ΙΤΑΛΙΑ: 4η βραδιά για το San Remo!

4η βραδιά απόψε για το 62ο Φεστιβάλ Τραγουδιού του San Remo, 21:30 ώρα Ελλάδος στο Teatro Ariston με παρουσιαστές τους Gianni Morandi, Rocco Papaleo και Ivana Mrazov. Τη βραδιά μπορείτε να παρακολουθήσετε από το Rai Uno (Δορυφόρος: Hot Bird 6) και στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ.

Στη χτεσινή βραδιά οι 14 καλλιτέχνες που συμμετείχαν αρχικά στο φεστιβάλ ερμήνευσαν γνωστά ιταλικά τραγούδια σε ντουέτα με καλλιτέχνες από το εξωτερικό, μεταξύ των οποίων ήταν ο Sergio Dalma, εκπρόσωπος της Ισπανίας στη Eurovision 1991, η Noa που εκπροσώπησε το Ισραήλ το 2009 και ο σπουδαίος Goran Bregovic, ο οποίος ήταν ο συνθέτης της συμμετοχής της Σερβίας το 2010.

Επιπλέον, οι 4 καταξιωμένοι τραγουδιστές που αποκλείστηκαν τη δεύτερα ημέρα του φεστιβάλ διαγωνίστηκαν εκ νέου και ο Pierdavide Carone feat. Lucio Dalla και οι  Gigi d’Alessio & Loredana Berté κατάφεραν να επιστρέψουν στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ και μαζί με τους υπόλοιπους 10 που είχαν ήδη προκριθεί θα εμφανιστούν απόψε διεκδικώντας τα 10 εισιτήρια για τον αυριανό τελικό.

Απόψε οι 12 ερμηνευτές μπορούν να τραγουδήσουν διασκευές των τραγουδιών τους και επίσης έχουν τη δυνατότητα να εμφανιστούν μαζί με άλλους ιταλούς καλλιτέχνες που δεν συμμετέχουν στο φεστιβάλ.

Οι 12 εμφανίσεις θα κριθούν από το τηλεοπτικό κοινό με τηλεψηφοφορία και από επιτροπή μουσικών – μελών της Συμφωνικής Ορχήστρας του San Remo. Τα 10 τραγούδια με τις περισσότερες ψήφους θα προκριθούν στον τελικό.

Στη σημερινή βραδιά στην κατηγορία των καταξιωμένων καλλιτεχνών συμμετέχουν:

 1. Chiara Civello – Al posto del mondo

2. Eugenio Finardi – E tu lo chiami Dio

3. Samuele Bersani – Un pallone  

4. Nina Zilli – Per sempre  

5. Matia Bazar – Sei tu  

6. Dolcenera – Ci vediamo a casa    

7. Arisa – La notte

8. Francesco Renga – La tua bellezza   

9. Noemi – Sono solo parole 

10. Emma – Non e` l’Inferno

11. Pierdavide Carone feat. Lucio Dalla – Nanì   

12. Gigi d’Alessio & Loredana Berté – Respirare    

 Απόψε θα αναδειχθεί και ο νικητής στην κατηγορία των νέων καλλιτεχνών. 4 είναι οι υποψήφιοι οι οποίοι θα κριθούν από επιτροπή μουσικών – μελών της Συμφωνικής Ορχήστρας του San Remo και από το τηλεοπτικό κοινό.

Να υπενθυμίσουμε ότι το 2011 ο νικητής στην κατηγορία αυτή εκπροσώπησε την Ιταλία στη Eurovision στο Ντύσελντορφ.

Οι 4 διαγωνιζόμενοι (πατώντας στο όνομα κάθε ερμηνευτή μπορείτε να δείτε την εμφάνιση του στο San Remo) είναι οι εξής:

  1. Alessandro Casillo – E’ vero
  2. Io ho sempre voglia – Incredibile   
  3. Erica Mou – Nella vasca da bagno del tempo  
  4. Marco Guazzone – Guasto

Λουκάς Βλαβιανός

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ