ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Η Luisa Sobral στην κριτική επιτροπή του Festival da Cançao 2018!

H Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Πορτογαλίας (RTP) ανακοίνωσε σήμερα τα ονόματα των μελών της κριτικής επιτροπής του φετινού Festival da Canção. Η επιτροπή όπως έχουμε αναφέρει σε παλαιότερο άρθρο θα είναι υπεύθυνη για το 50% του τελικού αποτελέσματος!

Ο πρόεδρος της 9μελής κριτικής επιτροπής θα είναι ο Julio Isidro, ενώ ανάμεσα στα μέλη συναντάμε και δυο γνωστά πρόσωπα της Eurovision. Πρόκειται για την αδερφή του περσινού νικητή Salvador Sobral και συνθέτρια του νικητήριου τραγουδιού “Amar Pelos Dois”, Luisa Sobral και της γνωστής ερμηνεύτριας Sara Tavares η οποία το 1994 εκπροσώπησε την Πορτογαλία στον διαγωνισμό με το τραγούδι “Chamar a Música”, τερματίζοντας στην 8η θέση με 73 βαθμούς.

Όπως ήδη έχουμε ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο, το σύστημα πρόκρισης, των 14 τραγουδιών από τους 2 ημιτελικούς, θα είναι μεικτό (50% κριτική επιτροπή και 50% televoting). Αναλυτικά, η κριτική επιτροπή του φετινού Festival da Canção είναι:

Júlio Isidro (Πρόεδρος κριτικής επιτροπής)
Ana Bacalhau (Τραγουδίστρια)
Carlão (Τραγουδίστρια)
Luísa Sobral (Τραγουδίστρια /Portugal 2017)
Sara Tavares (Τραγουδίστρια /Portugal 1994)
Ana Markl (Ραδιοφωνική παραγωγός)
Mário Lopes (Δημοσιογράφος)
Tozé Brito (Συνθέτης)
António Avelar Pinho (Συνθέτης)

Εκτός από τα μέλη της επιτροπής, σήμερα δημοσιεύτηκαν και τα ονόματα των παρουσιαστών του Festival da Canção. 

Τον πρώτο Ημιτελικό (18/2) θα παρουσιάσουν οι Jorge Gabriel και Joese Carlos Malato ενώ τον δεύτερο (25/2) οι Sónia Araújo και Tânia Ribas de Oliveira. 

 

Ο τελικός του Festival da Canção που θα διεξαχθεί στις 4/3 θα παρουσιαστεί από τους Pedro Fernandes και Filomena Cautela, με την Cautela να είναι και μία εκ των τεσσάρων παρουσιαστριών της Eurovision, τον Μάη.

Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 18 Φεβρουαρίου και 25 Φεβρουαρίου και από τα 13 τραγούδια του κάθε ημιτελικού θα προκριθούν στον τελικό τα 7. Στις 4 Μαρτίου θα μάθουμε ποίο από τα 14 τραγούδια θα εκπροσωπήσει την Πορτογαλία στον φετινό διαγωνισμό της Εurovision.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ