ΕΛΒΕΤΙΑ: Οι Zibbz στη Λισαβόνα!

Η πρώτη νικήτρια χώρα στην ιστορία του θεσμού του διαγωνισμού της Eurovision επέλεξε απόψε τον 59ο εκπρόσωπό της! Το τηλεοπτικό κοινό μαζί  με την εντεταλμένη κριτική επιτροπή από επτά διαφορετικές χώρες έδωσαν ομόφωνα το εισιτήριο για τη Λισαβώνα στo συγκρότημα Zibbz, που αποτελείται από τα αδέρφια  Corinne “Co” Gfeller και Stee Gfeller και το τραγούδι “Stones“. Τα εθνικά τηλεοπτικά δίκτυα SFRRTS και RSI (το γερμανόφωνο, το γαλλόφωνο και το ιταλόφωνο αντίστοιχα) είχαν εδώ και καιρό επιλέξει τους έξι φιναλίστ μέσα από περισσότερες από 650 αιτήσεις, οι οποίοι απόψε, εκτός από το υποψήφιο τραγούδι, παρουσίασαν και μια διασκευή γνωστού τραγουδιού.

Οι ψήφοι της κριτικής επιτροπής είχαν ως εξής.

Οι ψήφοι του κοινού είχαν ως εξής!

  1. Stones – 77
  2. Compass – 48 
  3. Secrets and Lies – 44 
  4. A Thousand Times – 39
  5. Redlights – 25
  6. Kiss Me – 19

Η Ελβετία θα διαγωνιστεί μαζί με την Ελλάδα και την Κύπρο στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιτελικού στις 8 Μαΐου, οπότε και θα διεκδικήσει την επιστροφή της, μετά από τον περσινό αποκλεισμό της, στο μεγάλο τελικό της 12ης Μαΐου.

Απολαύστε την νικητήρια εμφάνιση των Zibbz!

Σας άρεσε η επιλογή των Ελβετών; Πιστεύετε θα καταφέρουν να προκριθούν στον τελικό της 12ης Μαΐου;

Στο poll του OGAE Greece οι Zibbz κατάφεραν και πήραν την πρωτιά με 30%. Ωστόσο το Compass του Alejandro Reyes έκανε τη διαφορά και παρά τη μη αποδοχή του από το ευρωπαϊκό κοινό στα διάφορα polls (και στο δικό μας) έφτασε κοντά στη νίκη.

Μείνετε συντονισμένοι στο ogaegreece.com για όλες τις εξελίξεις.

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συμφωνώ με το αποτέλεσμα. Μάλιστα μου άρεσαν με τη σειρα που τα έβγαλε η διεθνής επιτροπή. Απορώ πώς το ελβετικό κοινό έδωσε την τρίτη θέση σε αυτό το νανουρισμα. Κανένα δεν ήταν σουπερ όμως οι Zibbz με την όμορφη και άνετη τραγουδίστρια που ήταν πολύ σταθερή και καλή φωνητικά άρπαξε το εισιτήριο συν τοις άλλοις και με την αυτοπεποίθηση με την οποία έσκισε το κομμάτι στη σκηνή παρέα με τον αδερφό της. Έχω περιέργεια να δω αν θα προκριθεί τελικό.. comme ci comme ça.. έχουν δει τα μάτια μας πολλα άλλωστε.

    • Έχουν δει τα μάτια μας αποκλεισμούς συμμετοχών πολύ καλύτερων από αυτην εννουσα. Τέλος μόνο τα τρία πρώτα στην κατάταξη ήταν άρτια κι επομένως μπορούσαν να σταθούν αξιοπρεπώς. Τα υπόλοιπα 3 απλώς συμπλήρωναν τον τελικό και ήταν από ελλιπή έως κι ερασιτεχνικά (Kiss me)
      ΥΓ1: δεν έγινε η διασκευή γνωστών τραγουδιών από τους διαγωνιζόμενους
      ΥΓ2: ακούγοντας πώς μιλάνε τα γερμανικά οι Ελβετοί (λογικό να διαφέρουν) ήμουν wtf.. τσάμπα ολόκληρο ZD και 6 χρόνια γερμανικά :Ρ

  2. Η Ελβετία ό,τι και να διάλεγε φέτος ήταν καταδικασμένη. Δεν έκανε κακή ή λάθος επιλογή, ίσως διάλεξε ό,τι καλύτερο μπορούσε, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Το τραγούδι αντικειμενικά δεν είναι κακό, αλλά δεν “τραβάει”, κουράζει εύκολα, το 1 λεπτό μοιάζει σαν 3 και δεν ξέρω τι θα μπορούσαν να κάνουν για να ευνοηθεί από σκηνική άποψη. Δεν θέλω να είμαι “μάντης κακών” αλλά δεν νομίζω ότι η Ελβετία θα προκριθεί και αν κι είναι αρκετά νωρίς ακόμα περιμένω ένα αποτέλεσμα πιο κοντά προς το ’15 & ’16 παρά προς το ’17. Μακάρι (γι’ αυτούς) να βγώ ψεύτης. Παρ’όλα αυτά, εύχομαι φυσικά καλή επιτυχία!

    Υ.Γ.: Αφού βλέπουν ότι δεν βγαίνει, λεφτά έχουν, προσλαμβάνουν έναν καλό στιχουργό, έναν καλό συνθέτη, κάνουν απευθείας ανάθεση σε κάποιον/κάποια/κάποιους/κάποιες που να μπορεί/-ούν να τραγουδήσει/-ουν, βρίσκουν κι έναν καλό χορογράφο και έτοιμοι για Eurovision, τι το παιδεύουν κάθε χρόνο με τους εθνικούς τελικούς;; Αφού δεν…

  3. Ελβετία : όταν έχεις λεφτά αλλά τσιγκουνευεσαι να πάρεις καλύτερο αμάξι και μένεις με το σαράβαλο.

  4. Αξιοπρεπές αλλά, ως γνωστόν, ποτέ αυτό δεν είναι αρκετό για να πάει καλά μια χώρα στο διαγωνισμό, πόσο μάλλον η Ελβετία… Πάντως θα έλεγα ότι μένει στο αυτί, φωνητικά δυνατό και η τραγουδίστρια άνετη και με αυτοπεποίθηση στη σκηνή. Προτιμώ όμως την περσινή τους συμμετοχή.

  5. απο τις χειροτερες χωρες οσον αφορα τον διαγωνισμο…και αυτη την φορά δν ξεφυγε…αδιαφορο,αχρωμο αοσμο!καλο πατο!

  6. καμια ελπιδα προκρισης και φετος για την ελβετια (ο τεταρτος αποκλεισμος κατα σειρα). συμμετεχει και στον πρωτο δυσκολο ημιτελικο οποτε λογικα θα καταλαβει μια απο τις τελευταιες θεσεις. κανενα τραγουδι δεν μου αρεσε. οποτε οποιο και να επελεγαν το αποτελεσμα θα ηταν το ιδιο

  7. Νίκησε αυτό που ήθελα. Έχουν καλό live και για την κατηγορία του είναι ένα καλό και ραδιοφωνικό τραγούδι αλλά μέχρι εκεί. Κλασικά θα παλέψει για πρόκριση.

  8. Ούτε η Ελβετία ούτε η Τσεχία με ενθουσιάζουν προς το παρόν. Βέβαια η δεύτερη έχει σαφώς περισσότερες πιθανότητες πρόκρισης.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ