ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ : Στην τελική ευθεία η επιλογή – Τρεις συμμετοχές ξεχώρισαν!

Ο Εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Βουλγαρίας εξέδωσε μια ανακοίνωση με την οποία δίνει στη δημοσιότητα νέες λεπτομέρειες σχετικά με την φετινή επιλογή για την εκπροσώπηση της χώρας στο 63ο διαγωνισμό της Eurovision!

Συγκεκριμένα το BNT ανέφερε ότι τις προηγούμενες δύο εβδομάδες η ειδική επιτροπή επαγγελματιών της μουσικής στην οποία είχε ανατεθεί το δύσκολο έργο της αξιολόγησης των 13 υποβληθεισών συμμετοχών. Στην παρούσα φάση με βάση αυτήν την αξιολόγηση φαίνεται πως τρεις συμμετοχές ξεχώρισαν, επιτυγχάνοντας μια μέση συνολική βαθμολογία από 7 και άνω (με άριστα το 10) το οποίο είχε επισημανθεί σαν το απαραίτητο αποτέλεσμα για τις συμμετοχές που θα προχωρούσαν στην τελική φάση.

Οι διαγωνιζόμενες συμμετοχές βαθμολογήθηκαν από τους κριτές με βάση την ποιότητα του κάθε τραγουδιού από 1-10 και η τελική κατάταξη τις διαχώρισε σε : Κάκιστη, Κάτω του μέσου, Μέτρια, Εξαιρετική, Καταπληκτική.

Καταπληκτική – Μια συμμετοχή που θα μπορούσε να κερδίσει τον διαγωνισμό

Εξαιρετική – Μια συμμετοχή που θα μπορούσε να μπει στην πρώτη πεντάδα ή και να νικήσει ακόμα

Μέτρια – Μια συμμετοχή που θα μπορούσε να προκριθεί στον τελικό αλλά να μην καταταγεί στην πρώτη δεκάδα

Κάτω Του Μετρίου – Μια συμμετοχή που θα μπορούσε ίσως να προκριθεί στον τελικό αλλά πιο πιθανό είναι να αποκλειστεί

Κάκιστη – Μια συμμετοχή που δεν θα προκαλούσε το ενδιαφέρον του κοινού και θα οδηγούνταν στον αποκλεισμό.

Η μέση βαθμολόγηση όλων των συμμετοχών υπολογίστηκε σε 4,84 ενώ τα τρία projects που ξεχώρισαν συγκέντρωσαν συνολική βαθμολογία μεταξύ 7,50 και 7,85.

Παρά το ότι η Βουλγαρία έχει προκριθεί μόλις τρεις φορές σε τελικό της Eurovision και στις τρεις περιπτώσεις κατέληξε στην πρώτη πεντάδα με καλύτερο και πιο πρόσφατο αποτέλεσμα την περσινή 2η θέση στο Κίεβο. Το ντεμπούτο της χώρας έγινε το 2005.

 Γιώργος Γεωργακόπουλος

Πηγή : www.escxtra.com

Φωτογραφία : www.escxtra.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ