ΑΡΜΕΝΙΑ: Τα αποτελέσματα του πρώτου Ημιτελικού του “Depi Evratesil 2018”!

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά ο πρώτος Ημιτελικός του εθνικού τελικού της Αρμενίας, Depi Evratesil 2018 (=Προς την Eurovision 2018) ο οποίος έλαβε χώρα στην πρωτεύουσα της Αρμενίας, Ερεβάν! Δέκα υποψήφιοι καλλιτέχνες με αντίστοιχα υποψήφια τραγούδια διαγωνίστηκαν στον αποψινό, πρώτο Ημιτελικό διεκδικώντας μία ευκαιρία για τον γύρο του Μεγάλου Τελικού που θα γίνει στις 25 Φεβρουαρίου!

 Δέκα υποψήφιοι καλλιτέχνες με αντίστοιχα υποψήφια τραγούδια διαγωνίστηκαν στον αποψινό, πρώτο Ημιτελικό διεκδικώντας μία από τις πέντε θέσεις για τον γύρο του Μεγάλου Τελικού που θα γίνει στις 25 Φεβρουαρίου!

Πιστό στην ώρα του, το show ξεκίνησε στις 20:15 ώρα Ελλάδος και μεταδόθηκε από την συχνότητα του Καναλιού 1 της κρατικής τηλεόρασης της Αρμενίας. Παρουσιάστρια της βραδιάς, η μοναδική στο είδος της, Gohar Gasparyan, μία δημοσιογράφος και παρουσιάστρια που το όνομά της σχετίζεται άμεσα με τον διαγωνισμό της Eurovision μιας και η ίδια από το 2010 εκτελεί χρέη Αρχηγού Αποστολής των Αρμενικών συμμετοχών στους διαγωνισμούς.

Η βραδιά ξεκίνησε με την παρέλαση των δέκα καλλιτεχνών που διαγωνίστηκαν στον συγκεκριμένο Ημιτελικό ενώ η παρουσιάστρια Gohar ανέλαβε αμέσως μετά να πει δυο λόγια για τη βραδιά. Χωρίς ιδιαίτερες καθυστερήσεις, ξεκίνησε η παρουσίαση των υποψήφιων τραγουδιών με τον Gevorg Harutyunyan να ανοίγει την αυλαία με την συμμετοχή του “Stand up”. Πριν από την κάθε εμφάνιση, ένα βίντεο/card-postal όπως συμβαίνει και στον διαγωνισμό της Eurovision παρουσίαζε τον κάθε καλλιτέχνη ο οποίος μοιραζόταν με το παρευρισκόμενο κοινό αλλά και τους τηλεθεατές λίγες πληροφορίες για την ζωή του και την πορεία του στη μουσική αλλά και για ποιο λόγο επιθυμεί να συμμετέχει στη Eurovision 2018!

Η σειρά εμφάνισης των δέκα υποψήφιων τραγουδιών ήταν: 

  1. Gevorg Harutyunyan – Stand up
  2. Angel – Heartbeat
  3. Lusine Mardanyan – If you don’t walk me home
  4. Zhanna Davtyan – Unbreakable
  5. Mher Armenia – Forever
  6. Nemra – I’m a liar
  7. Hayk Kasparov – Enamórame
  8. Tamar Kaprielian – Poison (Ari ari)
  9. Robert Koloyan – Get away with us
  10. Gata Band – Shogha

 

 

 

 

 

Μετά τις εμφανίσεις και των δέκα τραγουδιών, δόθηκε δεκαπέντε λεπτά χρόνος για να ψηφίσει το κοινό και ακολούθησε το καθιερωμένο video/recap με αποσπάσματα από όλες τις εμφανίσεις. Η παρουσιάστρια βρέθηκε στο Green Room συνομιλώντας με τους καλλιτέχνες ενώ το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα ιδιαίτερα χιουμοριστικό video με μία δημοσιογράφο να ρωτά στους δρόμους του Ερεβάν διάφορους ανθρώπους “Τι σημαίνει Eurovision” με… απρόσμενες απαντήσεις!

Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, η παρουσιάστρια Gohar έκανε μία αναφορά στον θεσμό της Junior Eurovision διευκρινίζοντας το πόσο καλά τα πηγαίνουν οι Αρμένικες συμμετοχές στον συγκεκριμένο διαγωνισμό ενώ αμέσως μετά εμφανίστηκε στην σκηνή του Depi Evratesil 2018 ο νεαρός Misha, εκπρόσωπος της χώρας στην Junior Eurovision 2017 ερμηνεύοντας την συμμετοχή του “Boomerang” στα Αγγλικά και στα Αρμενικά!

Τέλος, ακολούθησε ένα best of video από το περσινό Depi Evratesil το οποίο φυσικά ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση της νίκης της Artsvik καθώς και ένα μέρος από την εμφάνισή της τραγουδίστριας από την βραδιά της Eurovision 2017!

Το τελικό αποτέλεσμα κρίθηκε από το τηλεοπτικό κοινό (κατά 50%) και από μία ειδική κριτική επιτροπή (κατά 50%) που απαρτιζόταν από μέλη από την Σουηδία, την Μάλτα, την Εσθονία, την Κύπρο, το Ισραήλ και την Λετονία!

Τα πέντε υποψήφια τραγούδια και οι πέντε υποψήφιοι καλλιτέχνες που κατάφεραν στο τέλος της βραδιάς να εξασφαλίσουν από μία θέση στον γύρο του μεγάλου τελικού της Κυριακής είναι και που ανακοινώθηκαν με τυχαία σειρά είναι: 

  1. Mher Armenia – Forever
  2. Robert Koloyan – Get away with us
  3. Gevorg Harutyunyan – Stand up
  4. Lusine Mardanyan – If you don’t walk me home
  5. Nemra – I’m a liar

Πως κρίνετε εσείς τα αποτελέσματα; 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη βραδιά εκ νέου εδώ!

Μείνετε συντονισμένοι στο www.ogaegreece.com για τον Δεύτερο Ημιτελικό του Depi Evratesil 2018!

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δικαια αποτελεσματα σε ενα μετριο επιπεδου ημιτελικου. Απογοητευση η Ταμαρ που ειχε ενα μετριο για τα δεδομενα της τραγουδι που θα μπορουσε ομως να το κανει να φανει καλυτερο λαιβ αλλα μαλλον το εκανε πιο αχρωμο και βαρετο. Ετσι κι αλλιως το αγαπημενο μου φετος ειναι το “Qami” απο τον επομενο ημιτελικο το οποιο θελω να πιστευω οτι θα κερδισει και την ολη διαδικασια αν φυσικα αποδοθει σωστα λαιβ.

    • Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Chris! Άκρως δίκαια τα αποτελέσματα! Η Tamar δεν έκανε καλή εμφάνιση! Και το δικό μου αγαπημένο είναι για φέτος το “Qami” το οποίο είμαι σίγουρος για την καλή του εμφάνιση στη βραδιά του 2ου Ημιτελικού! Ίδωμεν!

      • Πρωτον σε ευχαριστω για την αντιδραση σου στο σχολιο μου. Και μενα μεσα μου κατι μου λεει οτι δεν θα απογοητευτω απο την παρουσιαση του Sevak. Το τραγουδι ειναι πολυ δυνατο απο μονο του οποτε δεν χρειαζεται τιποτα παραπανω απο μια καλη ερμηνεια.Αν καταφερει να νικησει θα ειναι πολυ ψηλα στο τοπ μου για τον Μαιο. Το ευχομαι γιατι η Αρμενια μου ειναι απο τις πλεον συμπαθης χωρες ειδικα σε οτι εχει να κανει με μουσικη.

  2. Ο Mher πρέπει να είναι αρκετα δημοφιλής μιας και όταν μιλούσε στη μίνι συνέντευξη μετά την παρουσίαση του αλλά κι όταν τραγουδούσε, ο κόσμος επευφημούσε.. όπως και απ’οσο τα είδα (απ’αυτα που πέρασαν είδα ολοκληρο τυχαία μόνο το Im a liar) κανένα δεν είναι για ψηλά το Μάιο. Είναι μάλλον συμπαθητικά.
    Η σειρά που αναφέρονται στο άρθρο είναι η θέσεις που κατέλαβαν τα πέντε πρώτα; Αν ναι είναι ένα κάποιο στοιχείο για το ποιοι είναι φαβορί για τον αρμενικο τελικό

    • Ο Mher (η Mger) είναι όντως πολύ δημοφιλής στην Αρμενία. Καλά το κατάλαβες από τις φωνές του κόσμου. Η ανακοίνωση της τελικής πεντάδας,είναι τυχαία και όχι με βάση τα αποτελέσματα. Τέλος, θα συμφωνήσω μαζί σου ότι κανένα από τα αποψινά διαγωνιζόμενα τραγούδια δεν κάνει για την Eurovision! Ίσως κάπως το “Get away with us” του Robert Koloyan, το οποίο είχε και καλή σκηνική παρουσία! Προσωπικά, το δικό μου αγαπημένο τραγούδι είναι το “Qami” το οποίο διαγωνίζεται στον 2ο Ημιτελικό, στις 22 του μηνός. Ευελπιστώ να κάνει μια καλή εμφάνιση o Sevak Khanagyan και να προκριθεί στον Τελικό (και γιατί όχι, στην Λισαβόνα)!

      • Χαίρομαι που συμφωνούμε Κρικορ! (Συγχωρα με για τον ενικό) Όντως ο Koloyan το παρουσίασε με καλό στήσιμο. Κι εγώ αν έπρεπε να διαλέξω σ’αυτο θα εκλινα.
        Δε μπορώ παρά να μπω να ψάξω το Qami ετσι που με δελεασατε κι εσύ και ο Chris. Ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις και που μοιραστηκες τις απόψεις σου. Έκανες το όλο κλίμα πολύ άμεσο, φιλικό και απροσωπο.
        Τώρα συνειδητοποιώ τις αρμενικές σου καταβολές. Άσχετο αλλά ήξερα κι έναν κυριο απο την παιδική μου ηλικία με το όνομα σου (φίλος του παππού μου) μόνο που τον φωνάζαμε όλοι κιρκορ, μα κι αυτός έτσι συστηνόταν. Τότε μου φαινόταν πολύ παράξενο – αστειο που άκουγα κυρ-Κορ
        Καλή συνέχεια και keep it up!

    • Ναι ο Mger ειναι πολυ δημοφιλης στην Αρμενια. Ελπιζω η δημοφιλια του να μην οδηγησει και σε νικη γιατι το τραγουδι του δεν ειναι τιποτα το ιδιαιτερο. Θα προτιμουσα μια συμμετοχη οπως το “Ov e, Ov e” ή το ” ;Qez Hamar”. Θα του ταιριαζε καλυτερα.

  3. Βλέπω και φέτος θα εχουμε χαλιά eurovision ηδη πολλά καλά τραγούδια έχουν μεινει εκτός . απο πέρυσι οι τηλεθεατές ψηφίζουν πολύ περίεργα . βλέπε πέρυσι που η Μολδαβία βγηκς τρίτη και η Λορίν αποκλείστηκε . φέτος ηδη margaret dotter h tamar apo oti fainetai kai o rybak kai h tayanna tha meinoun ektos . dustuxws h eurovision exei pesei polu

    • Φίλε πιστεύω πως εκτός από πολυ πρόωρα (έχουμε ακόμα να περιμένουμε πάνω από 30 τραγούδια) κρίνεις τη φετινη eurovision κι επιπόλαια. Όλοι όσοι ανέφερες αποκλείστηκαν ή θα αποκλειστούν μάλλον δίκαια. Το κριτήριο του κοινού είναι σχεδόν πάντα έγκυρο. Τώρα αν εσύ κρίνεις -προφανώς με το προσωπικό σου γούστο-αλλά μετρώντας την πρότερη πορεία του καθενός στο διαγωνισμό, το όποιο εκτόπισμά του και την εντύπωση που έκανε τότε, αυτό δε σημαίνει πως η εκ νέου προσπάθειά τους είναι αντάξια της προηγούμενης. Παραξενευτηκα μάλιστα κι από τα παραδείγματα που έδωσες.. τη Margaret την είδες πέρσι λάιβ; Οκ φέτος βελτιώθηκε αλλά δεν παύει να είναι κακέκτυπο της Ριάνα. Την Ταμάρ την είδες σήμερα πάνω στο ντιβάνι; Του Ρυμπακ προσωπικά δε μου άρεσε και η Ταγιανα για κάποιο λόγο από πέρσι μου βγάζει κάτι αρνητικο (οκ αυτό δε λέει κάτι). Ή Λορίν -το έχω ξαναπει παλιοτερα- πηγαινε για κάτι epic και κατέληξε ενα φορτωμένο και κουραστικό θέαμα ενώ η Μολδαβία ήταν απλώς η στιγμή της κι αυτό γιατί έκανε τη διαφορά με το πόσο αναφλαρο χαρούμενο και χορευτικό κομμάτι είχαν ανάμεσα σε μια θάλασσα σκοτεινών και καταθλιπτικων τραγουδιών.

      • Δυστυχως που και που πρεπει να πηγαινει και κανενα μεγαλο ονομα γιατι εδω και 2 χρονια η Eurovision εχει καταντησει σαν το χfactor που μονο καποιοι αγνωστοι πηγαινουν. Οσο για τον ριμπακ το τραγουδι του δεν ειναι η τραγουδαρα αλλα ειναι ανωτερο απ τα αλλα 9 που διαγωνιζεται . οσο για την μαργκαρετ στο μελοντι μια χαρα ηταν δηλαδη ποιο να παει η ραπ παρωδια του λιαμο ? Δεν ειναι προσωπικα γουστα αλλα κατσε και θα δεις σε λιγα χρονια αμα συνεχισει ετσι μπορει να μην υπαρχει Eurovision . ακουγεται ακραιο αλλα εδω θα μαστε και μακαρι να μην βγω αληθινος . σιγα το τραγουδι της μολδαβιας που αξιζε να βγει και τριτο ακομα και της demy καλυτερο ηταν απο αυτο . ο κοσμος απο περυσι ψηφισει πολυ περιεργα. Α και ξεχασα αγγλια ποιος κερδισε φετος ? Ελεος το legends ηταν τραγουδαρα γιαυτο ειχε κ αποδοση να κερδισει 1.50 και αυτο που κερδισε ειχε 50 . οποιος παιζει μπομπες στη Eurovision θα βγαλει λεφτα απο περυσι ο κοσμος ψηφιζει πολυ περιεργα

  4. Tamar Kaprelian – Poison (Ari Ari)
    επρεπε να περασει ρε παιδια. και τι πειραζει που δεν ειχε καλο live; αγαπω αρμενια

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ