ΤΟΥΡΚΙΑ: Το TRT έκλεισε το γραφείο της Eurovision!

Η μόνιμη απορία των fans του διαγωνισμού της Eurovision για το αν θα επιστέψει η Τουρκία στον θεσμό είναι γνωστή, με τους περισσότερους να επιθυμούν την επιστροφή της χώρας. 

Ωστόσο το κρατικό κανάλι της χώρας, TRTφαίνεται να έχει την αντίθετη άποψη και φροντίζει να το δείχνει κάθε χρόνο όλο και πιο έντονα, «σνομπάροντας» όχι μόνο τον διαγωνισμό αλλά και τον τρόπο βαθμολογίας του. Άλλωστε, αυτός ήταν ο επίσημος λόγος αποχώρησης της χώρας από τον θεσμό, το 2013.

Πρόσφατα, και μετά από πολλά ετήσια «όχι» για την επανένταξή του στον διαγωνισμό, το Τουρκικό κανάλι έκλεισε το γραφείο της Eurovision στις εγκαταστάσεις του σκορπώντας θλίψη σε πολύ κόσμο. Το TRT είναι το μοναδικό ενεργό μέλος της EBU στη χώρα και το κλείσιμο του αντίστοιχου γραφείου δεν συσχετίζεται μόνο με την συμμετοχή ή την μετάδοση του δημοφιλούς διαγωνισμού τραγουδιού αλλά και με όλα τα προγράμματα της EBU, δηλαδή όλες τις ειδήσεις και τις αθλητικές υπηρεσίες οι οποίες πλέον θα είναι ανενεργές στη χώρα μέχρις ότου να παρθεί μία μόνιμη και επίσημη απάντηση εκ μέρους του καναλιού προς την EBU!

Η Τουρκία ξεκίνησε να συμμετέχει στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 1975 και έκτοτε μετρά 34 συμμετοχές. Το 2003 κατάφερε να κερδίσει το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό χάρη στη συμμετοχή της Sertab Erener «Everway that I can» η οποία γνώρισε μεγάλη Πανευρωπαϊκή επιτυχία ενώ την επόμενη χρονιά (2004) ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας TRT διοργάνωσε και φιλοξένησε τον διαγωνισμό στην Κωνσταντινούπολη (και συγκεκριμένα στο Abdi Ipekçi Arena που πρόσφατα κατεδαφίστηκε) με μεγάλη επιτυχία. Στον συγκεκριμένο διαγωνισμό τέθηκε για πρώτη φορά επίσημα, η φάση του Ημιτελικού! Η Τουρκία έχει βρεθεί στην τελευταία θέση τρεις φορές εκ των οποίων η μία ήταν στην παρθενική της εμφάνιση και οι άλλες δύο τις χρονιές 1983 και 1987. Η τελευταία συμμετοχή της ήταν στον διαγωνισμό του 2012 στο Baku με το τραγούδι «Love me back» με ερμηνευτή τον Can Bonomo (7η θέση).

 

Μερικές από τις πιο δημοφιλείς και πιο αγαπημένες των fans συμμετοχές της Τουρκίας ήταν τα «Pet’r oil» (1980), «Dinle» (1997), «For real» (2004), «Süperstar» (2006), «Düm Tek Tek» (2009) και «We could be the same» (2010). 

 

 

 

Πηγή: ESCape News 

Written by 

Related posts

5 Thoughts to “ΤΟΥΡΚΙΑ: Το TRT έκλεισε το γραφείο της Eurovision!”

 1. Γιαννης

  Αντιο, και να μην μας γραφετε…

 2. just a friend

  Στα τσακίδια! Όπως πάει ο Σουλτάνος θα τους κλείσει και όλους μέσα…γιατί κάτι θα βρει που θα απειλεί την «δημοκρατία» όπως όπως την θεωρεί της χώρας του! Και θέλει να μπει και στην ΕΕ!

 3. Κρίστη

  Στον αγύριστο! Και εκτός EBU σύντομα.

 4. pro

  ραουστ……………….

Comments are closed.