ΤΟΥΡΚΙΑ: Τέλος εποχής για το Abdi Ipekçi Arena!

Μετά την νίκη της Sertab και της Τουρκίας στη Eurovision 2003, ο διαγωνισμός αποφασίστηκε την επόμενη χρονιά να φιλοξενηθεί στην Κωνσταντινούπολη, τη πόλη που ενώνει δύο μεγάλες ηπείρους: την Ευρώπη και την Ασία! 

Ο χώρος που φιλοξένησε τον διαγωνισμό ήταν το Abdi Ipekçi Arena, ένας πολυχώρος εσωτερικού χώρου, χωριτικότητας 12.270 ατόμων, χτισμένο στην περιοχή Zeytinburnu της Κωνσταντινούπολης. Η ονομασία δόθηκε στον χώρο από τον διάσημο Τούρκο δημοσιογράφο Abdi Ipekçi. Η αρένα σχεδιάστηκε το 1979 και λειτούργησε για πρώτη φορά το 1989 κυρίως ως χώρος αγώνων μπάσκετ, βόλεϊ, πάλης κ.α. Εκτός όμως από τις αθλητικές διοργανώσεις το Abdi Ipekçi Arena έχει φιλοξενήσει και συναυλίες μεγάλων καλλιτεχνών όπως Depeche Mode,  Phil Collins και Enrique Iglesias.

Στη συγκεκριμένη αρένα η Ruslana χάρη στην ξεχωριστή εμφάνισή της στο “Wild dances” χάρισε στην Ουκρανία τη πρώτη της νίκη, ο Željko Joksimović  καταχειροκροτήθηκε με την ερμηνεία του στο Βαλκανικό “Lane moje” ενώ ο λαμπερός Σάκης Ρουβάς …ταρακούνησε το κοινό με την εντυπωσιακή εμφάνισή του στο “Shake it” για λογαριασμό της χώρας μας.

Όπως ανακοινώθηκε, η Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρησης της Τουρκίας αποφάσισε να κατεδαφίσει τον εν λόγω χώρο προκειμένου να ανοίξει μια νέα αρένα με πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις και ανέσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός μουσείου.

Πηγή: Eurovoix.com | Φωτογραφίες: Wikipedia

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ