ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Απόψε ο πρώτος ημιτελικός του Söngvakeppnin 2018!

Η Ισλανδία, όπως ήδη έχουμε ενημερώσει, θα επιλέξει τον εκπρόσωπό της για την φετινή Eurovision μέσω του Söngvakeppnin 2018, του εθνικού τελικού της μέσα από τον οποίον έχουν αναδειχθεί σχεδόν όλες οι συμμετοχές της στην Eurovision. 

Ο Söngvakeppnin 2018 θα πραγματοποιηθεί σε τρεις φάσεις: δύο Ημιτελικούς και έναν Τελικό. Σε κάθε Ημιτελικό θα διαγωνίζονται έξι τραγούδια από τα οποία τα μισά θα καταφέρνουν να προκρίνονται στην φάση του Τελικού, ο οποίος θα διεξαχθεί με έξι συνολικά συμμετοχές στις 3 Μαρτίου 2018.

Απόψε, θα διεξαχθεί ο Πρώτος Ημιτελικός ο οποίος θα λάβει χώρα στο κλειστό γήπεδο Háskólabíói, στο Reykjavík. Τα τραγούδια θα διαγωνιστούν όλα στην Ισλανδική γλώσσα (με βάση τον κανονισμό του εθνικού τελικού) ωστόσο στην δημοσιότητα έχουν δοθεί και οι Αγγλόφωνες εκδοχές τους.

Σε προηγούμενο άρθρο μας, είχαμε δημοσιεύσει την κατανομή των τραγουδιών στους ημιτελικούς ωστόσο δύο τραγούδια «αντάλλαξαν» ημιτελικούς. Με τη νέα κατανομή, η συμμετοχή «Brosa» με ερμηνευτές τους Þórir Geir Guðmundsson & Gyða Margrét Kristjánsdóttir δεν θα διαγωνισθεί τελικά στον πρώτο Ημιτελικό που είναι απόψε, αλλά στον δεύτερο που θα διεξαχθεί στις 17 Φεβρουαρίου. Τη θέση της συμμετοχής θα πάρει το τραγούδι «Litir» με ερμηνευτή τον Guðmundur Þórarinsson ο οποίος σύμφωνα με την αρχική κατανομή, θα διαγωνιζόταν στον δεύτερο Ημιτελικό.

Αναλυτικά, οι έξι συμμετοχές που θα διαγωνιστούν στον αποψινό, Πρώτο Ημιτελικό είναι:  

1.Ari Ólafsson – Heim

2. Fókus hópurinn – Aldrei gefast upp

3. Þórunn Antonía – Ég mun skína

4. Guðmundur Þórarinsson – Litir

5. Tómas Helgi Wehmeier & Sólborg Guðbrandsdóttir – Ég og þú

6. Heimilistónar – Kúst og fæjó

Ο Πρώτος Ημιτελικός θα μεταδοθεί ζωντανά από το κρατικό κανάλι της Ισλανδίας, RÚV, στις 21:45 ώρα Ελλάδος. Μπορείτε να τον παρακολουθήσετε εδώ!

Ποιες τρεις συμμετοχές θα είναι αυτές που θα καταφέρουν να προκριθούν κατά τη γνώμη σας; 

Μείνετε συντονισμένοι στο www.ogaegreece.com για να μάθετε τα αποτελέσματα του Πρώτου Ημιτελικού του Söngvakeppnin 2018! 

Written by 

Related posts