ΣΟΥΗΔΙΑ: Τα αποτελέσματα του Γ’ ημιτελικού!

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο και ο τρίτος από τους τέσσερις Ημιτελικούς του Melodifestivalen 2018. Από τα επτά τραγούδια που διαγωνίστηκαν, δύο πέρασαν στον Τελικό της Στοκχόλμης και άλλα δύο στο γύρο της Δεύτερης Ευκαιρίας.

Τα αποψινά τραγούδια ήταν τα:

  1.  A Bitter Lullaby – Martin Almgren
  2. Stark – Barbi Escobar
  3. Cuba Libre – Moncho
  4. Party Voice – Jessica Andersson
  5. Min dröm – Kalle Moraeus & Orsa Spelmän
  6. Cry – Dotter
  7. Everyday – Mendez

Στον πρώτο γύρο ψηφοφορίας αποκλείστηκαν τα τραγούδια Cry της Dotter στην 6η θέση και Stark της Barbi Escobar στην .

Στη συνέχεια, στο δεύτερο γύρο ψηφοφορίας τα δύο τραγούδια που πέρασαν στον Τελικό ήταν τα:

  • A Bitter Lullaby – Martin Almgren
  • Party Voice – Jessica Andersson

Στο γύρο της Δεύτερης Ευκαιρίας πέρασαν τα Cuba Libre του Moncho και Everyday του Mendez.

Θυμίζουμε πως στον Τελικό βρίσκονται ήδη:
My Turn – John Lundvik
Dance You Off – Benjamin Ingrosso
Samir & Viktor – Shuffla
Liamoo – Last breath

Στο γύρο της Δεύτερης Ευκαιρίας βρίσκονται:
All The Feels – Renaida
Patrick Swayze – Sigrid Bernson
Songburning – Mimi Werner
In My Cabana – Margaret

Αλέξανδρος Λιάπης

19 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έλα Παναγία μου. Ένα πράγμα είχαν πραγματικά ενδιαφέρον και διαφορετικό στο φετινό -εξαιρετικά κακό- MF, το Cry της Dotter, και το έβγαλαν 5ο.
    Μόνη και τελευταία ελπίδα, η Mariette, αν δεν εμφανιστεί και αυτή με καμία μετριότητα.

    • Tης οποία Mariette το τραγούδι, ο Σουηδικός τύπος γράφει ότι έχει ήδη διαρρεύσει. Θα υπάρξει θέμα ακύρωσης;

      • Οχι. Ουτε τα σημερινα που ειχαν διαρευσει ακυρωθηκαν. Ο λογος; Επειδη πολυ σωστα λενε οτι οι ιδιοι δεν ευθυνονται για τη διαρροη. Αλλοιμονο αν ακυρωνοντουσαν καθε φορα που καποιος χακερ ειχε ορεξη.

  2. Το τραγουδι της dotter ηταν απαισιο με ρεφρεν μια λεξη μου θυμιζε λιγο το euphoria οι κινησεις που εκανε και λιγο το ρεφρενακι . βεβαια αυτο το τραγουδι το εγραψε ο Thomas g son που εγραψε και το euphoria . πρεπει μαλλον ο ιδιος να παρει ενα διαλειμα απ το διαγωνισμο γιατι ολο επαναλβανει τον εαυτο του η αντιγραφει ξενα τραγουδια . πολυ υπερτιμημενος συνθετης αν και το τραγουδι της μαλτας μου ψιλοαρεσει που εχει γραψει εαν και ειναι χιλιοακουσμενο . παντως η dotter τεραστιο ταλεντο . στο μελλον σιγουρα θα κερδισει το melodi.

    • Nαι, γιατί όπως έχουμε διαπιστώσει οι Σουηδοί έχουν μεγάλη εμμονή με την πρωτοτυπία και την καινοτομία, αν κρίνουμε το τι βλέπουμε και ψηφιζουν χρόνια τώρα στο MF…
      Και δεν έχει καμία σχέση με το Euphoria.

  3. Τι περίεργος ημιτελικός ,τι περίεργα αποτελέσματα..Σε σχέση με τους προηγούμενους δυο πήγαν αντίθετα από την δική μου αίσθηση ..
    Το τραγούδι της Dotter μέχρι και το ρεφραιν ήταν απαίσιο,όπως και φωνητικά δεν μου άρεσε .Μετά το έσωσε όμως ,άλλα μάλλον δεν έφτανε.Όπως και να έχει αποτελεί την πρώτη σημαντική έκπληξη του φετινού Melfest.
    Δεν μπορώ να πω ότι ξετρελάθηκα με κάποιο από τα τραγούδια..Της Jessica με ταξιδεύει αρκετά πίσω ,αλλά αποτελεί κλασικό κομμάτι eurovision νομίζω!
    Το A Bitter Lullaby ομολογώ δεν περίμενα όχι την απευθείας πρόκριση ,αλλά και ότι θα προκριθεί.Αδιάφορο προσωπικά.
    Τα υπόλοιπα δυο που πήγαν στην δεύτερη ευκαιρία ,ε έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα ήταν αναμενόμενα,αν και του Mendez περίμενα την απευθείας πρόκριση(όχι ότι την άξιζε βέβαια).Με αυτά και με αυτά περιμένουμε την Mariette!!
    Ενα τοπ 5 μέχρι στιγμής.
    5.Samir & Viktor – Shuffla
    4.All The Feels – Renaida
    3.Dance You Off – Benjamin Ingrosso
    2.Liamoo – Last breath
    1.My Turn – John Lundvik

  4. Ενταξει οτι να ‘ναι. Ειχα καιρο να εκνευριστω τοσο. Εκτος του οτι το Μελοντιφεστιβαλεν μεχρι στιγμης ειναι μια μεγαλη πατατα ειδα την Ντοτερ που ειναι καλλιτεχναρα ειχε ενα καλο τραγουδι, ωραια σκηνικη παρουσια και φυσικα την ιδιαιτερη φωναρα της να μενει 6η στους 7 και προχωρησαν τραγουδια οπως το Cuba Libre (ασχολιαστο), το Everyday (λιγο απο Despacito λιγο απο τραγουδι του RedOne) το Party Voice (κατι απο early 00’s, με λιγο Charlotte Perelli), ενα αμερικανικο Country της σειρας και ενα ποπ φολκ με κατι μεσηλικες με μουσικα οργανα και κατι παραδοσιακους χορευτες. Θα περιμενω να δω και τον τελευταιο ημιτελικο και κυριως να δω τι θα εχει η Μαριεττε.

    • 1. Ο μεσηλικας κυριουλης ειναι πασιγνωστη τιβιπερσονα. Μουσικος, παρουσιαστης, τραγουδιστης και αγαπητος. Κατι σαν τον Μικρουτσικο τη δεκαετια του 90. Εμενα μου κανει εντυπωση που δεν περασε. Δε μου αρεσε βεβαια ουτε εμενα.
      2. Η Ντοτιρ δεν ειχε καμια πρωτοτυπια. Θυμιζε πολυυυ Λοριν. Αλλα….χωρις φωνη. Δικαια εκτος νομιζω. Αμα πουμε την Ντοτιρ καλλιτεχναρα με αυτη τη φωνη…τοτε τη Μποφιλιου τι θα την πουμε;;;;;
      3. Το Κουβα λιμπρε ειχε ρυθμο. Ευχαριστο τραγουδι. Αρεσει στους σουηδους. Δε με εξεπληξε καθολου.
      4. Ο τραγουδιστης του εβριντει μιλησε στο βιντεακι πριν τραγουδησει για το γιο του που γυρισε απο τη Χιλη επειδη τον κοροιδευαν που ειναι γκει. Κατι τετοιο. Και οτι τον αγαπαει επειδη ειναι παιδι του και εχει αγνη ψυχη και ειναι πολυ υπερηφανος ως πατερας κλπ κλπ. ….Οποτε εγω το περιμενα οτι θα επαιρνε ολη την γκει ψηφο. Στανταρ.
      5. Η Τζεσικα ειναι σταρ εδω. Θα περναγε ουτως η αλλως.

      • Ξεχασα.
        Το αμερικανικο καντρι τις σειρας που λες….του Μαρτιν ηταν σημερα μακραν το καλυτερο και λογικα θα ειναι στην 5αδα στον τελικο. Δε θα με χαλαγε καθολου να κερδισει. Αξιολογοτατο.

      • Ε, από ότι λες όσοι προκρίθηκαν το κατάφεραν για λόγους που μόνο σχέση με την καλλιτεχνική τους υπόσταση και τη συμμετοχή τους δεν είχαν.

        Μια χαρά ήταν ήταν η Dotter και το τραγούδι της σίγουρα διαφορετικό μέσα στη θάλλασα κλισέ και κοινοτυπίας του MF. Μετά Χριστόν προφήτες γίνατε όλοι σας.
        Είναι αυθαίρετο να λέμε οτιδήποτε είναι πιο καλλιτεχνικό και minimal ως αντίγραφο της Loreen. Γιατί δεν είναι.
        Τραγούδησε μόνο με τη φωνή και χωρίς τους τόνους από προηχογραφημένα φωνητικά που είχαν οι άλλοι. Ότι λοιπόν και να λέμε, το ότι έμεινε εκτός για να περάσει αυτό το πράγμα -που εκτός από βραχνό, ξέχναγε και τους στίχους- είναι ΣΚΑΝΔΑΛΟ και ντροπή για το Melodifestivalen. http://www.dailymotion.com/video/x6exc21

      • Μαριε,
        εγω απλα εξηγησα στον Κρις οτι τα αποτελεσματα εξηγουνται και δεν ηταν οτι να ναι.
        Ειρηνη ημιν!!!

  5. Παίζει να βλέπουμε αν όχι το χειρότερο, ένα από τα χειρότερα Melodifestivalen…. Η Dotter τι ακριβώς πήγε να κάνει σε έναν διαγωνισμό τραγουδιού? ?? Γιατί όλο αυτό που ακούσαμε μόνο τραγούδι δεν ήταν! !! Μπραβο στους Σουηδους που το πήραν χαμπάρι και δεν παρασύρθηκαν με το ότι είναι κάτι το ξεχωριστό κλπ…

  6. Με έχει κατα-μπερδέψει το μελοντι. Πέρυσι ξεκίνησα να το βλέπω και έφαγα κατευθείαν κρυάδα με το second chance της Loreen και με το ότι πέρασε η Wiktoria απευθείας. Βέβαια μετά που το έψαξα είδα ότι είχε πάει και το 2016 η Wiktoria, οπότε το hype ήταν υψηλό (ωραίο κριτήριο…). Απλά εγώ σαν θεατής που πρώτη φορά έβλεπα το μελοντι, δε θα πω ψέματα, απόρησα με αυτό το αποτέλεσμα. Κατάλαβα ότι οι Σουηδοί θέλουν happy generic pop songs, και ίσως όχι κάτι σκοτεινό και κάτι πιο καλλιτεχνικό. Κάτι που το επιβεβαίωσα και στον μετέπειτα αποκλεισμό της Loreen από τον Anton. Και εκεί έπαθα σοκ. Δε λέω, ωραία κομμάτια, χαρούμενα, αλλά αυτό που σκέφτηκα την πρώτη φορά που τα άκουσα είναι “αν ήμουν 15 θα είχα ξετρελαθεί”. Οπότε σίγουρα παίζει μεγάλο ρόλο ο μέσος όρος ηλικίας που ψηφίζει στο μελοντι. Μετά ψάχνοντας και άλλο είδα και τον αποκλεισμό της Isa από το “Kizunguzungu” το 2016. Ξανά επιβεβαίωση. Και φέτος πάλι αυτό με την Dotter. Που σίγουρα είχε φωνητικά προβληματάκια, αλλά οι υπόλοιποι δεν ήταν και Μαρία Κάλλας. Από την άλλη είδα ότι η Mariette είχε υποστήριξη το 2015 από το κοινό, έχοντας ένα σκοτεινό κομμάτι. Οπότε έχω μπερδευτεί με τη φάση τους. Σε ένα σχόλιο στο wiwibloggs ένας Σουηδός είπε ότι το τρίπτυχο της αποτυχίας στο μελοντι είναι να πας με αργό κομμάτι, εναλλακτικό, και να μη σε ξέρει το σουηδικό κοινό. Οπότε it makes sense νομίζω κατά κάποιο τρόπο. Και γενικά έχω ξενερώσει και έχω μπερδευτεί. Επίσης τελευταίο ας μη χάνουμε τη μαγεία, προφανώς και κάτι θα μας θυμίζει κάτι άλλο, απλά δε θυμίζουν όλα τη Loreen (όοολα σε θυμίζουνννν). Και πέρυσι για τη Loreen έλεγαν ότι αντιγράφει τη Sia. Ναι γενικά φαύλος κύκλος, ας μην πιάσουμε το θέμα αντιγραφή κλπ, όχι μόνο στην eurovision αλλά γενικά στην τέχνη. Χάνεται αυτό το…μαγικό!

    • Αν θες πραγματικα να σοκαριστεις σαν να μην υπαρχει αυριο δες τον πρωτο ημιτελικο του melfest 2015 πηρε προκριση το τραγουδι της jessica και δεν περασε ουτε δευτερη ευκαιρια molly pettersson hammar i’ll be fine… το σοκ του αιώνα

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ