Τι συμβαίνει με τον Ελληνικό Τελικό;

Μια πολύ περίεργη και ιδιαίτερη τροπή παίρνει η διαδικασία του Ελληνικού Τελικού σύμφωνα με άρθρο του newsit.gr και τον δημοσιογράφο Γρηγόρη Μελά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του η συνάντηση της ΕΡΤ με τις δισκογραφικές εταιρείες που αναβλήθηκε πριν από λίγες μέρες, θα γίνει αύριο στις 11:30πμ. Το κρατικό κανάλι θα ζητήσει από όλες τις δισκογραφικές εταιρείες εγγυητικές επιστολές από τράπεζες της Ελλάδας που θα αποδεικνύουν οτι μπορούν να ανταποκριθούν στα υψηλά έξοδα του διαγωνισμού. Αυτά υπολογίζεται να ξεπεράσουν το ποσό των 100,000 ευρώ ενώ η ΕΡΤ θα καλύψει μόνο τα έξοδα των υπαλλήλων της.

Αν κάποια ή κάποιες από τις δισκογραφικές εταιρείες δεν καταφέρουν να ανταποκριθούν οικονομικά, θα αποσυρθούν από την διαδικασία και τότε ο δρόμος για την Ελληνική εκπροσώπηση στη Λισαβόνα ενδέχεται να κρύβει εκπλήξεις! Όπως ακόμα κι έναν καινούργιο εκπρόσωπο!

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

Αντώνης Καρατζίκος

28 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εγώ λέω η ΕΡΤ να μην αποφασίσει ακόμα αλλά ν’ ακούσουμε πρώτα τα 3 τραγούδια κι αν δεν μας αρέσουν, κάνουμε έναν έρανο βρε αδερφέ να πάει άλλος/η… χαχαχαχα

    ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΟΟΟΟΟΣ…

    • Ζητείται τραγουδιστής/τραγουδίστρια να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Λισαβόνα…. Χαχα χαχα χαχαχα εντάξει δε το ζω αυτό φέτος

  2. Αμφιβάλλω ότι στην τρέχουσα συγκυρία θα βρεθούν επιχειρηματίες να δώσουν 100.000 ευρώ για προιόντα που είναι μάλλον απίθανο η πορεία τους στις πωλήσεις να επιστρέψει στη δισκογραφική εταιρία το ποσό αυτό.

  3. Να τα πληρώσει η Panik Records για να πάρει τους 24 βαθμούς το πουλέν της η Φουρέιρα.
    Γιατί αν αποσυρθούμε – με δική μας ευθύνη και όχι όπως η Σερβία-Μαυροβούνιο το 2006 – δεν θα μπορέσουμε να ψηφίσουμε Φουρέιρα.
    -24 βαθμούςτο Ελενάκι.

    • Δεν βρίσκαν όμως κι αυτοί μια πιο καλλίφωνη κ ευειδή από την Τερζή;

      Την Φανή Δρακοπούλου ας ‘ούμε

      • Ή να τη βγούμε στη Φουρέιρα με Μπέλα Μέρη, που δεν έκρυψε ποτέ την ταυτότητά της και μπράβο της!! ??

      • Κε η κα jimani. Σε ποιά διάλεκτο γράφετε? Όσο και αν προσπάθησα δεν κατάλαβα τίποτα μα τίποτα απο τα τρία σχόλια σας. Συγνώμη!

      • Βιβή, μια χάρα κατάλαβες, και κάτι σε έτσουξε αλλιώς δεν θα έμπαινες στον κόπο να γράψεις αυτό το σχόλιο.

    • Ενταξει , αυτο με την καταγωγη της Φουρειρα εχει καταντησει πιο αηδία κι απο αηδία ! Λες και αν έλεγε απ’ την αρχη οτι ειναι απ’ την Αλβανια ο κοσμος στην Ελλαδα θα εξακολουθουσε να την ακούει ! Εδω ακομη και τωρα που το εχει παραδεχτει βλεπεις ποσο αντιρατσιστες ειμαστε που ολοι της γραφουν σχολια του τυπου: “Να πας στην Αλβανια” “Εισαι Αλβανιδα” “Βρομω Αλβανιαδα” κι αλλα τετοια ωραια ! Για πες μου εσενα που θίχτηκε τοσο πολυ η νοημοσυνη με το να σου κρυψει την καταγωγη της πως νιωθεις βλεποντας τετοια σχολια ;

      • Το ότι επαινώ μια άλλη τραγουδίστρια, η οποία δεν παρουσίασε φούμαρα για τον εαυτό της, σημαίνει ότι συμμερίζομαι αυτά τα τραγικά σχόλια κατά της Φουρέιρα;; έλεος.

        Υπάρχουν πολλών ειδών σχόλια πάντως. Και κάποιοι με αλβανικά nicknames την βρίζουν , για τους δικούς τους λόγους.

        Τέλος, μην ξεχνάμε ότι ορισμένοι τραγουδιστές οι οποίοι βασίζονται πιο πολύ στο ντόρο που προκαλούν και τα σκάνδαλα, (παρά στο ταλέντο που δεν έχουν) επιδιώκουν να υπάρχει πάντα ένα σούσουρο γύρω από το όνομά τους.

        Κι αν όχι αυτοί οι ίδιοι, αυτοί που τους μανατζάρουν.

  4. Δες εσύ όμως που η Φουρέιρα με το επίθετο που διάλεξε να παραφρασει το δικό της για να μας παραμυθιασει ότι και καλά μάλλον κάποιος προπάππος της είχε ρίζες πορτογαλικές, όπως διατείνονταν ψευδώς το 2010, της έλαχε να διαγωνιστεί στη eurovision που θα διεξαχθεί στην Πορτογαλία.. τυχαίο; Κάρμα; Άντε να δει το κορίτσι και τα μέρη των προγόνων της 😛

      • Έχεις δικιο, και για το Μεξικό και για το ότι πέταξα χολή αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι οι Αλβανοί στο σύνολο τους ντρέπονται γιαυτό που είναι, κατι που για μένα λέει πολλά. Και οι Έλληνες και πόσοι άλλοι φεύγουν μετανάστες αλλά όχι μόνο δεν αποποιουνται την ταυτότητά τους αλλά δηλώνουν περιφανα την καταγωγή τους κι ας έχουν εγκατασταθεί σε κοινωνίες/χώρες πολύ πιο ρατσιστικές από την Ελλάδα. Οι Έλληνες μπορεί να πάσχουμε από χίλια άλλα, ρατσιστές όμως δεν είμαστε. παρεμπιπτοντως έχω φίλους Αλβανούς, Τούρκους κι όχι μόνο. Το να αλλάζουν το όνομά τους όλοι μα όλοι (και μιλάω με απτά παραδείγματα όλων των γνωστών μου και γειτόνων αλβανων- και είναι πολλοί αυτοι- βρίσκοντας ένα ελληνικό που έχει κοινό με το δικό τους έστω ένα δίφθογγο ή μία συλλαβή το βρίσκω το λιγότερο αστείο.. πολύ περισσότερο όταν αυτοι έχουν τη χαρακτηριστική προφορά (που είναι απόλυτα λογικό) και τα χαρακτηριστικά της φυλής τους.
        Δύο τρία παραδείγματα που μου έρχονται πρώτα πρώτα: Εντέλα –> Ελενη, Λεβινα–> Κατερίνα, Κλεβίς–> Περικλης.. Τώρα αν αυτό και μόνο κατά πολλούς με καθιστά ρατσιστή τι να πω; Ο καθένας και η νοημοσύνη του. Χίλια συγγνώμη στους αναγνώστες και το συντάκτη που ημουν τελείως εκτός θέματος του αρθρου, όπως επίσης ζητώ συγγνώμη και σε όσους μπορεί να θίχτηκαν από κάτι από αυτά που ειπα.
        Εννοείται ότι στηρίζω τη Φουρέιρα και της εύχομαι καλή επιτυχια. Κι ας μην είναι καθόλου στα ακούσματα μου και την αισθητική μου. Τέλος θα συμφωνήσω με όσους χαρακτηρίζουν τα του ελληνικού τελικου ως φιάσκο κι επιθυμούν έστω και τώρα να γίνει μία εσωτερική ανάθεση. Χρόνος υπάρχει (αλλά μάλλον δεν υπάρχει θέληση να ασχοληθούν εκεί στην ΕΡΤ) Ο Ρουβάς το 2004 επελέγη Απρίλιο μήνα (αν δεν κάνω λάθος) να μας εκπροσωπήσει στη θέση του Αποστολου Ψυχραμη, που είχε ήδη κερδίσει το μακροσκελή ελληνικό τελικο απλά και μονο επειδή έτσι αποφασίστηκε μιας και ήταν και μεγάλο ονομα.

    • Δεν ξέρω αν σου πέρασε ποτέ από το μυαλό, ότι οι Αλβανοί αλλάζουν τα ονόματα τους στην Ελλάδα επειδή αντιμετωπίζονται ρατσιστικά για την καταγωγή τους. Ξέρω Αλβανούς που σε άλλες χώρες π.χ. Αγγλία, Σουηδία δεν άλλαξαν τα ονόματά τους ενώ στην Ελλάδα αναγκάστηκαν να το κάνουν. Λες να ξύπνησαν ένα ωραίο πρωί και να τους ήρθε η ιδέα, ή να αναγκάστηκαν από ρατσιστικά σχόλια και συμπεριφορές; Το δεύτερο κόβω πιο πιθανό εγώ πάντως. Εκτός αν εσύ είσαι από αυτούς που θα συμφωνήσουν με ό,τι πιο παράλογο μόνο και μόνο για να μην χαρακτηριστούν ρατσιστές κάποιοι Έλληνες.

      • Απ’οτι φαίνεται δεν κατάλαβες ή δε θέλεις να καταλάβεις ότι το να δέχεσαι ρατσισμό δε συνιστά λόγο να αλλάζεις το όνομα σου και να αρνεισαι/κρύβεις την καταγωγή σου παρά μόνο αν έχεις κόμπλεξ κατωτερότητας Οι Έλληνες οταν εφυγαν μετανάστες τον περασμενο αιώνα κατά κύματα αντιμετωπίστηκαν με πολύ μεγαλύτερο ρατσισμό και ήταν πολίτες β και γ κατηγορίας αλλά ο Χάρης ουδέποτε έγινε Hans. Σκέψου αντίστοιχα πόσο αστείο αν όχι γελοίο θα φαινόταν ο μαυροτσουκαλος Ελληνας ή Τούρκος μετανάστης στη Γερμανία να προσποιείται το Γερμανό.. αυτό είπα μόνο. Δεν είπα πως δεν υπάρχουν ρατσιστές Έλληνες, σαφέστατα και υπάρχουν και αρκετοί αλλά ο ρατσισμός σα χαρακτηριστικό δε μας διέπει ως εθνος. Αντιθέτως είμαστε όχι απλώς ανεκτικοί αλλά και φιλόξενοι. Στην τελική πάρε για παράδειγμα τους υπόλοιπους μετανάστες που ήρθαν στην Ελλάδα την ίδια περίπου περίοδο με εσάς, λίγο μετά την πτώση του κομμουνισμού. Γιατί Αρμένιοι Ρώσοι και γεωργιανοί δεν άλλαξαν τα ονόματά τους; Η απάντηση είναι καλύτερο να μην ειπωθεί εδώ γιατί ήδη ξεφυγαμε αλλά προβληματίσου λίγο.

  5. Είναι πλέον φανερό ότι εκεί στην ΕΡΤ τους νοιάζει μόνο το οικονομικό και τίποτε άλλο.
    Ποια Eurovision, ποια τραγούδια και τραγουδιστές; Λεφτά έχεις; Θα τραγουδήσεις.
    Ξεφτίλα!

  6. Κάποιοι λένε για σίριαλ χωρίς τέλος, αλλά ξεχνάνε όιτ πέρσυ έγινε μάρτιο ο τελικός,…

  7. Αρκετά ευχάριστη εξέλιξη αυτή. Αντε να ξεφορτωθούμε τους 3 πουθενάκηδες και να πάμε με σοβαρό καλλιτέχνη και τραγούδι. Μέλισσες ας πούμε. Επίσης ο Κορκολής κυκλοφόρησε το Νοέμβριο την τραγουδαρα “ένα βήμα και φεύγω”.

  8. Η ερτ θα έπρεπε να είχε ενημερώσει τις δισκογραφικές από το Σεπτέμβρη. Οι επιστολές που τους έστειλε θα έπρεπε να τα εξηγούσαν όλα αυτά χαρτί και καλαμάρι. Δεν μπορώ να καταλάβω πως φτάσαμε 2 βδομάδες πριν τον “τελικό” και δεν έχει κλείσει ακόμα το οικονομικό και συνεπώς τα πάντα (αν θα γίνει τελικός, ποιοι θα συμμετέχουν, αν θα είναι live ή κονσέρβα οι ερμηνείες κλπ).
    Δεν μπορεί να είναι έτσι τα πράγματα, μάλλον κάτι δεν ξέρουμε. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι δισκογραφικές έλαβαν μια επιστολή που δεν έλεγε τίποτα επί της ουσίας, κι έτσι στα κουτουρού μπήκαν στον κόπο να προετοιμάσουν συμμετοχές. Με άλλα λόγια, δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι φταίει μόνο η ερτ.

    • Αν υπήρχε στην επιστολή που έλαβαν οι δισκογραφικές τον Σεπτέμβριο, κάποιος όρος που να αναφέρει ότι όλα τα έξοδα της αποστολής (πλην των υπαλλήλων της ΕΡΤ) θα βάρυναν την δισκογραφική, δηλ. 80.000 – 100.000 ευρώ, τότε σίγουρα δεν θα δήλωναν συμμετοχή δισκογραφικές όπως η “MUSIC ART LAB” ή η “ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ” κ.τ.λ.
      Δεν λέω ότι δεν είναι σοβαρές, αλλά είναι πολύ μικρές εταιρείες που η εξασφάλιση ενος τέτοιου ποσού θα καθιστούσε αδύνατη την συμμετοχή τους στον εθνικό τελικό που θέλει να κάνει η ΕΡΤ.
      Ότι δεν ξέρουμε όλες τις λεπτομέρειες αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Αλλά εφ’ όσον το βασικό συστατικό του τελικού είναι το χρήμα, τότε σίγουρα για αυτό φταίει μόνο η ΕΡΤ.

      Τέλος θα θελα να σου θυμίσω ότι το νομικό πλαίσιο βάση στο οποίο θα υπήρχε η όποια συμφωνία μεταξύ της ΕΡΤ και των δισκογραφικών, δεν είχε καθοριστεί μέχρι και πριν από λίγες μέρες. Όπως φυσικά και τίποτε άλλο για αυτό και υπάρχει συνεχή αλλαγή της ημερομηνίας του τελικού, ο τρόπος που θα τραγουδήσουν (live ή βίντεο), ο χώρος, κ.τ.λ.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ