ΓΕΩΡΓΙΑ: Οι Iriao αποκαλύπτουν λεπτομέρειες του τραγουδιού τους!

Οι φετινοί εκπρόσωποι της Γεωργίας στη Eurovision της Λισαβόνας,  Iriao μίλησαν για τη συμμετοχή τους και αποκάλυψαν λεπτομέρειες για το τραγούδι τους σε συνέντευξη που έδωσαν στο Sputnik Georgia.

Το γεωργιανό συγκρότημα αποκάλυψε ότι, κατόπιν αιτήματος του Κρατικού Καναλιού της Γεωργίας GPB, στη σκηνή της Λισαβόνας θα τραγουδήσουν στην εθνική γλώσσα της Γεωργίας, με μερικούς μόνο στίχους στα αγγλικά.

Ο τίτλος του τραγουδιού είναι “Sheni Gulistvis” ενώ στα αγγλικά μεταφράζεται ως “For you“!

Το τραγούδι που θα ερμηνεύσουν οι Iriao δημιουργήθηκε από τον Dato Malazonia, τον ιδρυτή του συγκροτήματος.

Πως περιγράφουν οι ίδιοι το τραγούδι τους; 

“Μελωδικό, εύκολο και κατανοητό!”

Επιπλέον, αποκάλυψαν ότι έχουν δημιουργηθεί από τον Dato διαφορετικές εκδόσεις του τραγουδιού τους. Το συγκρότημα πριν από λίγες ημέρες άκουσε όλα τα τραγούδια και θα συνεργαστεί στενά με το GPB για να πάρει την τελική απόφαση για το ποια εκδοχή θα παρουσιαστεί στη σκηνή της Eurovision το Μάϊο.

Το συγκρότημα ανέφερε ότι υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις εναντίον της εσωτερικής επιλογής τους, αλλά παρ’όλα αυτά  είναι χαρούμενοι φυσικά για την επιλογή τους, αλλά ταυτόχρονα είναι και μεγάλη η ευθύνη.

Το αμέσως προσεχές διάστημα είναι ιδιαίτερα φορτωμένο για τους Iriao, καθώς τον Φεβρουάριο θα ταξιδέψουν στην Πορτογαλία για να βιντεοσκοπηθεί η  εισαγωγική κάρτα τους για το διαγωνισμό του Μαϊου.

Το RTP έχει δηλώσει ότι θα συνεργασθεί με τον πορτογαλικό οργανισμό τουρισμού για να φέρει τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες στην Πορτογαλία, ώστε να τη διαφημίσει σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η μοναδική φορά που η Γεωργία έχει συμμετάσχει στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision με τραγούδι στα γεωργιανά ήταν το 2012 στο Μπακού.

Τότε, ο Anri Jokhadze ερμήνευσε το “I’m a Joker” που περιείχε στίχους και στα Γεωργιανά και στα Αγγλικά. Το τραγούδι δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό, λαμβάνοντας στο δεύτερο ημιτελικό την 14η θέση με 36 πόντους.

Λέτε οι Iriao να τα καταφέρουν καλύτερα φέτος; Θα το μάθετε εδώ μαζί με τον OGAE Greece! Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις εξελίξεις!

[Πηγή: Eurovoix.com]

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δε ξερω αν θα ειναι καλο το κομματι τους η αν θα αποτελεσουν argo no2 αλλα χαιρομαι που φετος θα ακουστουν αρκετες γλωσσες στο θεσμο πλην της αγγλικης…

  2. Πως γινεται μελωδικό, εύκολο και ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ οταν θα ειναι στα Γεωργιανα? Εδω εγω δεν καταλαβαινω που ειμαι απο την Γεωργια. Απογοητευση η Eurovision φετος…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ