Με την Γιάννα Τερζή στη Λισαβόνα! Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΡΤ!

Πριν από λίγο η ΕΡΤ έδωσε το πράσινο φως στο τραγούδι “Όνειρό μου” και την Γιάννα Τερζή για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision! Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Η Διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε στο ξεκίνημα της τηλεοπτικής σεζόν την πραγματοποίηση ελληνικού τελικού για την ανάδειξη της συμμετοχής της χώρας μας στο 63ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο κανονιστικό πλαίσιο της EBU , η οποία- σημειωτέον – δίνει στα μέλη της την απόλυτη ελευθερία κινήσεων για την ανάδειξη της συμμετοχής κάθε χώρας.

Σε αυτό το πλαίσιο, τον Οκτώβριο του 2017 έγιναν οι πρώτες διερευνητικές επαφές με δισκογραφικές εταιρίες προκειμένου να διαπιστωθεί το ενδιαφέρον τους για ενδεχόμενη συμμετοχή καλλιτέχνη τους στη διαδικασία του Ελληνικού τελικού, με τραγούδι σε ελληνικό στίχο και ήχο.

Κατόπιν τούτου, απεστάλησαν στην ΕΡΤ 20 τραγούδια από 14 δισκογραφικές για την αξιολόγησή τους. H Διοίκηση της ΕΡΤ συνέστησε Καλλιτεχνική και Οργανωτική επιτροπή από εργαζόμενους της εταιρίας, με τη ρητή πρόβλεψη της μη συμμετοχής ενός προσώπου και στις δύο επιτροπές, προκειμένου να διασφαλιστεί η διαφάνεια της διαδικασίας.

Η Καλλιτεχνική Επιτροπή προέβη στην επιλογή των εξής τριών τραγουδιών:

– «Μην ξεχνάς τον ήλιο» με την Αρετή Κετιμέ – SPICY MUSIC

– «Από τη Θράκη ως την Κρήτη» με τους Χοροσταλίτες – SPIDER MUSIC

– «Το όνειρό μου» με την Γιάννα Τερζή – PANIC ENTERTAINMENT GROUP

Η Οργανωτική Επιτροπή αφού εξέτασε την εισήγηση της καλλιτεχνικής επιτροπής κατέληξε στη συμμετοχή των τριών αυτών τραγουδιών σε διαδικασία ελληνικού τελικού, ο οποίος θα οργανωνόταν με μέσα και ευθύνη της ΕΡΤ.

Οι τρεις δισκογραφικές εταιρίες προσεκλήθησαν σε κατ’ ιδίαν και κοινές συναντήσεις με τη Διοίκηση της ΕΡΤ, προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι όροι ιδιωτικού συμφωνητικού για τη συμμετοχή των καλλιτεχνών τους στον τελικό. Βασική προϋπόθεση των όρων που πρότεινε η ΕΡΤ ήταν η καλλιτεχνική αρτιότητα του παραγόμενου προϊόντος βάσει των  προδιαγραφών που θέτει η EBU, καθώς και ο διαμοιρασμός των οικονομικών υποχρεώσεων μετά την ανάδειξη της ελληνικής συμμετοχής, με τρόπο συμφέροντα τόσο για την συμμετέχουσα εταιρία, όσο και για την ΕΡΤ.

Μετά από πολυήμερες συζητήσεις και με τις τρεις δισκογραφικές όλα τα μέρη κατέληξαν στην κατάρτιση κοινού ιδιωτικού συμφωνητικού, το οποίο προέβλεπε τη συνδιαμόρφωση της αισθητικής της ελληνικής συμμετοχής από την ΕΡΤ και τη δισκογραφική εταιρία του καλλιτέχνη, καθώς και την κατάθεση πριν από την διεξαγωγή του ελληνικού τελικού εγγυητικής επιστολής ύψους 20.000 ευρώ από κάθε δισκογραφική προς την ΕΡΤ. Πρέπει δε να σημειωθεί, ότι η αρχική πρόταση της ΕΡΤ προέβλεπε κατάθεση εγγυητικής επιστολής ύψους 90.000 ευρώ. Κατόπιν ενστάσεων των συμμετεχουσών εταιρειών η ΕΡΤ, αποδεχόμενη τα στενά οικονομικά όρια της ελληνικής μουσικής αγοράς, κατέληξε στον ορισμό του ύψους της εγγυητικής επιστολής στις 20.000 ευρώ, με πρόβλεψη ποινικής ρήτρας στα 70.000 ευρώ.

Σε κοινή συνάντηση των δισκογραφικών με τη Διοίκηση της ΕΡΤ αποφασίστηκε η διεξαγωγή του ελληνικού τελικού στις 22 Φεβρουαρίου 2018, εφόσον προηγείτο η κατάθεση του υπογεγραμμένου συμφωνητικού και της εγγυητικής επιστολής έως και τις 12 Φεβρουαρίου, ημερομηνία που παρατάθηκε τελικώς μέχρι και τις 15 Φεβρουαρίου κατόπιν αιτήματος δισκογραφικών.

Κατά τη λήξη της συγκεκριμένης διορίας, τα ζητούμενα από προαναφερόμενο συμφωνητικό εκπληρώθηκαν μόνο από την εταιρία PANIK ENTERTAINMENT GROUP,  η οποία κατέθεσε εμπρόθεσμα τόσο το υπογεγραμμένο συμφωνητικό όσο και την εγγυητική επιστολή ύψους 20.000 ευρώ.

Τηρώντας απαρέγκλιτα τους κοινώς συμφωνηθέντες όρους της διαδικασίας, η ΕΡΤ έκανε αποδεκτή την συγκεκριμένη πρόταση, γεγονός που αυτομάτως οδήγησε στο μη αναγκαίο παραγωγής ελληνικού τελικού, παρά τις αρχικές προθέσεις της Διοίκησης .

Ως εκ τούτου η Διοίκηση της ΕΡΤ ανακοινώνει ότι η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στον 63ο  Διαγωνισμό Τραγουδιού της  Eurovision με το τραγούδι «To όνειρό μου»  της Γιάννας Τερζή, σε μουσική και στίχους της ιδίας και των: Άρη Καλημέρη, Μιχάλη Παπαθανασίου και Δημήτρη Σταματίου”.

Ο OGAE Greece εύχεται ολόψυχα καλή επιτυχία σε όλους τους συντελεστές του τραγουδιού και υπόσχεται να σταθεί δίπλα στην Ελληνική αποστολή και φέτος!

Αντώνης Καρατζίκος

110 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το να μην γίνεται εθνικός τελικός λογω capital controls και όχι για άλλους λόγους ειναι αστειο τουλάχιστον. Οσο για το κομμάτι, του λείπει κάτι, μια κορύφωση, και σε καμία περίπτωση δεν ειναι lane moje. Οπως και να χει, καλη επιτυχία, και ο θεός βοηθός…

  2. Έμενα η Τερζη μου άρεσε… συγχαρητήρια σε όλους που διαγωνίστηκαν. Εύχομαι μια καλή και ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ θέση και σκηνική εμφάνιση !!!

  3. ΟΛΕ! Ας ευχηθουμε λοιπον καλη τυχη στην κοπελα κι ας σταματησει αυτο το κραξιμο. Παμε Γερα!

  4. Το καλύτερο τραγούδι, βαθιά ελληνικό και με ανατριχιαστικους στίχους ουσίας ηταν τελικά της Κετιμέ. Της Τερζή είναι σαν αργόσυρτο τσιφτετέλι με μια δήθεν επική ενορχήστρωση που το κάνει να μοιάζει με άλλα 100 τραγούδια (βλέπε και Δανία φέτος). Κρίμα. Έπρεπε να πάμε με το συγκινητικό και ξεχωριστό τραγούδι της Αρετής. Και σκέψου ότι δεν την πήγαινα μία αυτή και το συνθέτη της πριν ακούσω τα κομμάτια.

    • Δεν ήταν καθόλου ξεχωριστο, καθώς η μελωδία είναι κακή αντιγραφή του τραγουδιού κάνεις εδώ δε τραγουδά.

  5. καλη επιτυχια στην γιαννα τερζη. οι ξενοι γραφουν τα καλυτερα και αυτο ειναι πολυ ενθαρρυντικο. επιτελους στελνουμε ενα ποιοτικο τραγουδι με διεθνεις προδιαγραφες. θα σκισουμε παιδια. ας στηριξουμε τη συμμετοχη μας. το τραγουδι ειναι υπερχο και επιβλητικο. μπορουμε να κανουμε “παπαδες” στη σκηνη. την πιστευω πολυ αυτη τη συμμετοχη και το προαισθημα που εχω ειναι οτι θα παμε καλα. καλη επιτυχια ελλαδα. επιτελους το “θριλερ” ελαβε τελος

  6. Το τραγούδι ακούγεται σαν μια επανέκδοση του “Ποια προσευχή” μιξαρισμένο με λίγη Ισπανία 2015 και Δανια 2018 😛

      • Τραγικό ΔΕΝ το λες σε καμία περίπτωση (σε σχέση πάντα με τις άλλες 2 επιλογές που είχαμε). Τώρα συγκριτικά με το τι θα μπορούσαμε να στείλουμε ως χώρα γενικότερα, μιλώντας για δυναμική συνθετών, στιχουργών και ρεπερτορίου, ΝΑΙ υστερεί, αλλά ποτέ δε στείλαμε στη eurovision την Α’ εθνική μας, τουλάχιστον πρόσφατα…

    • Γιατί κακό είναι αυτό? 😀
      Όντως πρέπει να το ακούσουμε ζωντανά να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας. Μπορεί να το αναδείξει αλλά μπορεί και να το χαντακώσει. Δεν την έχω μελετήσει την Τερζή αλλά από τα λίγα που έχω δει, live έχει πολύ καλή φωνή και ερμηνεία. Ελπίζω η διαμονή της στο Αμέρικα να την έχουν κάνει καλύτερη επαγγελματία και στο σκηνικό κομμάτι!

    • Ακόμα και το Ποια προσευχή, 23 χρόνια πισω, είχε πιο ενδιαφέρουσα σύνθεση και μελωδία Και πολύ καλύτερο στίχο. Ντροπή στην ερτ που κάνει 3η χρονιά σερί ανάθεση σε ενα αδιάφορο τραγούδι απλά και μόνο επειδή είναι της Panik και της κόρης του Τερζή. Τελικά καθόλου τυχαίο δεν ήταν που η Τερζή δεν ήθελε κανένας δημοσιογράφος και κανένα σάιτ να γράψουν για τη συμμετοχή της μέχρι και λίγες μέρες πριν… τα σιγανά ποταμάκια να φοβάσαι….

  7. Να μας ευχηθώ και επίσημα καλή επιτυχία στο δρόμο για τη Λισαβόνα. Φέτος θα ακούσουμε ελληνικά και όχι αγγλικά επιπέδου a junior.
    Καλή επιτυχία Γιάννα, καλή επιτυχία Ελλάδα!!

  8. Καλη επιτυχια τοσο στην Γιαννα οσο και στην Ελλαδα. Νιωθω μετα απο καιρο οτι φετος μας εκπροσωπει κατι αξιολογο. Ενα τραγουδι σαν αυτα που “ζηλευα” σε αλλους εθνικους τελικους. Δεν ξερω τι θεση θα παρει στον διαγωνισμο αλλα δεν με νοιαζει κιολας. Οι θεσεις δεν αποδεικνυουν τιποτα. Υπαρουν τραγουδια που πλασαριστηκαν στην δεκαδα ή και που κερδισαν ακομα που δεν τα ξανακουσα ποτε και τραγουδια που μπορει να εμειναν στον τελικο αλλα μνημονευονται ακομα απο τους φανς σαν καλες συμμετοχες. Ο,τι καλυτερο λοιπον στην Γιαννα και την ελληνικη αποστολη. Να το χαρουν και να απολαυσουν την γιορτη της Γιουροβιζιον.

  9. Η καλύτερη επιλογή έτσι κι αλλιώς από τα 3 τραγούδια! Ας ελπίσουμε σε μια καλή εμφάνιση με προσεγμένη σκηνική παρουσία και ας ευχαριστηθούμε το διαγωνισμό είτε πάμε καλά είτε όχι, αν και γενικά είμαι αισιόδοξος!

  10. Καλή μας τύχη λοιπόν. Νομίζω πως πέρα από κάθε αρχική προτίμηση και συμπάθεια καλλιτέχνη του καθενός μας, με το που ακούστηκαν και τα τρία τραγούδια η γενική διαπίστωση είναι ότι το “όνειρό μου” είναι το λιγότερο προβληματικό, το πιο συγκροτημένο και το πιο κατανοητό τραγούδι. Θα ήταν το μεγάλο φαβορί του ελληνικού τελικού.
    Ας ελπίσουμε σε μια καλή live απόδοση και μια αξιοπρεπή σκηνική παρουσία στη Λισαβόνα.

  11. της κετιμε το τραγουδι ηταν καλυτερο κ μουσικα κ στιχουργικα. με τη γιαννα νομιζω θα αποκλειστουμε.

    • Της συμπαθέστατης Αρετούλας όμως, της λείπει κάτι σημαντικότερο σε σχέση με το τραγούδι της.
      Η ΑΠΗΧΗΣΗ…

  12. Ερασιτεχνικο τραγουδι . μου αρεσε που ολοι λενε φοβερη παραγωγη πολυ εππαγελματικο !! Χαχα οπου να ναι θα πειτε οτι ειναι υπερπαραγωγη του Hollywood !! Τυφλα να εχει η Taylor swift !! Χαχα το βλεπω το τραγουδι της τερζη νουμερο ενα στo billboard top 100 !!

  13. Να λοιπόν που η 10η χώρα φέτος που ανακοινώνει τραγούδι είναι η Ελλάδα!
    Προφανώς και είναι το καλύτερο τραγούδι από τα άλλα δύο και χωρίς αμφιβολία θα ήταν το φαβορί αν γινόταν τελικός.

    Αριστούργημα δεν το λες σε καμία περίπτωση αλλά είναι σίγουρα η καλύτερη συμμετοχή μας από το 2013. Καλή παραγωγή, δουλεμένο και δομημένο σωστά και με μια πολύ καλή φωνή που μένει να την ακούσουμε και Live. Πιστεύω πως αν η γέφυρα άλλαζε λίγο και επεκτείνονταν τα φωνητικά στο τέλος θα ήταν ακόμα πιο καλό. Εγώ είμαι ευχαριστημένος. Και καλύτερα που δεν έγινε τελικός μήπως και ψήφιζε ο κόσμος το πανηγυριώτικο των Χοροσταλιτών!

    Επειδή έγινε αναφορά πιο πάνω, σαφώς και το Ποια Προσευχή είναι ωραιότερο τραγούδι με ομορφότερη μελωδία ακόμα και το Χόρεψε του 1997 που είναι από τις αγαπημένες μου ελληνικές συμμετοχές. Όμως το Όνειρό μου δεν παύει να είναι ένα αξιοπρεπέστατο τραγούδι για το οποίο δεν θα μας χλευάσουν οι ξένοι όπως έκαναν πέρσι και πρόπερσι. Το ότι έχει θετικές εντυπώσεις από τους ξένους eurofans είναι καλή αρχή νομίζω.

    Η σκηνική παρουσία θα παίξει καταλυτικό ρόλο. Λογικά θα έχει τον χορευτή που έχει αναφερθεί. Πρέπει στη γέφυρα να μην υπάρχει κενό και να μην βγει αμήχανο (όπως πέρσι) και να κρατήσει τον τηλεθεατή. Εύχομαι η διαμονή και η συναναστροφή της Τερζή με την αμερικανική μουσική βιομηχανία να της δώσουν ιδέες για το ιδανικό στήσιμο.

    Καλή μας επιτυχία.

  14. Δεν είναι θλιβερό που κάθε χρονιά τα περισσότερα hate comments που υπάρχουν κάτω από τα video για την συμμετοχή μας είναι από έλληνες;Αν έχεις αρνητική στάση και άποψη για το κομμάτι μας μην την γράψεις βρε άνθρωπε από κάτω…άσε τη για εσένα…προφανώς και ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζεται εννοείται αλλά είναι άσχημο να μπαίνεις σε ένα βίντεο και να βλέπεις χιλιάδες άσχημα σχόλια κάνει κακό…Ας πάμε μία φορά αισιόδοξοι…τα ίδια λέγαμε για το alcohol is free και βγήκαμε 6οι…Ηρεμία…Δεν κοιτάμε μόνο το αποτέλεσμα αλλά να είμαστε αξιοπρεπείς και να περάσουμε καλά.

    • Και που το έχεις δει γραμμενο αγαπητέ φίλε το οτι επειδή είμαστε Έλληνες πρέπει να υποστηρίζουμε ότι φολα μας σερβίρουν και οχι αυτο που μας αρεσει πραγματικά,τι θες να μαστε αποχαυξωμένα πρόβατα?.

  15. Δεν μου αρέσει καθόλου… θεωρώ πως τα άλλα που θα ακολουθήσουν θα καταπιεί το δικό μας που δεν έχει κάτι να σου μείνει… ακόμη και τον κύκλο να τετραγωνίσουμε live στην σκηνή δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει.

    Τεσπα… καλή επιτυχία!!! ελπίζω για το αντίθετο!

  16. Μιλάμε για σκάνδαλο μεγατόνων,εύχομαι να βγει προτελευταίο στον ημιτελικό,μουσική κι ενορχηστρωση συμπαθητική,στίχος α δημοτικού το πολύ,μιλαμε για φολα μεγατονων

      • Ακόμα μια φορά πόλεμος συμεφερόντων των δισκογραφικών,όποιος είναι συγγενής των μετόχων της panik records ας υποστηρίξει το τραγούδι αλλά να μας πουν γιατι δεν εγινε φέτος τελικός,εύχομαι να αξιολογηθεί απο τους έξω αυτό να δουν τι λαμογιες παιζονται στην Ελλάδα και να τον βγάλουν 43ο,!,

    • Τι δεν καταλαβαινεις. Το γραφει ποιο πανω στην ανακοινωση της ΕΡΤ. Απλο. 1.2.3.

      1. Οι τρεις δισκογραφικές εταιρίες προσεκλήθησαν σε κατ’ ιδίαν και κοινές συναντήσεις με τη Διοίκηση της ΕΡΤ, προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι όροι ιδιωτικού συμφωνητικού για τη συμμετοχή των καλλιτεχνών τους στον τελικό.
      2. Μετά από πολυήμερες συζητήσεις και με τις τρεις δισκογραφικές όλα τα μέρη κατέληξαν στην κατάρτιση κοινού ιδιωτικού συμφωνητικού, το οποίο προέβλεπε τη συνδιαμόρφωση της αισθητικής της ελληνικής συμμετοχής από την ΕΡΤ και τη δισκογραφική εταιρία του καλλιτέχνη, καθώς και την κατάθεση πριν από την διεξαγωγή του ελληνικού τελικού εγγυητικής επιστολής ύψους 20.000 ευρώ από κάθε δισκογραφική προς την ΕΡΤ.
      3. Κατά τη λήξη της συγκεκριμένης διορίας, τα ζητούμενα από προαναφερόμενο συμφωνητικό εκπληρώθηκαν μόνο από την εταιρία PANIK ENTERTAINMENT GROUP, η οποία κατέθεσε εμπρόθεσμα τόσο το υπογεγραμμένο συμφωνητικό όσο και την εγγυητική επιστολή ύψους 20.000 ευρώ.

  17. Και που το έχεις δει γραμμενο αγαπητέ φίλε το οτι επειδή είμαστε Έλληνες πρέπει να υποστηρίζουμε ότι μας σερβίρουν και οχι αυτο που μας αρεσει πραγματικά,τι θες να μαστε αποχαυξωμένα πρόβατα?.

  18. Αναρωτιέμαι πως θα στηθεί στη σκηνή. Αν φτιάξουν κάτι καλό, ίσως δεν εχει την τυχή της edurne ή του ποια προσευχή. Θα δειξει….

  19. Μιας και τελείωσε όλο αυτό το τσίρκο που ζήσαμε τις τελευταίες μέρες, το μόνο που έμεινε να πούμε είναι καλή επιτυχία! !! Το τραγούδι δεν το λες και πολυ κακό, αλλά το θέμα είναι το πώς θα μεταφερθεί πάνω στη σκηνή! !! Αν γίνει με επιτυχία υπάρχει περίπτωση να τα πάμε αρκετά καλά, αν όχι μπορεί και να περάσει αδιάφορο…Για να δούμε λοιπόν!

  20. ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ:
    Άκουσα πρώτα το τραγούδι της Τερζή, δεν απογοητεύτηκα ωστε να πω…τι πράμα ειναι αυτο κτλ! το Ποια Προσευχή ήταν πολυ καλύτερο απο αυτό, στο Τραγουδι το φετινο οντως παει να κανει κορυφωση αλλα δεν την κανει… ετσι νομιζω οτι του λειπει κάτι. Ειναι κατι μεταξυ Ποια Προσευχη και Lane Moje οπως διαβασα και καπου αλλου
    ΚΕΤΙΜΕ: Οντως τραγούδι ΕΛΛΑΔΑ! Τα αγγλικά τι τα θελαν?? Ειναι ελληνικη μουσικη και ο στιχος του ειναι αρκετά καλος! Ποιοτικα ειναι καλυτερο απο της Τερζη! Θα ηταν κατι το διαφορετικο στον διαγωνισμο εαν πηγαινε ! ασχετα απο το αποτελεσμα θα ειχαμε στειλει κατι καθαρα Ελληνικο και ποιοτικο!
    ΧΟΡΟΣΤΑΛΙΤΕΣ; δυνατο… αλλα μονοτονο… ετσι μου φανηκε! Βεβαια ειναι ξεσηκωτικο που θα αρεσε στους ξενους κατι σαν ΖΟΡΜΠΑ… καλο τραγουδι, θεωρω καλυτερο απο της ΤΕΡΖΗ και θα πηγαινε ψηλα… ειναι η διασκεδαση που θελουν οι ξενοι στην Ελλαδα…. ωπα χορο μουσικη….

    ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Σταλθηκε ισως το πιο “ευρωπαικο” απο τα τρια τραγουδια! Δεν το λες κακο και ουτε χαλια!

    ΕΡT: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ! Πότε κατηγορήθηκε η ΕΡΤ οτι πετάει τα χρήματα για την συμμετοχη της στην Eurovision? Οι κυριοι στην ΕΡΤ ας μαθουν οτι οταν εχεις ενα Τηλεοπτικο Πρόγραμμα που κανει Νουμερα (Rates) και σου φερνει εσοδα ΕΠΕΝΔΥΕΙΣ… ξερει κανεις εκει τι ειναι το Investment?! Ολα τα ΜΜΕ τα ιδιωτικα ποτέ δεν έκαναν ρεπορτάζ που να κατηγορουν την ΕΡΤ οτι πετάει τα λεφτα για την Eurovision… και παει και ζηταει εγγυητικη επιστολη κτλ…. Αν τολμαει η ΕΡΤ ας δημοσιευσει ολο το κοστολογιο του προσωπικου της (εμμισθο και μη) που θα παει στην Λισσαβωνα, που θα μεινουν σε ποια ξενοδοχειο, σε τι ειδους δωματιο, ποιος θα πληρωσει τα αεροπορικα εισιτηρια, φαγητα κτλ,… αναλυτικα κυριοι και τι θα πιστωθει (ΑΝ πιστωθει) στους λογαριασμους ολων αυτων ως εξοδα μετακινησης/φαγητου κτλ….

    θα εγραφα περισσοτερα για την ΕΡΤ… αλλα τελοπαντων! Ακομη και το Survivor να εχει η ΕΡΤ μονοψηφια νουμερα θα εφερνε!!!

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στην ΤΕΡΖΗ

  21. παιδια ειμαι παρα πολυ χαρουμενος καθως παρατηρησα την μεγαλη αγαπη των ξενων που μιλανε με τα καλυτερα λογια για το τραγουδι μας. επισης σε πολλα top στο youtube ειμαστε στην πρωτη θεση ενω εχουμε ανεβει αισθητα και στα στοιχηματα. ολα αυτα ειναι πολυ ενθαρρυντικα αλλα διατηρω τη ψυχραιμια μου. δεν θελω να απογοητευτω στο τελος αλλα τα πρωτα δειγματα μαρτυρουν οτι θα ειναι η χρονια μας! μπραβο ερτ

  22. ΜΑΚΆΡΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΗΣΟΥΝ ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΡΜΕΝΊΑ ΤΟΥ 2009 ΚΑΙ ΤΟ JAN JAN. ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΆΣΧΗΜΟ. ΈΧΕΙ ΧΑΡΑΚΤΉΡΑ. ΣΗΜΑΝΤΙΚΌ ΡΌΛΟ ΘΑ ΠΑΊΞΕΙ Η ΣΚΗΝΙΚΉ ΠΑΡΟΥΣΊΑ. ΚΑΛΉ ΤΎΧΗ ΣΤΗ ΓΙΑΝΝΑ

  23. Να ευχηθώ κι εγώ στην Γιάννα και στην Ελλάδα καλή επιτυχία. Το κομμάτι μου αρέσει, ατμοσφαιρικό, μελωδικό, αν και οριακά flat κάποιες φορές, σίγουρα το καλύτερο από τα τρία και μέχρι τώρα, έχει συγκεντρώσει πολλά καλά σχόλια και από ξένους fans. Μακάρι η θετική ανταπόκριση που βλέπω να μετατραπεί σε ψήφους, καθώς πιστεύω πως με ένα δυνατό live και μια άρτια σκηνική παρουσία θα μπορούσε να έχει μια αξιοπρεπή πορεία.

  24. Λοιπον εμενα μου αρεσει παρα πολυ. Ποιος ξερει πως θα παει. Ο,τι καλυτερο που εχουμε στειλει απο το 2013.

  25. Καποιες σκορπιες σκεψεις μου.
    1. Επιτελους στελνουμε τραγουδι στα ελληνικα. Δεν το εχουμε ως λαος συγκεκριμενα με την αγγλικη προφορα.
    2. Δικαια η Πανικ κερδισε. Οι αλλες 2 εταιριες ΔΕΝ τηρησαν το συμφωνητικο που υπεγραψαν με την ΕΡΤ. Ουτε η ΕΡΤ φταιει γι αυτο.
    3. Η ΕΡΤ ομως θα πρεπει να δει τη Γιουροβιζιον ως μπιζνες. Οπως θα την εβλεπαν ΟΛΑ τα ιδιωτικα καναλια. Προγραμματισμος απο το Μαιο. Αποστολη τραγουδιων απο οσους το επιθυμουν. Μια επιτροπη επιλεγει τα 20 πχ. Κανει 2 ημιτελικους και μετα τελικο. Με μπατζετ. Οχι τον περσυνο τελικο του κακου χαμου. Επαγγελματικο εννοω. Με επαγγελματιες. Οχι με μοδιστρες.
    4. Εμενα το τραγουδι μου αρεσει. Δεν ειναι μαστερπιις και βλακειες που διαβαζω, αλλα ειναι ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΟ. Ενα τραγουδι που θα ακουγαμε στην Ελλαδα. Απο αυτα τα 3, ηταν το καλυτερο κα
    5. Προς Θεου δεν παμε για νικη. τ εμενα. Φυσικα και θα ξεχωρισει. Κατ αρχην λογω γλωσσας και ηχου. Το αν ειναι επιπεδου κλπ ας το κρινουν οι ειδικοι. Εμενα παλι τα επιπεδου και καλα, καλσσικη μουσικη κλπ δεν μ αρεσουν.

  26. Κριμα για τα υπολοοιπα παιδια….. Ελληνικο Δημοσιο και ΕΡΤ για ακόμη μια φορα δείξατε τι θα επι αναξιοκρατία!!!!!! Μπορει να ήταν το καλυτερο τραγούδι αλλά ας το έδιχνε επί σκηνής!!!!!

  27. Έχω ξετρελαθεο!Μόλις το έμαθα έπεσα στο πάτωμα και χειροκροτουσα με της πατούσες των ποδιών μου!!
    Καλή επιτυχία Ελλαδα

  28. 2011,2013 και 2018 πια (ασχετως αποτελέσματος) οι καλύτερές μας συμμετοχές για τη δεκαετία. Ας δουλέψει τωρα καλά η ομάδα να ακούσουν απόψεις κι άλλων περί μικροβελτιώσεων στο τραγούδι ως τις 13/3 (θα το ξαναγράψω: ας περιορίσουν τη γέφυρα που θεωρω ότι είναι το πιο γιουροκλισέ σημείο και ας επεκτείνουν το εντυπωσιακότατο τελευταίο ρεφραίν) και βέβαια να δώσουν βάρος στα φωνητικά μην έχουμε τα περσινά και ξενυχτάμε για να δούμε αν θα βγει η νότα!
    Κι όσο για την ΕΡΤ νομίζω καλά έκανε. Έβαλε στην άκρη και λίγο χρήμα από τα έξοδα του ελλ. τελικού ενδεχομένως για να βοηθήσει τη συμμετοχή και το στήσιμο (;). Καλύτερα ανάθεση από τελικό με ξεκάθαρο αποτέλεσμα. Τσάμπα τα φώτα του στούντιο θα καίγανε.

  29. Καλή επιτυχία Ελλάδα με τα στημένα της ΕΡΤ βαλτε να ακούσετε το τσιβαερι. Καί τής Γιάννας Τερζή τη συμετοχή για φέτος μόνο εγω κατάλαβα την ομοιότητα. Πού το όνειρο μου έχει το ιδιο μουσικό. ηχοχρωμα με το τραγούδι του Δημήτρη Μπάση τσιβαερι 20 χρόνια σχεδόν πρίν Αρετή η Ελλάδα μας θα ήθελε εσένα για φέτος άλλα άλλοι έχουν άλλα σχέδια πρόβλεψη Γαλλία Ιταλία Σκόπια 19 στον πρώτο ημιτελικό 16 Κύπρος 18 Ελλάδα περίεργο μου κάνη παροδια. Κύπρος περνάει Σκόπια περνάει Ελλάδα???? Ίσως λόγω μνημονίου και να περάσουμε άλλα στον τελικό της Λισαβόνας θέση 16 με 22 προβλεπο. Συγνώμη δεν είμαι κακιά καλή επιτυχία Γιάνα Τερζή με την ΕΡΤ

  30. Του χρονου η ΕΡΤ να διοργανωσει Hunger Games καθως η φετινη διαδικασια καπως ετσι εμοιαζε, μονο ενας θα βγει νικητης!
    Οσο για το τραγουδι ειναι υπερανω προσδοκιων, το θεωρω αρκετα συγχρονο με ωραια ενορχηστρωση. Με μια ωραια σκηνικη παρουσια μπορουμε να περιμενουμε ενα αξιοπρεπες αποτελεσμα.
    Καλη επιτυχια στην Γιαννα Τερζη και στην Ελλαδα!!!

  31. Ψυθιροι καρδιάς νέα διασκευή το όνειρο μου Γιουροβίζιον 2018 πρώτη εκτέλεση Δημήτρης Μπάσης ψυθιροι. Καρδιάς 20 Πρίν περίπου καλή επιτυχία Γιάνα Τερζή με την ΕΡΤ

    • οτι να ναι…που κολλαει το ενα τραγουδι με το αλλο;οτι μοιαζει λιγο με το ποια προσευχη μοιαζει….αλλα με το τραγουδι του μπαση απο που και ως που;

      • Τι ασυναρτησίες λέτε! Ποιό ακόρντο είναι όμοιο με αυτά τα τραγούδια;; το να μην σας αρέσει δικαίωμα σας να λέε μπούρδες δήθεν μουσικής γνώσης είναι εντελώς κουταμάρα! Για μένα αυτό ήταν το καλύτερο από τις 3 σούπες του δήθεν τελικού, αλλά από τα 20 αρχικά δεν ήταν καλύτερο, υπήρχαν 2 καλύτερα τουλάχιστον! Ερτ απαράδεκτη, αλλα spicy και spider μπακαλικα εντελώς! Γλύφαν την Ερτ έβριζαν και απαξίωναν όλους που διαμαρτυρώμαστε και μόλις ακυρώθηκαν έβγαλαν χολή! Οι 2 εταιρίες αδειασαν τους καλλιτέχνες τους! Δεν είχαν δυνότητα οικονομική και μπλόφαραν, υπάρχουν καταχωρημένες συνεντεύξεις και σχόλια των αντιπροσώπων τους που αναφέρουν γνώση για την εγγυητική επιστολή 20.000 εβδομάδες πριν την deadline!! Ας αφήσουν τα παραμύθια

  32. Δεν ακουσα τα αλλα υποψηφια τραγουδια και δεν ξερω αν ηταν η καλυτερη μας επιλογη αλλα το τραγουδι ειναι ομορφο. Σε κερδιζει απο το πρωτο λεπτο και περιμενεις ν ακουσεις το κατι παραπανω στη συνεχεια αλλα αυτη η κορυφωση ,αυτο το κατι αλλο που θα το έκανε για τα δικα μου αυτια τουλαχιστον σχεδον τέλειο δεν ερχεται ποτε.Παρ ολα αυτα μου αρεσει και μου αρεσει πολυ και η φωνη της κ.Τερζη.

  33. Έτσι όπως το σκέφτομαι οι δύο δισκογραφικες Spider και Spicy δεν είχαν τη δυνατότητα να υποστηρίξουν τη συμμετοχή τους. Είναι δύο δισκογραφικες που δεν βγάζουν επιτυχίες, ούτε γνωστούς τραγουδιστές έχουν. Η ΕΡΤ δεν θα στηρίξει καθόλου, άρα όλο το βάρος θα το αναλάβει η Πανικ και ενδεχομένως κάποιοι χορηγοί που μπορεί πιο εύκολα να προσελκύσει η Πανικ. Για μένα, ήταν απαράδεκτος ο τρόπος που το χειρίστηκε η ΕΡΤ. Το ζαλίζει από τον Νοέμβριο, αλλάζουν κάθε τρεις και λίγο και τελικά εν μια νυκτί στέλνουμε τη Γιάννα. Το κομμάτι είναι καλό! Για μένα χρειάζεται ένα revamp προσεγμένο. Το ιδανικό για μένα θα ήταν 4 τραγουδιστριες από πίσω για τα φωνητικά που πρέπει να είναι άψογα και ένας χορευτής που θα αλληλεπιδρά(;) με τη Γιάννα, μια ωραία και εμπνευσμένη χορογραφία. Ένα μικρό προμο σε κάποιες χώρες και ένα ωραίο βίντεο κλιπ χρειάζονται. Τέλος, εύχομαι καλή επιτυχία στη χώρα μου και στη Γιάννα!

  34. Από την αρχή πίστευα ότι η Τερζη θα είχε το πιο ωραίο τραγούδι και επαληθεύτηκα. Κομματάρα δεν το λες αλλά είναι ατμοσφαιρικό, μελωδικό με καλή παραγωγή και ενορχήστρωση. Ένα αξιοπρεπέστατο τραγούδι. Όσο το ακούω τόσο πιο πολύ μου αρέσει. Η Γιάννα έχει πολύ καλή φωνή, αυτό που θα παίξει σημαντικό ρόλο είναι η παρουσίαση του κομματιού. Και επιτέλους ας σταματήσει αυτή η γκρίνια γιατί καταντάει πολύ κουραστική κάθε χρόνο. Καλή επιτυχία Ελλάδα!!

  35. ότι κάνει θα το κάνει με την σκηνική παρουσία και με την φωνή το τραγούδι δεν σου μένει κάτι λύπει αν έστελνε ένα παλιό τραγούδι που έλεγε το “που και που με θυμάσαι” καλύτερα θα πήγαινε anyway καλή επιτυχία

  36. Εμένα προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ!! Πολύ πιο Ελληνικό πολύ πιο ποιοτικό από το περσινό φτηνοτράγουδο… Επιτρέψτε μου να σας πω ότι αυτός ο σκοτεινός έθνικ ρυθμός του είναι ικανός για όλα. Ικανός να μην περάσει τελικό αλλά επίσης ικανός ακόμα και να κερδίσει!!!

  37. Με ανακοίνωσή της η spicy θετει εύλογα ερωτήματα που είχαμε σκεφτεί ολοι : γιατι η ερτ δεν τους είπε,λεει η ανακοίνωση, απο τις 30 Νοεμβρίου οτι θα πρεπει να φροντίσουν να βρουν αυτά τα ποσα για εγγυητική αλλα και ποινική ρητρα ? Γιατί τους απέκλεισαν εφόσον πρώτη φορα τα ποσά έπεσαν στο τραπέζι το Φεβρουάριο και αφού η δισκογραφικές τα αποδέχτηκαν σε non paper που ειχε ηδη υπογραφει πιο πριν και ηταν γενικόλογο και έλεγε οτι οι δισκογραφικές αποδέχονται οποιοδήποτε ποσό ορισει η ερτ για εγγύηση και ρητρα ? Γιατί η ερτ δεν τους απανταγε καν σε μέηλ και τηλέφωνα και τα μάθαιναν ολα απο το μελά ? Γιατί η ερτ αλλαξε την ομάδα παραγωγής ελληνικού τελικού και είπε στην Κετιμέ οτι θα πρεπει να διακόψει τις πρόβες της ? Γιατι εφόσον η spicy ειχε κανει το αίτημα στην Τράπεζα και είχε γίνει αποδεκτό αλλα με ενημέρωση ότι στις 20 Φεβρουαρίου θα ειναι έτοιμη η εγγυητική , η ερτ τους ακύρωσε ενώ δεν είχε καν μιλήσει μαζι τους ? Μέχρι 12 Φεβρουαρίου όλοι μαζι διαπραγματεύονταν τους όρους του συμφωνητικού που πρωτη φορα εισήχθη στο τραπέζι την 1η Φεβρουαρίου…και απο τις 12 του μήνα που διαμορφώθηκε τελικό κείμενο η ερτ τους έδωσε 2 μισή μερες προθεσμία μόνο, ενω είχαν ηδη υπογράψει non paper οτι θα αποδεχτούν οτιδήποτε σε οικονομικούς όρους ζητήσει η ερτ. Μας δουλεύει η ερτ? Υπέγραψαν σαν ηλίθιοι να τις σκάσουν λεφτα εν λευκώ και επειδή διαπραγματεύτηκαν λίγο τα ποσά και κυρίως τους ορους του συμφωνητικού με την ΕΡΤ, βρήκε προφαση να τους κοψει ?? Χωρίς καμία συνεννόηση με τις εταιρείες και τους καλλιτέχνες και χωρίς να απαντάνε σε μεηλ και τηλέφωνα οι Ερτικοί? Παιδιά ειναι σοβαρά πράγματα αυτα? Και γιατί τοση πρεμούρα να γίνει ο τελικος στις 22? Χωρίς ομαδα παραγωγής η ΕΡΤ θα έκανε τελικο στις 22 ? Αφου δεν είχε γίνει καμια ετοιμασία μεχρι και 5 μερες πριν! Αν εκανε η ερτ τελικο στις 28 ας πούμε, τι θα γινόταν? Τους έκοψε καθε επικοινωνία και προχώρησε μονομερώς σε προαποφασισμένη ανάθεση στην αγαπημένη δισκογραφική της ερτ. Τι φασισμός! Και με τέτοια προχειρότητα και μεθοδεύσεις θέλουμε σοβαρούς καλλιτέχνες και εταιρίες να ασχολούνται με την ερτ και το θεσμό? Μια ζωη με εξαφανισμένες δευτερατζες ή τα απόλυτα καλλιτεχνικά “τίποτα” θα εκπροσωπούμαστε ( αργκο , Ελευθερίου, γιαννα Τερζή κτλ ). Ντροπή πραγματικά. Διαβάστε την ανακοίνωση της spicy γιατι μεχρι τωρα μονο την ανακοινωση της ΕΡΤ διαβάσαμε

    • οτι και να εγινε φιλε μου αδιαφορουμε…!!!
      στημενο; φταιει δεν φταιει η ερτ το αποτελεσμα ας δουμε…
      το τραγουδι που θα παει ειναι το σωστο,τα αλλα 2 ηταν απλα για να συμπληρωσουν ενα τελικο που και χρηματα θα χαλαγε η ερτ και κανεις δεν θα ασχολουταν…
      βγαλε χολη πες οτι θες γραψε οσα μακριναρια θες…
      αν αυτο παει και βγει τελικα τελευταιο απο τον ημιτελικο,φαντασου τι θα παθαινε η καημενη η κετιμουλα με το τραγουδακι της(αδιαφορο και αοσμο(σαν την ιδια για μενα) ηταν παραπλησιο αποτελεσμα σαν των αργκο θα ειχε που λες και συ παραπανω)…
      τελος,το οτι εσυ τα αποκαλεις καλλιτεχνικα τιποτα δεν σημαινει οτι ειναι κιολας,κανεις δεν ενδιαφερεται για τη γνωμη σου… καλο ξυδι.!!

      • Όλες οι συμμαθήτριες της Τερζή μαζεύτηκαν εδω μέσα,το ξυδάκι θα το πιεις εσύ όταν αυτό το τραγούδι με τον πιο άνοστο και προβλεψιμο στίχο θα πατώσει,α μπορεί να είσαι και θυφωρός στην πάνικ,μπορεί λέω!!

  38. Αν και λίγο καθυστερημένα, θα σχολιάσω το τραγούδι μας… Θα παραμερίσω την στάση – θέληση για οργάνωση – διαχείριση (ανύπαρκτα) από πλευράς ΕΡΤ και θα συνεχίσω… Μακράν το καλύτερο εκ του αποτελέσματος από τα αρχικά 3 υποψήφια. Από το πρώτο κιόλας άκουσμα με κέρδισε και μου έμεινε! ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ δουλειά στην παραγωγή και στην ενορχήστρωση! Δυνατοί ελληνικοί στίχοι (αν και λίγοι ξένοι που ψηφίζουν, πλην funs, θα τους καταλάβουν!) ερωτικοί στο πρώτο άκουσμα, βαθιά ελληνικοί σε δεύτερο ανάγνωσμα. Δε θα σταθώ σε λεπτομέρειες του κομματιού, αλλά ως σύνολο είναι αρμονικό, αποπνέει αέρα ελληνικό, μελωδικότατο – ατμοσφαιρικό και με δυναμισμό, κάτι που ενισχύεται από τις πολυφωνίες και τα παραδοσιακά όργανα. Θυμίζει, όπως επισήμαναν πολύ φίλοι παραπάνω, μία από τις 5 αγαπημένες μου συμμετοχές μας, το «Ποιά προσευχή», κάποιες βαλκανικές μπαλάντες τύπου Jeljko, αλλά ως ατμόσφαιρα μου βγάζει προσωπικά, χωρίς να μοιάζει καθόλου, και vibes από το μακρινό DNA των Omega Vibes. Θετικό το ότι φαίνεται να έχει κάνει αίσθηση προς στιγμής και στους Ευρωπαίους. Καθοριστικό το live, πρέπει να αποδοθεί άρτια φωνητικά, αλλά θέλει και πολύ προσοχή στο στήσιμο, χωρίς όργανα επί σκηνής και ακρότητες, κάτι λιτό και καλαίσθητο. Αυτά τα ολίγα! 🙂

  39. Το καλυτερο απο τα τρια. Και συγχρονο και παραδοσιακο μαζι. Παρδοσιακα οργανα αλλα και συγχρονη ενορχηστρωση, μελωδικο, σκοτεινο και μυστηριωδες. Αφηνει μια αισθηση μεταμοντερνου ηπειρωτικου. Στα συν το οτι ειναι στα ελληνικα, τουλαχιστον οι ξενοι γραφουν οτι μαγευονται απο τη γλωσσα καθως δεν γνωριζουν τι ακριβως λεει και τους ταξιδευε. Σωστα δομημενο, εκπληκτικη γεφυρα που δημιουργει κορυφωση και προσφερεται για κορυφωση και σκηνικα. Με καλο στησιμο ειναι τραγουδι πενταδας.

    Το τραγουδι της Κετιμε αποδειχθηκε κατωτερο των προσδοκιων, μονοτονο και το μονο ενδιαφερον που ειχε ηταν τα πρωτα δευτερολεπτα της εισαγωγης. Εχω και την εντυπωση που εξαιτιας των αγγλικων στιχων θα ακουγαμε απο διαφορους οτι η Ελλαδα στελνει φετος joke entry…. ευτυχως το γλιτωσαμε. Οι Χοροσταλιτες εκαναν μια πολυ καλη προσπαθεια. Αν ποτε κερδιζαμε παλι το διαγωνισμο, θα ηθελά την επομενη χρονια που θα διοργανωνοταν εδω να στελναμε κατι τετοιο, χωρις να μας νοιαζει η θεση, να βγουν με ενα τετοιο στη σκηνη επι ελληνικου εδαφους και να γκρεμισουν το σταδιο…

  40. Τρομερό τραγουδι.Οι χοροσταλιτες εντελώς τραγικοί.Απο εμφάνιση και μονο αποκλείονται.Ή Κετιμέ εντελώς απαράδεκτη.Έπρεπε να κοπεί απ την αρχή αλλά…Θα παει πεντάδα ή Τερζή σίγουρα.

    • για πεντάδα δεν το κόβω γιατί οι Ευρωπαίοι ως γνωστόν μας “στηρίζουν ” πολυ τα τελευταία χρόνια …κάτσε να δούμε και τι σκηνική παρουσίαση θα έχουμε και μακάρι να πάρει μια αξιέπαινη θέση

    • Δεν ειπε κανεις οτι θα το παρει η Ελλαδα..αυτο που οι περισσοτεροι λεμε εδω μεσα ειναι οτι με την καταλληλη σκηνικη παρουσια χτυπαμε ανετα πενταδα..Απο κει και περα ας το παρει και η Εσθονια με το La forza, υπεροχο τραγουδι ειναι..

  41. Όχι ότι σημαίνει κάτι, μιας και είναι πολύ νωρίς, αλλά στο δημοφιλέστερο φαν σάιτ της Γιουροβίζιον που γίνεται ψηφοφορία κάθε φορά που βγαίνει κάποιο τραγούδι, η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση (800 κάτι ψηφοι), πίσω από Ισπανία και Γαλλία. Επίσης στα σχόλια από κάτω λένε τα καλύτερα για το τραγούδι αν και τονίζουν ότι όλα μπορούν να αλλάξουν στο λαιβ.

  42. η αληθεια ειναι οτι καιρο ειχαμε να δουμε τοσα θετικα σχολια για τραγουδι μας…σε ολα τα top ειναι πολυ υψηλα…σε διαφορα videos με reactions παλι πολυ καλα σχολια…και ολη μιλανε οτι η ελλαδα ξεφυγε απο τα συνηθισμενα χορευτικα ποπακια…..μακαρι να καταφερουν μια καλη σκηνικη παρουσια γιατι εκει θα παιχτουν ολα

  43. Δεν χρειάζεται βίντεο κλιπ.Θα χαλάσει το μυστήριο. Θα παραμείνει μόνο ένα βίντεο να συγκεντρώσει όλα τα κλικς. Μου αρέσει πάρα πολύ το τραγούδι.Χρειάζονται καλά φωνητικά, αυτοπεποίθηση και ενέργεια επί σκηνής.Επικό, σκοτεινό, ατμοσφαιρικό. Κάπως έτσι πρέπει να βγει στην σκηνή.4 κοπέλες στα φωνητικά, η Γιάννα και ένας χορευτής.Δεν χρειάζεται όμως χορευτικό αλλά κάτι θεατρικό και επικό. Καθόλου άσχημη ιδέα να το σκηνοθετούσε και ο Παπαιωάννου των Ολυμπιακών Αγώνων. Για σκεφτείτε το όσοι μετέχετε στην ομάδα.
    Καλή μας επιτυχία.

    • Αναγκαστικά θα υπάρξουν δύο βίντεο γιατί πρέπει να ανέβει και στο κανάλι της γιουροβίζιον… Όποτε νομίζω χρειάζεται ένα βίντεο κλιπ ώστε οι ξένοι να αγαπήσουν περισσότερο τη συμμέτοχη μας, γιατί κακά τα ψέματα η εικόνα πάντα παίζει ρολό στον διαγωνισμό, γι’ αυτό χρειαζόμαστε έναν προάγγελο, και αφού live performance να έχουμε αποκλείεται, το βίντεο κλιπ ΕΠΙΒΆΛΕΤΈ για να ακουστεί παραπάνω το τραγούδι!!

      • Ομως τοτε ειχε ανεβει στο καναλι της γιουροβιζιον η συμμετοχη του στο melodifestivalen (αραγε γιατι;;…)… Εμεις δεν εχουμε καποια live εμφανιση και ουτε θα εχουμε μεχρι να γινει ο διαγωνισμος, οποτε το χρειαζομαστε, αλλα να ειναι καλο βεβαια σαν του βουλγαρου και της αρμενισας που ειχαν καγαπληκτικα βιντεο κλιπ και βοηθησαν για να ανεβει η χωρα τους στα στοιχηματα… Τωρα το τι θεση πηραν τελικα ειναι μια αλλη ιστορια….

  44. Δεν χρειαζεται νεο βιντεο κλιπ. Το Eurovision. tv ανεβαζει το βιντεο που στελνει το καθε εθνικο καναλι, ειτε ειναι live ειτε γυρισμενο εξ αρχης είτε ειναι λyric video ειτε ειναι μια απλη φωτογραφια με το τραγουδι να παιζει απο πισω. Ουτε πραγματικα χρειαζεται να πολυαναλωνομαστε σε τετοια και να χανουμε την ουσια, που ειναι μια καλη επι σκηνης εμφανιση. Το υπαρχον lyric video μια χαρα ειναι, δημιουργει ενα μυστηριο με την ελληνικη γραμματοσειρα που εμφανιζεται και αρεσει και πολυ στους ξενους με την ατμοσφαιρα που δημιουργει. Δεν χρειαζεται να χαλασουμε αυτο το μυστηριο, ας εχουν να περιμενουν να δουν επι σκηνης πως ειναι η Γιαννα, πως κινειται κτλ. να υπαρχει και μια προσμονη. Ουτε φυσικα χρειαζεται promotour εν ετει 2018, αυτο βοηθουσε πραγματικα σε προ youtube εποχες. Πλεον μπορει να κερδισει ενα τραγουδι με μηδεν προμο τουρ και αλλο που εχει οργωσει 30 χωρες να παει ακλαφτο. Αυτο που χρειαζεται τωρα ειναι μια καλη ιδεα για να αποδοθει το τραγουδι επι σκηνης. Θεωρω οτι η απουσια LED οθονων φετος ειναι απολυτα προς οφελος μας. Το τραγουδι μας δεν τις εχει καμια αναγκη, εχει προσωπικοτητα απο μονο του και πρεπει απλα να φτιαξουν κατι μινιμαλ και εμπνευσμενο. Οι μονοι που εχουν να χασουν απο την απουσια LED φετος ειναι χωρες που θα στειλουν generic ολοιδια τραγουδακια σουηδικης παραγωγης, τα οποια οντως χρειαζονται εικονες για να τους προσδωσουν ταυτοτητα και να μεινουν στον κοσμο. Αυτοι χωρις γραφικα απο πισω ειναι χαμενοι απο χερι και πρεπει να ιδρωσουν πολυ για μια εμπνευσμενη σκηνογραφια. Το δικο μας ειναι ενας κοσμος απο μονο του, βγαζει πολυ εντονα τη χωρα μας και με τα παραδοσιακα μουσικα οργανα και με τον ρυθμο του ειδικα στο ρεφρεν με τις πολυφωνιες που ακουγονται σαν παραδοσιακο με συγχρονο τροπο, δεν χρειαζεται πολλα πολλα.

    • Τα είπες πολύ ωραία! Χαίρομαι που επιτέλους, για την ώρα έστω, τα θετικά σχόλια για τη συμμετοχή μας είναι ως επί το πλείστον θετικά (και μιλάω για τους Έλληνες φαν κυρίως)
      Το μόνο που θα ήθελα ήταν να μου άρεσε το τραγούδι μας. Παρόλο όμως που δεν είναι ακριβώς του γούστου μου το υποστηρίζω φυσικά και εύχομαι να πάμε όσο καλύτερα γίνεται και εύχομαι η Γιάννα με το team της στη σκηνή το Μάιο να με κερδίσει.
      Τέλος χαίρομαι που η Ελλάδα προστίθεται στις χώρες που πηγαίνουν με την εθνική τους γλώσσα.

  45. Το τραγούδι είναι πολύ καλό μουσικά σε όλα του ..στίχο και μουσική!
    ένα πολύ καλό τηλεοπτικό στήσιμο χρειάζεται γιατί μουσικά προσφέρεται για θέαμα.
    ….τα γραφικά της να προσέξουν πολύ πίσω
    τα ελληνικα της ακουγονται καθαρα ομορφα…ευκολες λεξεις και για τους ξενους
    μπορεί να πάει ανέλπιστα καλά, θα το δείτε

  46. Συμφωνω απολυτα με οσους επιμενουν στην απλοτητα της παρουσιασης του τραγουδιου μας. Ας υπερισχυσει η αισθητικη. Το βιντεο μας ειναι υπεραρκετο. Μονο κακο κανει να υπαρχουν 5 διαφορετικα βιντεο του ιδιου τραγουδιου.
    Οι ξενοι μιλαν με τα καλυτερα λογια για το τραγουδι μας. Και εκτος απο τη γειτονια μας (λογικο, λογω ρυθμου), αρεσει και στην κεντρικη και βορεια ευρωπη. Αυτο βλεπω απο τα σχολια στο γιουτιουμπ. Τους αρεσει πολυ η γλωσσα μας, αλλα και το ατμοσφαιρικο του τραγουδιου. Πολυ θετικο.
    Δεν ξερω ποια ειναι η δικη σας αποψη, αλλα εδω και καποια χρονια αρχιζω και μισω τα στοιχηματα. Επηρεαζουν απιστευτα το κοινο, διαμορφωνουν ξεκαθαρα κλιμα, προωθουν συγκεκριμενες χωρες και γενικα χανεται ολο το σασπενς. Δε μου αρεσει αυτο. Βλεπει καποιος τα στοιχηματα μεσα φλεβαρη και σου λεει, η Εσθονια θα κερδισει φετος το μαιο. Χωρις καν να εχει επιλεγει το τραγουδι. Παντα καποιοι ηταν ποιο ενημερωμενοι, αλλα τωρα εχει καταντησει αηδια.
    Ελπιζω φετος να δωσουμε πρωτιστως βαρυτητα στα φωνητικα (γιατι το τραγουδι αρεσει ετσι οπως ειναι με τα…συγκεκριμενα φωνητικα και να μην τρεχουμε τελευταια στιγμη οπως περυσι) και να αφησουμε τα φορεματα, τα φωτα και τους ανεμιστηρες για αμεσως μετα. Πρωτα το τραγουδι.

    • Σύμφωνο πάρα πολύ γι αυτό που είπες…. δεν γίνεται να έχουν βγει 11 ΜΟΝΟ τραγούδια και εμάς να μας έχουν στην 20-26 θέση, δηλαδή από μονό του ακούγεται σαν ένα κακόγουστο αστείο!!!!

      • Ακριβως Γιαννη.
        Νομιζω οτι τα βρετανικα πρακτορεια στοιχηματων, ειδικα το betfair, μας συμπεριφερονται σα να ειμαστε προσφυγες στην ευρωπη. Ποιος λογικος ανθρωπος πιστευει οτι θα ειμαστε 26οι με αυτο το τραγουδι;;;
        Το κανουν για να δημιουργησουν κλιμα. Αυτο και μονο. Γιατι μπορουν.

      • Ευχαριστω πολυ. Χαιρομαι που συμφωνουμε.
        Μα οταν διαβαζεις τεοια σχολια στο γιουτιουμπ απο ενα φιλανδο τι να πεις;…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
        OMG!!!! What an amazing, mystic, harnomized wonderful song! Greece this time went beyond! So blessed song! I adore it!!!!!! ! All the way to the top 3! Looooove from Finland!……………………………………………………………………………………………………………………………………………..
        Το τραγουδι μας εχει αποδοχη. Ειναι ελαχιστοι οι ξενοι που γραφουν οτι δεν τους αρεσει. Αυτο δε συνεβαινε αλλες χρονιες. Καποιοι ελληνες, ναι, γραφουν ασχημα για το τραγουδι μας. Αλλα ελληνες. Στους ξενους αρεσει.

  47. @Nikolas-sweden
    Αρκετές φορές στο παρελθόν έχουμε διαφωνήσει και μάλιστα κάποιες από αυτές πολύ έντονα. Αυτό όμως δεν με αποτρέπει να πω ότι έχεις δίκιο σε όλα όσα λες στα παραπάνω σχόλια σου, για το τραγούδι μας, τα στοιχήματα κ.λ.π…
    Θα θελα μόνο να συμπληρώσω ότι αρκετοί φαν που φτιάχνουν το δικό τους top, έχουν την Ελλάδα σε ιδιαίτερα καλές θέσεις στις λίστες τους. Φυσικά έχουμε μόνο 12 συμμετοχές και είναι νωρίς ακόμα, αλλά για την ώρα είναι θετικότατη η αντίδραση πολλών φαν.

    • Σ ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση σου. Συγνωμη αν παραφερθηκα στο παρελθον.
      Ναι το ειδα κι εγω, ακομα και 1οι ειμαστε σε καποιο τοπ. Νομιζω ειναι θετικη η αντιδραση των ξενων φετος. Χαιρομαι πολυ.

  48. Μπορει να κανω και λαθος, αλλα μου φαινεται πως η φετινη μας συμμετοχη εχει περασει αδιαφορη απο τα Ελληνικα Μιντια και κυριως απο την τηλεοραση. Θελω να πω, οσα χρονια στελναμε παντα σχολιαζαν τη συμμετοχη τα πρωιναδικα και μαλιστα ανοιγαν ολοκληρη συζητηση για το ποσο πολυ τους αρεσει το τραγουδι π.χ ντεμυ (ασχολιαστο)…. Ή το ποσο πολυ το μισουσαν π.χ αργκο…. Φετος ολοι ειπαν “αυτο ειναι το τραγουδι…” και ουδεν σχολιο….. Ουτε καν η Ερτ στο δελτιο ειδησεων… Ενω το ιδιο δελτιο φετος παρουσιασε το τραγουδι της Γαλλίας…. Και ολα αυτα γινονται, ενω το τραγουδι διανυει την 4η ημερα στις κορυφαιες τασεις του ελληνικού youtube αλλα και στα ελληνικα itunes… Και απ’ ο,τι ειδα το τραγουδι μπηκε για λιγο στα σουηδικα itunes…. Παρ’ ολα αυτα το τραγουδι εχει την πληρη απαξιωση απο τα Ελληνικα Μ.Μ.Ε…. Κριμα….

    • ε καλα τωρα θα τον μαθεις τον Ελληνα;
      δωστου λαγους με πετραχιλια και ειναι σκυλακι σου,αδιαφορησε θα κανει το ιδιο..
      καπως ετσι λειτουργησε και η eurovision στη περασμενη δεκαετια ειχαν ολοκληρα μεσημεριανα που σχολιαζαν γιατι η ισπανιδα γλυκοκοιταγε το σακη μας(βλεπε λαμπιρη 2009 που εβγαινε στον αερα με ζωγραφισμενη την ελληνικη σημαια στο προσωπο) τωρα που και σε νουμερα πεφτει αλλα και σκατα αποτελεσματα φερνει δεν το σχολιαζουν καν…
      ο μονος τροπος να κανουν θεο τη γιαννα ειναι να τους φερει τοπ10 για να μην σου πω πρωτια ειδαλλως περναει ετσι,βλεπε αντετοκουμπο…χαχαχα
      αθανατο ελλαδισταν <3

    • καλυτερα μωρε. σιγα τις προσωπικοτητες που εχουμε στην τηλεοραση και μας ενδιαφερει η αποψη τους. να μας λειπουν οι εποχες του trash. οι εκπομπες που ασχολουνται με τη eurovision ειναι οι πρωινες εκπομπες στη φωλια των κου κου στο star και το φτιαξε καφε να στα πω στο epsilon tv. μαλιστα, χθες στη δευτερη εκπομπη, επαιξαν την πρωτη τηλεοπτικη συνεντευξη της γιαννας τερζη αφοτου ανακοινωθηκε οτι θα μας εκπροσωπησει στη eurovision εξω απο το ραδιομεγαρο της ερτ οπου ειχαν συναντηση, καθως θα γινει επισημη παρουσιαση της συμμετοχης μας σε μια ειδικη εκπομπη το πρωτο δεκαημερο του μαρτιου. μαλιστα το video clip οπως διαβασα θα το δουμε για πρωτη φορα στη συγκεκριμενη εκπομπη με παρουσιαστες τους duo fina που αποκλειστηκαν απο τη διαδικασια του ελληνικου τελικου

      • Δεν είναι δυνατό όμως να παρουσιάζει μια εκπομπή (στην φωλιά των κουκου) την συμμέτοχη της Γιάννας ως άδικη και ταυτόχρονα να εκθειάζει το τραγούδι των χοροσταλίτων και να τους έχει καλεσμένους…. Είναι εμετικό και κάνουν ταυτόχρονα προπαγάνδα στην φετινή συμμετοχή μας… Αν θέλουν να μιλήσουν για eurovision ας μιλούν για το “όνειρό μου” και ας εκφράσουν την άποψη τους εάν τους αρέσει το τραγούδι ή και αν δεν τους αρέσει (όλες οι γνώμες είναι δεκτές)… Όχι όμως να κάνει πρόμο σε ένα ερασιτεχνικό συγκρότημα για τα πανηγύρια και επίσης θάψιμο στην ΕΡΤ γιατί πουλάει σε νούμερα τηλεθέασης (αν και αξίζει στην ερτ το θάψιμο…), και να απαξιώνουν το τραγούδι και την ερμηνεύτρια που θα μας εκπροσωπήσουν …

    • Αν τα πάει καλά η Γιάννα,πράγμα που εύχομαι, θα τρέχουν όλα τα μίντια από πίσω της σαν τα κοράκια και θα λένε τι ωραίο τραγούδι και εμείς το περιμέναμε και άλλες τέτοιες υποκρισίες

  49. Πρώτο μου σχόλιο για τη φετινή χρονιά. Το τραγούδι μας φέτος, παρόλο που ποιος ξέρει αν και τι παίχτηκε με τις δισκογραφικές και την ΕΡΤ, είναι σίγουρα πολύ καλύτερο από το περσινό. Επιτέλους πηγαίνουμε με Ελληνικό στίχο, κάτι που οι ξένοι το ζητούσαν χρόνια. Ωραία μουσική, καλός στίχος και ατμοσφαιρικό τραγούδι συνολικά. Νομίζω ότι μετά από κάποια χρόνια, όπου δεν στέλνουμε και τίποτα το ιδιαίτερο, φέτος κάτι γίνεται. Χαίρομαι γι’αυτό και, παρόλο που δεν έχουμε ακούσει ακόμα όλα τα τραγούδια και δεν ξέρουμε το δικό μας πως θα είναι ζωντανά, πιστεύω ότι θα πάμε καλά.

  50. το τραγουδι μας μολις ξεπερασε τις 1.000.000 προβολες σε διαστημα 6 ημερων. αυτο τα λεει ολα παιδια. παμε γερα! για την ελλαδα μας!

    • Αν και μου αρέσει το τραγούδι… 1.000.000 προβολές δε λένε και πολλά… Παράδειγμα είναι το this is love που σε 5 μέρες είχε συγκεντρώσει τα ίδια views και τελικά το τραγούδι πήγε άπατο… Αν και μου αρέσει το “όνειρο μου” πολύ, ας μην ενθουσιαζόμαστε από τις προβολές…

      • Σωστό αυτό που λες αλλά θα σου πω ότι υπήρχε βίντεο κλιπ να χαζέψουν.Ακόμα και για τα μάτια της Ντέμυ.Ενώ τώρα είναι ένα lyric video που σημαίνει ότι θέλουν να ξανακούσουν καθαρά το τραγούδι.
        Το τραγούδι μας είναι υπέροχο.Είναι στο στυλ του Ποια Προσευχή, της αγαπημένης μου συμμετοχής ever.Θα ήθελα και ένα ωραίο βίντεο κλιπ και να βγει δυνατή στην σκηνή, φωνητικά, σκηνικά, σκηνοθετικά και ό,τι γίνει.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ