωδία του RTS και οι Una Saga Serbica (hor=χορωδία). Κοινό & επιτροπή συμφώνησαν, τα προγνωστικά έπεσαν κι αυτά μέσα, νικητής όπως όλοι περιμέναμε, ο Sanja Ilić & το συγκρότημά του. Σαν τραγούδι ακολουθεί μια πεπατημένη η οποία προσωπικά με έχει κουράσει. Είναι παλιακό κομμάτι, ένα συνονθύλευμα παλιών βαλκανικών συμμετοχών. Δε θα μου κάνει έκπληξη αν δεν καταφέρει να περάσει στον τελικό το Μάιο.
    Ένα μεγάλο μπράβo στο RTS που αποφάσισε να επαναφέρει τη Beovizija. Μπορεί να μην ήταν η καλύτερη χρονιά του θεσμού, & το πρόγραμμα να έκανε κοιλιά σε κάποια σημεία, ήταν όμως μια αξιοπρεπέστατη παραγωγή.
    Η Μaja Nikolić πριν τον τελικό δήλωνε πως αυτή είναι το μεγάλο φαβορί & όχι ο Sanja Ilić, τον οποίο βρήκε ακατάλληλο αποκαλώντας τον υπερήλικο, πως το RTS δε θέλει να τη στείλει στη Λισαβόνα, αλλά δεν έχει καμία αμφιβολία πως οι Ευρωπαίοι θα κρίνουν σωστά το ταλεντο της και είναι σίγουρη ότι θα φέρει το βραβείο πίσω στη Σερβία στην περίπτωση που θα είναι αυτή η εκπρόσωπος της χώρας. Είπε ακόμα πως ετοίμασε μια σκηνική παρουσία διεθνών προδιαγραφών. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα βάσει τραγουδιού να παίξει στις θέσεις 3-6, αλλά ήταν τραγική, καρναβάλι σκέτο.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ