ΙΤΑΛΙΑ: «The Voice» vs. Eurovision!

Το «The Voice» φαίνεται πως επικράτησε της Eurovision μιας κι η δημόσια ραδιοτηλεόραση της Ιταλίας (RAI) υπέβαλε αίτημα να μεταδώσει και να ψηφίσει στον δεύτερο ημιτελικό του ευρωπαϊκού διαγωνισμού, που θα γίνει στις 10 Μαΐου, επειδή ο τελικός του τάλεντ σόου το οποίο προβάλλεται από τον ίδιο σταθμό, έχει προγραμματισθεί για τις 8 Μαΐου δηλαδή την ημέρα διεξαγωγής του πρώτου ημιτελικού.

Έτσι, λοιπόν, στις 29 Ιανουαρίου που πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για την ημιτελική φάση της Eurovision, αποφασίσθηκε η Ιταλία να μεταδώσει και να ψηφίσει στον δεύτερο ημιτελικό. Υπενθυμίζεται ότι η χώρα ανήκει στις «Big Five» επομένως προκρίνεται απευθείας στον τελικό, ο οποίος θα φιλοξενηθεί στη Λισαβόνα στις 12 Μαΐου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν υποβληθεί σχετικά αιτήματα έτσι ώστε να προκαθοριστεί η συμμετοχή μιας χώρας σ’ έναν ημιτελικό. Για παράδειγμα, η Γερμανία (έτερο μέλος των «Big Five») αποφεύγει την παράλληλη μετάδοση της Eurovision με σημαντικά αθλητικά γεγονότα ενώ το Ισραήλ επικαλείται -συνήθως- θρησκευτικούς λόγους.

Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος

[Φωτογραφίες: art-news.it, eurovision.tv]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ