ΔΑΝΙΑ: Με Rasmussen στη Λισαβόνα!

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ο εθνικός τελικός της Δανίας , Dansk Melodi Grand Prix 2018 (DMGP’18), που φέτος φιλοξενήθηκε στο Άαλμποργκ.

Μεγάλος νικητής της βραδιάς αναδείχθηκε ο Rasmussen με το τραγούδι «Higher ground» που κέρδισε έτσι το εισιτήριο για τη Eurovision της Λισαβόνας το Μάϊο!

Ο 32χρονος Jonas Flodager Rasmussen είναι ο βασικός τραγουδιστής του ροκ συγκροτήματος Hair Metal Heröes και έχει, επίσης, λάβει μέρος σε μιουζικαλ όπως το «West Side Story» και το «Les Misérables». Το τραγούδι του «Higher ground» γράφτηκε από τους Niclas Arn και Karl Eurén, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει αρκετά τραγούδια που έχουν λάβει μέρος στο Melodifestivalen της Σουηδίας και το DMGP.

 

Οι υποψήφιοι και τα τραγούδια που διαγωνίσθηκαν ήταν (σε παρένθεση οι συντελεστές):

1. Ditte Marie«Riot» (Lise Cabble, Theis Andersen i Chris Wahle) Ακούστε

2.Anna Ritsmar«Starlight» (Lise Cabble) Ακούστε

3.Rasmussen«Higher Ground» (Niclas Arn i Karl Eurén) Ακούστε

4.Sannie (aka Whigfield)«Boys and Girls» (Sannie Carlson, Domenico Canu i James Reeves) Ακούστε

5.Sandra«Angels to My Battlefield» (Lars’ Chief 1′ Pedersen, Ronny Vidar Svendsen, Anne Judith Stokke Wik, Nermin Harambasic i Sandra Hilal) Ακούστε

6.Lasse Meling«Unfound» (Lasse Meling, Kim Nowak-Zorde i TheArrangement) Ακούστε

7.Carlsen«Standing Up for Love» (Thomas Thörnholm, Michael Clauss i Dave Rude) Ακούστε

8.Karui«Signals» (Annelie Karui Saemala, Jeanette Bonde, Daniel Fält i Jonas Halager) Ακούστε

9.Rikke Garner«Holder fast i ingenting» (Rune Braager, Clara Sofie Fabricius i Andrea Emilie Fredslund Nørgaard) Ακούστε

10.Albin Fredy – «Music for the Road» (Rune Braager, John Garrison i O. Antonio) Ακούστε

Οι δέκα καλλιτέχνες παρουσίασαν το τραγούδι τους, και μετά από αυτό ψήφισαν οι τηλεθεατές, που είχαν το 50% των ψήφων, μέσω sms, ενώ παράλληλα και μια επαγγελματική κριτική επιτροπή από πέντε fans της Eurovision ψήφισαν έχοντας το υπόλοιπο 50% των ψήφων.

Οι ψήφοι των θεατών και της κριτικής επιτροπής συνυπολογίσθηκαν και τα τρία τραγούδια που είχαν κερδίσει τις περισσότερες ψήφους προκρίθηκαν στον τελικό γύρο. Εδώ οι θεατές και η κριτική επιτροπή ψήφισαν και πάλι, και η ψηφοφορία ήταν επίσης 50-50.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Προκριματικός γύρος

1. Ditte Marie«Riot» (Αποκλείστηκε)

2.Anna Ritsmar«Starlight»  (Προκρίθηκε)

3.Rasmussen«Higher Ground» (Προκρίθηκε)

4.Sannie (aka Whigfield)«Boys and Girls» (Αποκλείστηκε)

5.Sandra«Angels to My Battlefield» (Αποκλείστηκε)

6.Lasse Meling«Unfound» (Αποκλείστηκε)

7.Carlsen«Standing Up for Love» (Αποκλείστηκε)

8.Karui«Signals» (Αποκλείστηκε)

9.Rikke Garner«Holder fast i ingenting» (Αποκλείστηκε)

10.Albin Fredy – «Music for the Road» (Προκρίθηκε)

 

Τελικός γύρος

1.Anna Ritsmar«Starlight» 31.3% (Jury: 13.3%, Public: 18%, Total: 31.3%)

3.Rasmussen«Higher Ground» 50.1% (Jury: 30%, Public: 20.1%, Total: 50.1%) (ΝΙΚΗΤΗΣ)

10.Albin Fredy – «Music for the Road» 18.6% (Jury: 6.7%, Public: 11.9%, Total: 18.6%)

Όπως βλέπουμε δεν υπάρχει διαφωνία στην κατάταξη μεταξύ επιτροπής και κοινού, και για το νικητή και για τις υπόλοιπες 2 συμμετοχές. Ωστόσο, η διαφορά μεταξύ του νικητήριου τραγουδιού «Higher ground» και του δεύτερου τραγουδιού «Starlight» ήταν μικρή, μόλις 2.1%, στην ψηφοφορία του κοινού!

Οικοδεσπότες του show ήταν οι γνώριμοι Annette Heick και Johannes Nymark, ενώ συμμετείχε ως guest και η νικήτρια της Eurovision 2014 της Κοπεγχάγης, Conchita Wurst.

Η Δανία κληρώθηκε να διαγωνισθεί στο πρώτο ήμισυ του δεύτερου ημιτελικού που θα γίνει στις 10 Μαϊου.
Πως σας φαίνεται η επιλογή της Δανίας για τη Eurovision της Λισαβόνας; Πιστεύετε θα τα καταφέρει καλύτερα από πέρσυ που έλαβε την 20η θέση στον μεγάλο τελικό;
Μείνετε με τον OGAE Greece για να μάθετε όλες τις ειδήσεις σχετικά με την προετοιμασία της συμμετοχής της Δανίας!

Γιάννης Δανιήλ

[φωτογραφίες:  eurovisionworld, dr.dk, EscToday]

Written by 

Related posts

25 Thoughts to “ΔΑΝΙΑ: Με Rasmussen στη Λισαβόνα!”

  1. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ

    Πολύ δυνατό! Μπράβο, Δανιμαρκία!!!

  2. Angela

    Ο Ιησούς Χριστός και η παναγία!! Τί είναι τούτο?

  3. eurovision greece

    τιποτα το ιδιαιτερο. απορω γιατι θεωρειται φαβορι. ειναι επαναλαμβανομενο, πραγμα που το κανει αφορητα κουραστικο. λογικα θα περασει γιατι συμμετεχει σε εναν ευκολο ημιτελικο αλλα δεν πιστευω οτι θα καταφερει να κανει την εκπληξη

  4. Eurofan

    Νομίζω το καλύτερο τραγούδι που έχει επιλεγεί μέχρι στιγμής!!!Είναι απο τα κομμάτια που συνήθως ακους σε σειρές και γενικά είναι το κάτι διαφορετικο!!!Με την εμφάνιση του καλλιτέχνη και το κομμάτι,η Δανία μπορεί να έχει μια τρομερή σκηνική παρουσία και να πάει πολύ ψηλά τον Μάιο!!!Το #1 μου μέχρι στιγμης.

  5. Giorgos

    Υπό άλλες συνθήκες τέτοια πομπώδη τραγούδια βρίσκονται ψηλά στη λίστα μου. Στην περίπτωσή του όμως, ενώ θέλει να παρουσιάσει κάτι μένει απελπιστικά άνευρο. Ένας ρυθμός από την αρχή μέχρι το τέλος χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο να σπάσει τη μονοτονία, μια αδύναμη -κακά τα ψέματα- φωνή και μια σκηνική βαβούρα υποτιθέμενης πειρατικής επέλασης, που θυμίζει εποχές Μιχάλη Ρακιντζή. Κάπου ανάμεσα σε αυτήν τη βαβούρα και τους Άγριους του Game of Thrones, αρκετές φορές αναζήτησα με την άκρη του ματιού μου την ξυπόλυτη Emmelie de Forest να τραγουδάει το Only Teardrops…και του χρόνου… (4,5/10)

  6. ΣΤΕΛΙΟΣ

    ενδιαφέρον!!μ αρεσει!μπραβο στην δανία!μαζι με της γαλλιας τα καλυτερα μακράν!

  7. Νικο

    Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω το hype του συγκεκριμένου τραγουδιού. Δεν το βλέπω να περνάει τελικό φέτος

  8. Αλέξης

    Δε μου λέει τίποτα…. αδιάφορο

  9. s5

    Δεν καταλαβαίνω γιατί τόσος εθουσιασμός… Εντάξει, προσπαθεί να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα επιβλητική τόσο το ίδιο το κομμάτι όσο και το staging, όχι ότι ψαρώνω αλλά λέμε τώρα. Προσωπικά δε με αγγίζει, χωρίς ωστόσο να με ενοχλεί.

  10. giannismits

    Στη studio version το τραγούδι μου αρέσει πολύ. Όμως στο live με απογοήτευσε. Και αδύναμος φωνητικά και άνευρη σκηνική εμφάνιση ενώ προσπάθησαν να το κάνουν επικό και καλά σκοτεινό και ιστορικό! Πάντως αν βελτιωθεί η ερμηνεία και αλλάξει η σκηνική προσέγγιση μπορεί να τα πάει εξαιρετικά στη Λισαβόνα

  11. VampireDiary

    Μάλιστα…Ένα θα πω…Εσθονία 2017…και όποιος κατάλαβε,κατάλαβε…
    Οκ βλέπεις ένα σκηνικό,μια θεματολογία κάτι σε πειρατές,Vikings μου έκανε το όλο staging αλλά τραγούδι τίποτα…νεύρο μηδέν,βλέμμα βοδιου και φωνητικά αδιάφορα…

  12. Mikro

    Μέτρια πράγματα κ φέτος η Δανία!!!!

  13. dream2oo

    Απαίσιο. Του πάει πολύ να πάθει «Ισλανδία 2012» ή και ακόμα χειρότερα πράγματα!

  14. Πανος

    Αίσχος !!!!!!!! Δε θα το ακούσω 2 φορά

  15. just a friend

    Αδιάφορο! Και μετριότατο σε σημεία φωνητικά…Του χρόνου να πάνε ως Game of Thrones!

  16. gus

    Μονοτονο… δεν ειναι καθολου καλο!!!

  17. Kyr

    Η Δανια εκανε την καλυτερη επιλογη που μπορουσε. Απο το να στειλει τις γνωστες ποπ τσιχλοφουσκες, επελεξε κατι που θυμιζει εντονα Σκανδιναβια. Ευτυχως που σκηνικα ηταν μαζεμενο, γιατι υπαρχει κινδυνος να παρουσιαστει με υπερβολικο τροπο που μπορει να καει. Φωνητικα θελει βελτιωσεις, αλλα αυτο το επιβλητικο και πομπωδες προσωπικα με ψηνει χοντρα! Σιγουρα θα τα παει καλα

  18. Sheff

    Πολυ ωραιο το vibe του τραγουδιου, οσον αφορα την παρουσιαση του θα ηθελα να δω τυμπανα θα του εδινε περισσοτερο ενταση και πιο ζεστα χρωματα προς το τελος του τραγουδιου!
    Η Δανια εστειλε το καλυτερο που ειχε!!

    1. Sheff

      Επιπλεον, το τραγουδι ταιριαζει απολυτα στον φετινο διαγωνισμο που ειναι αφιερωμενος στην θαλασσα και στην θαλασσοπορία!!!

  19. ESC- SKG

    Ατάλαντος ερμηνευτής + αδιάφορο τραγούδι + υπερβολική παρουσίαση = αποτυχία

  20. Nikolas-sweden

    Δεν μου αρεσει. Υπερβολικο, εως και ενοχλητικο στα αυτια μου, ειδικα οταν τσιριζει στο 2.10
    Απατο θα παει.

  21. Konis

    Καλό τραγούδι αλλά κάπου νόμιζα ότι θα μας επιτεθούν οι Vikings άσε που θυμίζει και τον τραγουδιστή του Human αυτός

ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟΥ