ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Απόψε ο δεύτερος ημιτελικός του Söngvakeppnin 2018!

Η Ισλανδία, όπως ήδη έχουμε ενημερώσει, θα επιλέξει τον εκπρόσωπό της για την φετινή Eurovision μέσω του Söngvakeppnin 2018, του εθνικού τελικού της μέσα από τον οποίον έχουν αναδειχθεί σχεδόν όλες οι συμμετοχές της στην Eurovision. 

Ο Söngvakeppnin 2018 αποτελείται από τρεις φάσεις: δύο Ημιτελικούς και έναν Τελικό. Σε κάθε Ημιτελικό διαγωνίζονται έξι τραγούδια από τα οποία τα μισά καταφέρνουν και προκρίνονται στην φάση του Τελικού, ο οποίος αναμένεται να διεξαχθεί με έξι συνολικά συμμετοχές στις 3 Μαρτίου 2018.

Το προηγούμενο Σάββατο 10 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε ο Πρώτος Ημιτελικός τα αποτελέσματα του οποίου μπορείτε να τα βρείτε εδώ!

Απόψε, θα διεξαχθεί ο Δεύτερος Ημιτελικός ο οποίος θα λάβει χώρα στο κλειστό γήπεδο Háskólabíói, στο Reykjavík, όπως και ο γύρος του Πρώτου Ημιτελικού! Τα τραγούδια θα διαγωνιστούν όλα στην Ισλανδική γλώσσα (με βάση τον κανονισμό του εθνικού τελικού) ωστόσο στην δημοσιότητα έχουν δοθεί και οι Αγγλόφωνες εκδοχές τους.

Υπενθυμίζουμε ότι με βάση την αλλαγή που έγινε στην κατανομή των τραγουδιών των Ημιτελικών, στον αποψινό Ημιτελικό θα διαγωνιστεί ανάμεσα στις υπόλοιπες και η συμμετοχή «Brosa» με ερμηνευτές τους Þórir Geir Guðmundsson & Gyða Margrét Kristjánsdóttir η οποία δεν διαγωνίσθηκε τελικά στον Πρώτο Ημιτελικό όπως είχε προγραμματιστεί. Τη θέση της, το προηγούμενο Σάββατο, πήρε η συμμετοχή «Litir» με ερμηνευτή τον Guðmundur Þórarinsson ο οποίος όμως δεν κατάφερε να κερδίσει το εισιτήριο για τον Μεγάλο Τελικό.

Αναλυτικά, οι έξι συμμετοχές που θα διαγωνιστούν στον αποψινό, Δεύτερο Ημιτελικό είναι:  

1. Aron Hannes – Golddiger

2. Óskin mín – Rakel Pálsdóttir

3. Stefanía Svavarsdóttir Agnes Marinósdóttir Regína Lilja Magnúsdóttir – Svaka stuð

4. Gyða Margrét Kristjánsdóttir & Þórir Geir Guðmundsson – Brosa

5. Dagur Sigurðsson – Í stormi

6. Áttan – Egill Ploder Ottósson & Sonja Rut Valdin – Hér með þér

Ο Δεύτερος Ημιτελικός θα μεταδοθεί ζωντανά από το κρατικό κανάλι της Ισλανδίας, RÚV, στις 21:45 ώρα Ελλάδος. Μπορείτε να τον παρακολουθήσετε εδώ!

Ποιες τρεις συμμετοχές θα είναι αυτές που θα καταφέρουν να προκριθούν κατά τη γνώμη σας; 

Μείνετε συντονισμένοι στο www.ogaegreece.com για να μάθετε τα αποτελέσματα του Δεύτερου Ημιτελικού του Söngvakeppnin 2018! 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ