ΛΕΤΟΝΙΑ: Όλα έτοιμα για το Supernova 2018!

Το μουσικό ταξίδι του Supernova 2018 ξεκινάει και ο OGAE Greece θα προσπαθήσει να σας μεταφέρει κάθε λεπτομέρεια αυτής της όμορφης διαδρομής! Ο νικητής του Supernova 2018, της διαδικασίας επιλογής που για 4η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιούν οι ιθύνοντες της ραδιοτηλεόρασης της Λετονίας, θα είναι αυτός που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στη Eurovision της Λισαβόνας.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Από τις 93 συμμετοχές που κατατέθηκαν στο LTV οι 63 πληρούσαν τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού και έτσι πέρασαν στην επόμενη φάση. Στη συνέχεια, αυτές τις 63 συμμετοχές τις αξιολόγησε το κοινό και μέσω online ψηφοφορίας κατέληξε στις 30 αγαπημένες του. Έπειτα, οι 30 καλλιτέχνες που είχαν περάσει στον επόμενο γύρο έπρεπε να τραγουδήσουν ζωντανά, ενώπιον πάνελ κριτικής επιτροπής τα υποψήφια τραγούδια τους. Έτσι, καταλήξαμε στις σημερινές 21 συμμετοχές του Supernova 2018!

Μπορείτε να δείτε περισσότερα στοιχεία για τους 21 συμμετέχοντες εδώ.

Η διαδικασία φέτος είναι διαφορετική σε σχέση με πέρυσι. Αυτό εξηγείται διότι, αντί 2 προημιτελικών και ενός ημιτελικού φέτος θα διεξαχθούν 3 ημιτελικοί και επιπλέον στον τελικό θα έχουμε 6 φιναλίστ αντί 4 που είχαμε πέρυσι.

Το πρόγραμμα του Supernova 2018 έχει οριστεί ως εξής:

Α Ημιτελικός: 3/2/2018

B Ημιτελικός: 10/2/2018

Γ Ημιτελικός: 17/2/2018

Τελικός: 24/2/2018

Σε κάθε ημιτελικό θα διαγωνιστούν 7 τραγούδια όπου κριτική επιτροπή και κοινό θα αποφαζίσουν ποια 2 θα περνάνε στον τελικό. Έτσι θα δημιουργηθούν οι 6 φιναλίστ του μεγάλου τελικού του Supernova 2018!

Παρουσιαστές του φετινού Supernova θα είναι ο Justs (εκπρόσωπος της χώρας το 2016) και η ηθοποιός Dagmhara Legante!

Οι παρουσιάσεις του Supernova 2018! [Φωτογραφία: supernova.lsm.lv.]
Παρακάτω παρουσιάζονται τα τραγούδια κάθε ημιτελικού τα οποία μπορείτε να ακούσετε!

Α Ημιτελικός

1. Katrīna Gupalo and The Black Birds – “Intoxicating Caramel”

2. Rahu the Fool – “Oh Longriver”

3. DVINES – “More Than Meets the Eye”

4. Agnese Stengrevics – “You Are My World”

5. Sudden Lights – “Just Fine” (απόσπασμα στο Spotify)

6. Edgars Kreilis – “Younger Days”

7. Liene Greifāne – “Walk the Talk”

Β Ημιτελικός

1. Hypnotic – “Pray”

2. MADARA – “Esamība”

3. Markus Riva – “This Time”

4. In My Head – “Sunset”

5. Ritvars – “Who’s Counting?”

6. Monta – “1000 Roses”

7. Riga Reggae – “Stop the War U2”

Γ Ημιτελικός

1. Jenny May – “Soledad”

2. Ed Rallidae – “What I Had with You”

3. Katrine Lukins – “Running Red Lights”

4. Lauris Valters – “Lovers Bliss” (απόσπασμα στο Spotify)

5. MIONIA – “You”

6. Kris & Oz – “Morning Flight”

7. Laura Rizzotto – “Funny Girl”

Η Aminata επιστρέφει ξανά στο Supernova ως συνθέτης και πάλι. Μαζί με τον Kaspars Ansons έγραψαν το τραγούδι “What I Had with You” που ερμηνεύει ο Ed Rallidae και συμμετέχει στον τρίτο ημιτελικό. Να υπενθυμίσουμε ότι η Aminata Savadogo κέρδισε το Supernova 2015 ως καλλιτέχνης και το Supernova 2016 ως συνθέτης! Για να δούμε φέτος τι θα γίνει…

Πώς σας φαίνονται τα υποψήφια τραγούδια του Supernova 2018;

Ξεχωρίζετε κάποιο συγκεκριμένο τραγούδι? Let us know!

Η Λετονία μετά από 6 συνεχόμενες αποτυχημένες προσπάθειες να περάσει στον τελικό της Eurovision, το 2015 και το 2016 (χρονιές στις οποίες ακολουθήθηκε το Supernova) το κατάφερε με μεγάλη επιτυχία! H Aminata το 2015 στη Βιέννη πήρε την 6η θέση! και ο Justs στη Στοκχόλμη πήρε τη 15η θέση! Ωστόσο, πέρσι το καλό αυτό σερί διακόπηκε απότομα. Οι Triana Park παρ’ όλη την δημοφιλία εντός και εκτός Λετονίας δεν κατάφεραν να προκριθούν στο μεγάλο τελικό της Eurovision του Κιέβου, τερματίζοντας μάλιστα στην 18η (τελευταία) θέση του ημιτελικού. Ας θυμηθούμε τις εμφανίσεις τους και με τη σειρά μας να ευχηθούμε να επιστρέψουν στα καλά αποτελέσματα!

Γιώργος Φλίγκος

[Πηγή φωτoγραφίας: wiwiblogs.com]

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έχει αρκετά καλά τραγούδια η Λετονία και αυτό δεν το περίμενα. Ξεχώρισα τα More than meets the eye, U re my world, Younger days, Intoxicating caramel από τον Α Ημιτελικό. Τα Pray, This time, 1000 roses, Stop the war από τον Β Ημιτελικό και τα What i had with u, Running red lights από τον Γ Ημιτελικό.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ