ΒΟΣΝΙΑ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ: Η Maya Sar θα μας τραγουδήσει “Korake Ti Znam” στη σκηνή του Μπακού!

Κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα η δημόσια τηλεόραση της Βοσνίας (BHRT) αποκαλύφθηκαν όλες οι λεπτομέρειες που διέπουν τη συμμετοχή της χώρας στην Eurovision 2012.

Συγκεκριμένα, το τραγούδι με το οποίο η φετινή εκπρόσωπος Maya Sar θα διαγωνιστεί στη σκηνή του Μπακού έχει ήδη επιλεγεί, ενώ η επίσημη παρουσίασή του είναι θέμα ημερών. Πρόκειται για μια σύνθεση που τιτλοφορείται “Korake Ti Znam” (μετάφραση: “ξέρω τα βήματα αυτά”), η οποία φέρει την υπογραφή της ίδιας της ερμηνεύτριας, τόσο στιχουργικά, όσο και σε επίπεδο μελωδίας. Η ενορχήστρωση ανήκει στους Mahir Sarihodzic και Adriano Pennino, ο οποίος είναι γνωστός από τη συμμετοχή του (ως παραγωγός) στο Ιταλικό φεστιβάλ San Remo. Σύμφωνα με τους συντελεστές, το τραγούδι αυτό αποτελεί μια μίξη από ακούσματα της μοντέρνας Δύσης αλλά και της παραδοσιακής Ανατολής, ενώ η ομάδα του κρατικού καναλιού εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή της από το τελικό αποτέλεσμα, δηλώνοντας ταυτόχρονα την αμέριστη στήριξη κι εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο της Maya.

Οι τελευταίες πινελιές που απομένουν για να ολοκληρωθεί το τραγούδι αναμένεται να διευθετηθούν εντός των προσεχών ημερών, με την μίξη να πραγματοποιείται σε studio στη Ρώμη. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν και τα γυρίσματα του επίσημου video clip της συμμετοχής, τα οποία θα γίνουν στη Ρώμη και στην Κωνσταντινούπολη. Η επίσημη παρουσίαση του “Korake Ti Znam” θα λάβει χώρα κατά το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου, συγκεκριμένα στο διάστημα από τις 10 έως τις 15 του μήνα.

Η Βοσνία διαγωνίζεται -κατ’ όπιν της αντίστοιχης κλήρωσης που έγινε πρόσφατα από την EBU– στον Β’ Ημιτελικό της Eurovision 2012, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 24 Μαϊου.

Θανάσης Νάκος

 

Η συμμετοχή της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης στην Eurovision 2011. Πρόκειται για ο τραγούδι “Love In Rewind”, ερμηνευμένο από τον Dino Merlin. Στα φωνητικά συμμετέχει η φετινή εκπρόσωπος της χώρας, Maya Sar. Η συμμετοχή αυτή τερμάτισε στην 6η θέση του τελικού του Dusseldorf, συγκεντρώνοντας 125 βαθμούς.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μοντερνας Δυσης και Παραδοσιακης Ανατολης? Ωραιο ακουγεται, απλα πολυ φοβαμαι οτι θα ακουσουμε μια βαρετη μπαλαντα…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ