ΡΩΣΙΑ : Επιβεβαιώθηκε επίσημα η Yulia Samoilova ως εκπρόσωπος στη Eurovision 2018!

Επιβεβαιώθηκε σήμερα και επίσημα ότι η Yulia Samoilova, η καλλιτέχνης που αποτέλεσε και πέρσι την επιλογή της Ρωσίας ως εκπροσώπου στην Eurovision, θα είναι και φέτος αυτή που θα ανέβει στην σκηνή του 63oυ διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision για λογαριασμό της χώρας. Μια επιλογή που ωστόσο είχε αναφερθεί ως πρόθεση των υπευθύνων της χώρας από πέρσι κιόλας, χωρίς να επιβεβαιωθεί όμως επίσημα έως σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, το κανάλι 1TV(RU)  επιβεβαίωσε την συμμετοχή της καλλιτέχνιδας ανακοινώνοντας ότι :  “Όπως είχε αναφέρει πέρσι το Πρώτο Κανάλι της ρωσικής τηλεόρασης, η Yulia Samoilova θα είναι η συμμετέχουσα καλλιτέχνης της Ρωσίας στον διαγωνισμό της Eurovision 2018 εφόσον δεν μπορέσει να παραστεί σε αυτόν του 2017.  Επιβεβαιώνουμε σήμερα ότι αυτό το σχέδιο θα προχωρήσει και πως η Yulia έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία για το διαγωνισμό. ”

Η τελευταία ενημέρωση σχετικά με αυτή την προετοιμασία θέλει την Yulia Samoilova να έχει συνθέσει δύο πιθανές συμμετοχές για το διαγωνισμό στη Λισαβόνα, συνεργαζόμενη με τον σύζυγο της Alexei Taran, τις οποίες και θα προτείνει στο ρωσικό τηλεοπτικό φορέα.

Από αυτά τα δύο τραγούδια λέγεται ότι ως θέματα το ένα έχει να κάνει με το διάστημα και το άλλο με παραμυθένια ιστορία. Δεν έχει γίνει γνωστό ωστόσο αν κάποιο από τα δύο και ποιο έχει ήδη επιλεγεί.

Επίσης αντικείμενο συζήτησης της προετοιμασίας είναι και η σκηνική παρουσίαση και ειδικά η ενδυματολογική επιλογή της Yulia Samoilova, με κάποιες πηγές να αναφέρουν ότι η ίδια προσωπικά θέλει να διαφοροποιηθεί από τις στιλιστικές επιλογές με τις οποίες έγινε γνωστή μέσω του ρωσικού X-Factor.

To 2017 η Yulia Samoilova επελέγη να εκπροσωπήσει την Ρωσία στο διαγωνισμό στο Κίεβο με το τραγούδι “Flame Is Burning”. Ωστόσο λίγο καιρό μετά την επιλογή της, οι Ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν της επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα με την αιτιολογία ότι το 2015 έδωσε συναυλία στην περιοχή της Κριμαίας εισερχόμενη από έδαφος εκτός της Ουκρανίας.

Γιώργος Γεωργακόπουλος

Πηγή : www.eurovoix.com

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Χαίρομαι ιδιαίτερα που οι Ρώσοι θα κάνουν πράξη τα λεγόμενα τους. Ίσως να ναι και καλύτερα που δεν συμμετείχε πέρσι σε μια μετριότατη εως κακή διοργάνωση και σίγουρα σε ένα εχθρικό περιβάλλον. Μακάρι να πει και ένα καλό τραγούδι. Το χειροκρότημα μου πάντως το έχει από τώρα. Καλή της επιτυχία!

  2. Τώρα εδώ ξεκινά μία μεγάλη συζήτηση. Κατά πόσο η συμμετοχή ατόμων με ειδικές ανάγκες (και με βαριές αναπηρίες, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση) είναι θεμιτή σε έναν διαγωνισμό όχι ειδικά για ΑΜΕΑ στο όνομα της ισότητας, ή αν κάτι τέτοιο πρόκειται για εκμετάλλευση του προβλήματός τους με στόχο τη συγκινησιακή ψήφο του κοινού.

    • Αυτό που λες δεν υφίσταται. Όχι τουλάχιστον στην Eurovision. Έχουμε δει ανάλογες συμμετοχές που το κοινό έκρινε βάση τραγουδιών και όχι κάποιας αναπηρίας. Και τελευταίες θέσεις έχουμε δει και αποκλεισμούς, κ.τ.λ… Με το σκεπτικό σου ανάλογες συμμετοχές θα ήταν τουλάχιστον στο top10 του τελικού.
      Ειδικά δε για τη Ρωσία που κάθε συμμετοχή μπαίνει δεκάδα επειδή είναι η “Ρωσία”, μόνο τη συγκινησιακή ψήφο του κοινού δεν περιμένει για να δει μία καλή θέση.

      Προσωπικά πιστεύω ότι οποιοσδήποτε μπορεί και πρέπει να έχει θέση σε όλων των ειδών των διαγωνισμών. Αρκεί φυσικά να πληρεί τις προϋποθέσεις του εκάστοτε διαγωνισμού. Αν θα είναι καλό, μέτριο ή κακό το τελικό αποτέλεσμα αυτό είναι άλλο θέμα και σίγουρα και οι ίδιοι δεν θα θέλανε ένα βραβείο προερχόμενο από οίκτο.
      Στον συγκεκριμένο διαγωνισμό τραγουδιού θα πάρει μέρος και μια ανάπηρη τραγουδίστρια. Μόνο μπράβο θα πρέπει να λέμε!

      • Mιλάω για τις προθέσεις αυτών που επιλέγουν τέτοιου είδους συμμετοχές. Το αν αυτές εκπληρώνονται κάθε φορά, είναι άλλο θέμα.
        Και δεν είμαι καν σίγουρος ότι η συγκινησιακή παράμετρος δεν λειτουργεί. Ακόμα και για τον περσινό νικητή υπήρξαν συζητήσεις για το κατά πόσο η παραφιλολογία γύρω από την κατάσταση της υγείας του έπαιξε έναν ρόλο στο βαθμολογικό αποτέλεσμα.

      • Μα κι εγώ για τις προθέσεις αυτών που επιλέγουν τέτοιου είδους συμμετοχές σχολίασα, όπως και για την συγκεκριμένη περίπτωση που αναφέρθηκες. Η Ρωσία δεν έχει ανάγκη να συγκινήσει το κοινό για να πάει καλά. Οι θέσεις που παίρνει κάθε χρονιά με διαφορετικές συμμετοχές το αποδεικνύουν.
        Απλά αναφέρθηκα παρακάτω και γενικώς.

  3. Στα σχόλια περί συναισθηματικής ψήφου, έχω να απαντήσω με 3 λέξεις : Finland 2015 (αποκλεισμός)
    Προσωπικά τώρα αν κρίνω από το περσινό της τραγούδι ΔΕΝ είμαι καθόλου φαν!
    Καλή επιτυχία !

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ