ΔΑΝΙΑ: Κάτι αλλάζει στο Melodi Grand Prix 2018! Αύριο οι υποψήφιοι!

Όπως αναφέραμε λεπτομερώς σε προηγούμενο άρθρο μας , το Dansk Melodi Grand Prix 2018 (DMGP’18) που θα επιλέξει το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη Δανία στην Eurovision της Λισαβόνας, θα πραγματοποιηθεί στις 10 Φεβρουαρίου 2018 στο Άαλμποργκ. 

Θα διαγωνισθούν 10 καλλιτέχνες και οικοδεσπότες του show θα είναι, όπως και πέρσι, οι γνώριμοι Annette Heick και Johannes Nymark.

Ωστόσο, ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Δανίας DR, διαμέσου του διευθυντή ψυχαγωγίας Jan Lagermand Lundme ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή κατά τη διεξαγωγή του DMGP’18.

Τα σύντομα βίντεο παρουσίασης των συμμετεχόντων λίγο πριν ανέβουν στη σκηνή του διαγωνισμού αφαιρούνται από το πρόγραμμα του διαγωνισμού και αντικαθίστανται από μια μικρή συνέντευξη με τον καθένα από τους 10 υποψήφιους ερμηνευτές αμέσως μετά από την live παρουσίαση του τραγουδιού τους.

Με αυτή την αλλαγή σπάει μια μακρόχρονη παράδοση που υπήρχε στο DMPG.

Όπως εξήγησε ο Jan Lagermand Lundme, με αυτή την αλλαγή οι διοργανωτές «διασφαλίζουν ότι οι θεατές μπορούν να έρθουν ακόμα πιο κοντά στους συμμετέχοντες για μια στιγμή, να αισθανθούν τι νιώθουν και να ακούσουν τι σκέφτονται για την εμφανίσή τους».

Ο προβληματισμός υπήρχε εδώ και πολλά χρόνια ότι τα εισαγωγικά video έδιναν κάποια πλεονεκτήματα στους συμμετέχοντες πριν ανέβουν στη σκηνή.

Τώρα με την αλλαγή αυτή εξασφαλίζεται ότι το πρώτο που θα μετρήσει για κάθε έναν από τους δέκα διαγωνιζόμενους είναι το τραγούδι τους και η παρουσίασή του.

«Απλώς έχουμε κατανήμει τον χρόνο (σ.σ. που χρησιμοποιούνταν για τα εισαγωγικά βίντεο) στις συνεντεύξεις μετά τις εμφανίσεις. Αυτό θα αποτελέσει για τους θεατές του διαγωνισμού μια εντελώς νέα εμπειρία», τόνισε ο Jan Lagermand Lundme.

Έτσι, ενώ η παρουσίαση των δέκα συμμετεχόντων έχει αλλάξει, η διαδικασία ψηφοφορίας είναι ίδια με πέρυσι.

Οι δέκα καλλιτέχνες ανεβαίνουν στη σκηνή και παρουσιάζουν το τραγούδι τους, και μετά από αυτό θα ψηφίσουν οι τηλεθεατές, που έχουν το 50% των ψήφων, μέσω sms, ενώ θα ψηφίσει και μια επαγγελματική κριτική επιτροπή που αποτελείται από πέντε fans της Eurovision και έχει το υπόλοιπο 50% των ψήφων.

Οι ψήφοι των θεατών και της κριτικής επιτροπής θα συνυπολογιστούν και τα τρία τραγούδια που θα έχουν κερδίσει τις περισσότερες ψήφους θα προκριθούν στον τελικό γύρο. Εδώ οι θεατές και η κριτική επιτροπή θα συνεχίζουν να ψηφίζουν, και η ψηφοφορία θα είναι επίσης 50-50.

Φέτος ο πήχυς για τους διοργανωτές ανεβαίνει ψηλότερα από πέρσυ, όπου η Δανία κατάφερε να περάσει στον μεγάλο τελικό στο Κίεβο, και επιδιώκει να καταλάβει μια θέση στην πρώτη δεκάδα.

Αύριο το πρωί (12:00 ώρα Ελλάδος) θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη τύπου οι δέκα υποψήφιοι που θα διαγωνισθούν στο DMGP’18.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές ήταν πολύ δύσκολο να καταλήξουν στη δεκάδα αυτή, καθώς οι συμμετοχές που είχαν υποβάλλει υποψηφιότητα ήταν υψηλού επιπέδου, με επαγγελματική παραγωγή, όπως είχε ζητήσει η DR.

Εντωμεταξύ, την περασμένη Παρασκευή το Άαλμποργκ, η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και μαζί του ολόκληρη η Δανία άρχισε να μετρά αντίστροφα για το Dansk Melodi Grand Prix 2018. Στην πόλη έχει στηθεί μια μεγάλη γιορτή!

https://www.facebook.com/akkc.dk/videos/vb.188112574574374/1787460974639518/?type=2&theater

Το Άαλμποργκ φιλοξένησε το DMGP μέχρι σήμερα 6 φορές, από το έτος 1992. Ο εθνικός τελικός θα λάβει χώρα στο κλειστό στάδιο Gigantium, χωρητικότητας 8500 θεατών.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για να μάθετε όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον εθνικό τελικό της Δανίας!

[φωτογραφία: dba.dk]

Written by 

Related posts

One Thought to “ΔΑΝΙΑ: Κάτι αλλάζει στο Melodi Grand Prix 2018! Αύριο οι υποψήφιοι!”

  1. […] Φέτος το DMGP περιλαμβάνει μια σημαντική αλλαγή με την οποία οι διοργανωτές φιλοδοξούν να φέρουν τον διαγωνισμό πιο κοντά στους τηλεθεατές. Διαβάστε ποια! […]

Comments are closed.