ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ: Η Σκωτία προτείνει νέο σύστημα επιλογής για την εκπροσώπηση της χώρας…

Ο Alyn Smith, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του Σκωτσέζικου Εθνικού Κόμματος, απευθύνθηκε στην EBU με πρόταση που θα επέτρεπε στη Σκωτία να εκπροσωπείται στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Ο Smith προτείνει ένα περιστρεφόμενο σύστημα με το οποίο κάθε έθνος του Ηνωμένου Βασιλείου θα συμμετέχει στον διαγωνισμό με την σειρά. Για να το επιτύχει αυτό, προτείνει να ακολουθήσει το παράδειγμα του Βελγίου και να χρησιμοποιήσει ένα σύστημα εναλλαγής μεταξύ διαφόρων βρετανικών ραδιοτηλεοπτικών φορέων, όπως το BBC Scotland, το UTV και το S4C. Αυτό θα σήμαινε ότι κάθε ένα από τα τέσσερα έθνη του Ηνωμένου Βασιλείου θα είχε το δικό του έτος, κάθε τέσσερα χρόνια, για να επιλέξει τραγούδι για να εκπροσωπήσει το Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με την Sunday Herald, η EBU επιβεβαίωσε ότι τίποτα δεν εμποδίζει την εφαρμογή αυτής της μορφής.

Το 2014, πριν το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, το SNP πρότεινε για ξεχωριστή συμμετοχή τους στην Eurovision. Τελικά, η Σκωτία ψήφισε να παραμείνει μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου.

Παρόλα αυτά, πολλοί σκωτσέζοι καλλιτέχνες έχουν εκπροσωπήσει το Ηνωμένο Βασίλειο, στην Eurovision. Μια από αυτούς είναι και η Lulu, που με το τραγούδι ‘ Boom Bang A Bang‘, κέρδισε τον διαγωνισμό της Eurovision το 1969, ισοβαθμώντας στην 1η θέση με την Γαλλία, Ισπανία και Ολλανδία.

 

 

 

πηγή: Sunday Herald

Related posts

One Thought to “ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ: Η Σκωτία προτείνει νέο σύστημα επιλογής για την εκπροσώπηση της χώρας…”

  1. Να γίνει αυτο.Γιατι η Αγγλια στέλνει συνέχεια τραγούδια στα αγγλικά κι οχι στα ουαλικα,σκοτσέζικα κτλ

Comments are closed.