ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Ο Roman Lob στο Μπακού!

Πραγματοποιήθηκε απόψε το βράδυ ο μεγάλος τελικός της Γερμανίας “Unser Star für Baku” για την ανάδειξη της φετινής συμμετοχής της χώρας στο διαγωνισμό της Eurovision. Μετά από μια σειρά προημιτελικών, στον τελικό κατάφεραν να βρεθούν δύο υποψήφιοι: οι Roman Lob και Ornella de Santis.

Κάθε ένας από αυτούς ερμήνευσε από τρια καινούρια τραγούδια, εκ των οποίων τα δύο ήταν κοινά και για τους δύο υποψήφιους, ενώ υπήρχε και ένα διαφορετικό για τον καθένα τους. Σε αυτή την πρώτη φάση, το τηλεοπτικό κοινό ανέδειξε ένα μόνο τραγούδι από τον κάθε υποψήφιο που θα πέρναγε στη δεύτερη φάση.

Τα αποτελέσματα σε σειρά εμφάνισης ήταν τα εξής:

  • Roman Lob – Conflicted
  • Ornella de Santis – Quietly (70%)
  • Roman Lob – Alone
  • Ornella de Santis – Alone
  • Roman Lob – Standing Still (76%)
  • Ornella de Santis – Standing Still

Στη δεύτερη φάση της βραδιάς, το κοινό κλήθηκε να ψηφίσει μεταξύ των δύο υποψηφίων και του τραγουδιού που είχε προκριθεί. Νικητής αναδείχθηκε ο Roman Lob με το τραγούδι Standing Still με ποσοστό 50,7%.

[youtube id=”ho-sopKIlj8″ width=”600″ height=”350″]

Αξίζει να σημειωθεί οτι ένας από τους δημιουργούς του τραγουδιού είναι ο Jamie Cullum, ένας από τους πιο διάσημους νεαρούς μουσικούς της pop/jazz σκηνής, ο οποίος μεταξύ άλλων ήταν υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία καλύτερου τραγουδιού το 2007 με το “Grace is gone” και το 2008 με το “Gran Torino”.

Αλέξανδρος Λιάπης

26 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ ωραία μπαλάντα,αλλά δεν νομίζω ότι θα τα πάει καλά,θα έχει κάποια υποστήριξη από τις επιτροπές αλλά ως εκεί.

  2. Μία από τις καλύτερες γερμανικές συμμετοχές! Έπειτα από 8 χρόνια (2004 και ο εξαιρετικός Max), η χώρα της Merkel είναι και πάλι στην προσωπική μου δεκάδα, και νομίζω πως θα πλασαριστεί και στα 10 πρώτα του τελικού! Καλή επιτυχία στον Roman!
    Kαλούτσικη, αλλά βαρετούλα η συνηποψήφιά του, με συμπαθητική,πλην μέτρια φωνή!

    • Αν έρθει πάνω από 18ος να με φτύσετε. Βαρεμάρα του κερατά, θυμίζει περσινές Ρουμανίες και Ισλανδίες και γι’ αυτό και θα έχει την τύχη τους.
      Υ.Γ: Και ΧΑΡΙΣΤΙΚΑ γράφω 18ος…..

  3. Πολύ μέτριο, την βλέπω την Γερμανία να επιστρέφει στις ένδοξες μέρες πρό-Λένας, οπου η Γερμανία ήταν σχεδόν πάντα στην τελευταία 10δα (τουλάχιστον μεταξύ 2005-2009)

  4. Ωραίο, ατμοσφαιρικό τραγούδι, από αυτά που τα ακούς ως μουσικό χαλί σε κάποια τηλεοπτική σειρά και τρέχεις να τα βρεις για να τα ξανακούσεις.
    Είναι σίγουρα του δικού μου προσωπικού γούστου και πιθανότατα θα τύχει της υποστήριξης των επιτροπών, ελπίζω και του κοινού.

  5. Αλλη μια χρονιά που η Γερμανική συμμετοχή μου αρέσει πολύ. Μετά το περσινο αγαπημενο μου Taken by a stranger το Standing Still είναι απλά υπέροχο…

  6. ρομαντικο και γλυκο κομματι..αρκετα καλο και κλασης ανωτερο απο τα αντιστοιχα του ιδιου στυλ βελγιο 2010,φιλανδια 2011..

    δεν ειμαι της κατηγοριας που θεωρουν μια μπαλαντα=βαρετο που λενε και ξαναλενε καποιοι…

    δεν νομιζω να ψηφιστει μονο απο επιτροπες αλλα και απο το νεανικο κοινο καθως ο τραγουδιστης φαινεται να αρεσει πολυ..

  7. Συνθημα μας πρεπει να ειναι: Δεν δίνουμε ουτε ενα τηλεφωνημα στην ΓΕΡΜΑΝΙΑ! ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΟΧΙ στο γενος των ΒΑΡΒΑΡΩΝ που αιματοκυλησαν 2 φορες της Ευρωπη και τωρα κανουν το ιδιο μεσω του Οικονομικου Πολεμου!!

    • Συμφωνώ μαζί σου!!Άντε!Πολύ αέρα πήρανε οι απόγονοι ενός ψυχοπαθή που έσφαξε όλη την Ευρώπη!Θέλουν και γιουροβίζιον.Πληρώνουν την EBU για να κερδίζουν κάθε 30 χρόνια!Κακομοίρηδες!Άντε εκτός εικοσάδας πάλι να θυμηθείτε πού ανήκετε!!!

    • Σοβαρά μιλάς τώρα;Έτσι και χειρότερα θα τους κρίνουμε!Γίνανε και οι Γερμανοί Ευρωπαίοι και συμμετέχουνε στη γιουροβίζιον!Που πριν απο 20 χρόνια χώριζαν τους δυτικούς απο τους Ανατολικούς και πριν 70 χρόνια έσφαζαν και σκότωναν παιδιά και γυναίκες!Δεν πέρασε και αιώνας!Είναι πολύ υποκριτικό να σεβαστούμε κάποιους που μας βλέπουν σα σκατά και να τους λέμε και μπράβο για τα τραγούδια τους την ώρα που μας αυτώνουν τη ζωή!Τέρμα η ευγένεια!Μας τελείωσε!!!

  8. Όμορφο τραγούδι, ωραία φατσούλα ο μικρός. Ότι και να λέτε, η Γερμανία θα είναι στην πρώτη δεκάδα!
    Σκέφτηκα να απαντήσω στα σχόλια περί “γίνανe και οι Γερμανοί Ευρωπαίοι κτλ,”, του χρήστη ellas – eurovision, αλλά κατάλαβα ότι απλά δεν αξίζει!

  9. χμ… φαινεται πως χορτασανε eurovision οι Γερμανοι και δε προτιθενται να σκασουν χιλιαδες ευρω για να την ξαναγορασουν, φετος, οπως προπερσι! Ε ας κανουν ενα διαλειμματακι κι απ’ του χρονου εδω ημαστε παλι, να στειλουν κανενα προκατ βραβειακι, ετσι για να νομιζουμε οτι συμμετεχουμε σε “διαγωνισμο”….

  10. Το δυνατότερο σημείο της συμμετοχής είναι ο ερμηνευτής (η γοητεία του), το τραγούδι είναι εντάξει αλλά ως εκεί, γενικοτερα αξιοπρεπές το όλο σύνολο.

  11. Χμμμ….Ναι!Γλυκούλης είναι!!!!Τώρα που τον ξαναβλέπω!!!Σόρυ Άγκελα που σόυ’θιξα! το τράγουδο!Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα…….Ώπα ρε χαρακτήρα που δε θα μου απαντήσεις κιόλας!!Κακό που μου κάνεις!!!!Άντε άσε με!!Εγώ ακούω Γερμανία και μου ρχεται να αρχίσω τα μπουνίδια!!Ντροπή λίγο μέρες που είναι!Χίος που τους χρειάζεται!!Πού ζεις;;
    Θα μου πεις το 2007 εμείς οι ίδιοι είπαμε,μέσω της κρατικής μας τηλεόρασης,τη φυρόμ Μακεδονία!Τέτοιοι είμαστε!Το τραγούδι είναι τραγούδι,αλλά και η γνώμη μου γνώμη και θα τη σέβεστε!Δε σας έβρισα νομίζω…!!!!Δε νομίζω να λέω κανα ψέμα,πάντως!Διορθώστε με εσείς οι πιο ψύχραιμοι!!
    Αλλά αυτή είναι η κατάντια μας ρε!Και ο Καραισκάκης έβριζε τους Τούρκους φάτσα φόρα και σας ελευθέρωσε!Ο αχρείος!!Και όσοι σφάχτηκαν στο Δίστομο με το σεις και με το σας μιλούσαν στους ναζί και σας ελευθέρωσαν!Τα ανάγωγα!Οι αγενείς!Πώς τόλμησαν!!!!Χαχαχαχα!!!Θα μιλάω όπως γουστάρω!!!Απο τη στιγμή που δεν σας προσβάλω μόκο και όχι ειρωνίες πληζ!!!
    Όσοι λένε αλήθειες είναι υπερβολικοί και ακραίοι!Αυτοί που κάνουν ό,τι κάνουν θα ναι πάντα στο απυρόβλητο και όποιος τους τα λέει θα ναι φασίστας και κακός!!Άντε γεια,και προσέχτε μη σας κάνει ντα η Άντζελα!Τέτοια ανθρωπάκια είμαστε δυστυχώς!Οκ λοιπόν…..Το βούλωσα!!!

  12. Ξεφεύγεις! Βρίσκεσαι σε ιστοσελίδα που έχει να κάνει με την Μουσική και όχι με το μνημόνιο 2. Υπάρχουν πολλά forum για το συγκεκριμένο. Μπες σε ένα να ξεδώσεις!
    Θα θελα όμως να σε δω το Βράδυ του τελικού, όταν η γερμανική σημαία θα είναι στην πάνω αριστερή πλευρά του βαθμολογικού πίνακα!

  13. Συγνώμη φίλε μου αλλά ξέρεις,χ…κα για το πού θα είναι η Γερμανική σημαία εκείνο το βράδυ!Μπορεί και στην Ακρόπολη!!!!Ή στα σπίτια μας!Πού ξέρεις;;
    Συγνώμη κιόλας,δε σε ξέρω!!Και συγνώμη και για τα Γαλλικά παιδιά!Τελευταία φορά!!Αν όντως αξίζει οκ!!!Δε θα πέσω και στο πένθος,όμως!!Ας κερδίσει!Καλύτερη η ζωή μου,όμως,δε θα γίνει,ρε συ!Ούτε η δική σου!Απλά η αγανάκτηση που νιώθω σα νέος με όνειρα που μου τα απαυτώνουν κάθε μέρα(και οι μεσα και οι έξω),δε νομίζω πως θα με κάνει να σκεφτώ πού ακριβώς γράφω,σε ποιό μπλόγκ θα τα χώσω και πού θα βρίσκεται η ποιά σημαία,και ποιός θα κερδίσει ή θα χάσει!Τα νεύρα ξεσπούν όπου βρουν,γιατί το δίκιο δεν περιορίζεται ρε γμτ!!Αυτή είναι η μαγεία του!!Κάνει ντου όποτε γουστάρει το άτιμο και δεν υπακούει!Πρέπει να σαι πολύ ψύχραιμος για να τα διαχωρίσεις κι εγώ δεν είμαι πια!!Σέβομαι,ωστόσο,τη γνώμη σου!Σου εύχομαι να δικαιωθείς,αφού σε καίει τόσο πολύ!!Στο κάτω κάτω γνώμη σου!!Και συγνώμη για αυτά που διάβασες αλλά δεν αντέχω άλλο!!!Και είμαι σίγουρος οτι ούτε κι εσύ αντέχεις,σαν άνθρωπος αυτής της χώρας!!Δε θα γίνει καλύτερη η ζωή σου με το αν θα πάει καλά ή όχι μία χώρα σε ένα διαγωνισμό!!Αυτό να το θυμάσαι.Μην τρελαίνεσαι!Αν θες να με δεις το βράδυ του τελικού σου λέω απο τώρα οτι μου είναι παγερά ΑΔΙΑΦΟΡΟ το θέμα αυτό!!Καλός και ο χαβαλές της γιουροβίζιον,αλλά μετά;;;Καλό σου βράδυ!Και πάλι συγνώμη!!!

    • Συμφωνω με τον ellas-eurovision! Δεν το ηξερες… οτι οποιος πει κατι αντιθετο απο αυτο που νομιζων καποιοι αλλοι σωστο ειναι… φασιστας, εθνικιστης, λαικιστης, ακραιος… το να πουν: “κοιτα φιλε να δεις… εγω θα κρινω με το τραγουδι και εαν μου αρεσει θα το ψηφισω” Αλλα αυτοι εχουν το δικαιωμα να προσβαλουν οι άλλοι…οχι! Μπραβο ρε σεις!

  14. Ακριβώς επειδή οι εποχές είναι δύσκολες, νομίζω ότι είναι προτιμότερο (κατά τη γνώμη μου, πάντα) να μη σπαταλάμε δυνάμεις και κουράγιο σε “αλληλοσπαραγμούς”, ειδικά με αφορμή ένα τραγούδι (κάνω γενική χρήση του όρου, δεν αναφέρομαι στο συγκεκριμένο), το οποίο αποτελεί έκφραση μιας παγκόσμιας γλώσσας και ενός πανανθρώπινου αγαθού: της μουσικής.

  15. Εμενα μου αρεσει πολυ το τραγουδι της Γερμανιας.οπως εμεις οταν μπερδευουν αλλοι την μουσικη με την πολιτικη(βλ.ΦΥΡΟΜ) τους λεμε να μην τα μπερδευουν το ιδιο ισχυει και για εμας.Πολυ ευχαριστα θα το ακουγα στο ραδιο.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ