ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ: Η Zoë Straub στην σύνθεση των περισσότερων συμμετοχών του 1in360!

Ο πρώτος εθνικός τελικός για το κρατίδιο του Αγίου Μαρίνου ξεκινά σε λιγότερο από μια εβδομάδα. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο επιλογής αλλά και τις συμμετοχές ανακοινώνονται διαρκώς. 11 τραγούδια θα διαγωνιστούν για το εισιτήριο για την Λισαβώνα ενώ πολλές χώρες έχουν συμμετοχή στην προσπάθεια αυτή.

Η 1in360, μια εταιρεία με έδρα το Λονδίνο, σε συνεργασία με την κρατική τηλεόραση SMRTV είναι οι διοργανωτές του πρωτότυπου αυτού σόου. Οι 11 καλλιτέχνες, μετά την επιλογή τους, ταξίδεψαν ως την Βιέννη για την εύρεση, παραγωγή και σύνθεση των συμμετοχών τους. Αφού επιλέχθηκαν οι συμμετοχές και έγιναν οι πρώτες πρόβες, αποφασίστηκε το 1in360 να πραγματοποιηθεί στην Σλοβακία και πιο συγκεκριμένα στην Μπρατισλάβα. Έτσι λοιπόν εκτός από τους ίδιους τους καλλιτέχνες που προέρχονται από διάφορες χώρες, στην διαδικασία επιλογής εμπλέκονται και άλλα κράτη, ενεργά και μη στην Eurovision, δημιουργώντας μια πανευρωπαϊκή προσπάθεια.

Όσο αφορά τις συμμετοχές, το 1in360, αποκάλυψε μέσω της σελίδας τους στο Facebook, πως δεν δόθηκε τραγούδι απευθείας σε καλλιτέχνη. Αντί αυτού, η κριτική επιτροπή, οι παραγωγοί της ομάδας και οι ίδιοι οι καλλιτέχνες, βρέθηκαν όλοι μαζί στην Βιέννη για λίγες μέρες. Εκεί μετέτρεψαν σε τραγούδια μελωδίες και συγχωρδίες που τους δόθηκαν από την παραγωγή. Υπάρχουν δηλαδή συμμετοχές με 5 συνθέτες! Η Zoë είχε ιδιαίτερα ενεργό ρόλο στην διαδικασία βοηθώντας στην σύνθεση 9 εκ των 11 συμμετοχών, ενώ περισσότεροι από τους μισούς καλλιτέχνες βοήθησαν στην σύνθεση ενός ή και παραπάνω συμμετοχών. Την προσεχή εβδομάδα θα ανακοινωθεί η λίστα με τους τίτλους των τραγουδιών, συνθέτες και στιχουργούς.

Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου το πρώτου σόου του 1in360 θα λάβει χώρα στην Μπρατισλάβα, συνεχίζοντας με το δεύτερο στις 16, και τον μεγάλο τελικό στις 3 Μαρτίου!

Γράψτε μας στα σχόλια τη γνώμη σας για το πρωτότυπο αυτό project και αν θα φέρει θετικά αποτελέσματα στο κρατίδιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ