ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Απεβίωσε η τραγουδίστρια Madalena Iglésias!

Η Madalena Iglésias (γεννημένη ως Madalena Lucília Iglésias do Vale de Oliveira Portugal στη Λισαβόνα, 24/10/1939) που εκπροσώπησε την Πορτογαλία στη Eurovision το 1966 απεβίωσε σήμερα το πρωί σε κλινική της Βαρκελώνης σε ηλικία 78 ετών.

Η Madalena Iglésias εκπροσώπησε την Πορτογαλία στο Λουξεμβούργο με το τραγούδι Ele e Ela που κατετάγη 13ο με 6 βαθμούς. Το τραγούδι κυκλοφόρησε στην Ισπανία, τη Γαλλία και την Ολλανδία στα Ισπανικά ως Él Y Ella

Η Madalena Iglésias επιχείρησε να εκπροσωπήσει (ανεπιτυχώς) ξανά την Πορτογαλία 3 χρόνια αργότερα.

Το 1972 αποσύρθηκε από το τραγούδι, παντρεύτηκε και πήγε να ζήσει στη Βενεζουέλα. Από το 1987 ζούσε στη Βαρκελώνη.

Η Madalena Iglésias σπούδασε στο Ωδείο και μόλις σε ηλικία 15 ετών εισήλθε στο Κέντρο Προετοιμασίας Καλλιτεχνών του Ραδιοφώνου του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Οργανισμού. Το 1954 έκανε το ντεμπούτο της ταυτόχρονα στην τηλεόραση και στον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Πορτογαλίας.

Το 1959, η Madalena Iglésias είχε ήδη εμφανιστεί στην Ισπανική τηλεόραση και το 1960 εκλέχθηκε αρκετές φορές με λαϊκή ψηφοφορία, μέσω των συνδρομητών, ως Βασίλισσα της Ραδιοφωνίας και της Τηλεόρασης.

Το 1962 εκπροσώπησε την Πορτογαλία στο φεστιβάλ του Benidorm, με το οποίο ξεκίνησε τη διεθνή της καριέρα. Έκανε τουρνέ στην Ισπανία και τη Νότια Αμερική, και διαγωνίστηκε σε διάφορα διεθνή φεστιβάλ, όπως το Palma de Maiorca και το de Aranda del Duero, το οποίο κέρδισε το 1964.

Τραγούδησε πολλές επιτυχίες, όπως: “Silêncio Entre Nós”, “Poema de Nós Dois”, “Canção para um poeta”, “Canção Que Alguém Me Cantou”, “É Você, “Oração Na Neve”,  “De Longe, Longe, Longe…”, “Canção de Aveiro”, “Cuando Sali de Cuba”, “Ven esta noche”, “La frontera” και “La más bella del baile”.

Συμμετείχε και σε αρκετές κινηματογραφικές ταινίες.

Το 2012, ο António Costa, τότε δήμαρχος της Λισαβόνας, εγκαινίασε στην Μπενφίκα μια χάλκινη προτομή προς τιμήν της Madalena Iglésias.

Chris Zavos
Chris Zavoshttps://www.youtube.com/watch?v=ZeLl8ZGCKhQ&list=PLAH1I2XLJAlsYYdCKLEiJ4575-86Fv8Hv
Μέλος σε σωματεία της Eurovision από το 1990. Ιδρυτικό μέλος του OGAE Greece. Έχω διατελέσει Αντιπρόεδρος και Εκπρόσωπος μελών Επαρχίας - Εξωτερικού στο ΔΣ του OGAE Greece. Το επάγγελμά μου είναι Ειδικός Γαστρεντερολόγος-Ηπατολόγος και μένω στη Θεσσαλονίκη.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πολύ καλή ερμηνεύτρια! Κρίμα που δεν πρόφτασε να δει το Διαγωνισμό στη χώρα της! R.I.P.!!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ