ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Αυτοί είναι οι παρουσιαστές του Selecţia Naţională 2018!

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η Ρουμανία φέτος θα επιλέξει τον εκπρόσωπό της για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2018 μέσω ενός μεγάλης διάρκειας εθνικού τελικού, του Selecţia Naţională 2018!

Η διαδικασία περιλαμβάνει πέντε Ημιτελικούς (οι οποίοι θα λάβουν χώρα στις 21 Ιανουαρίου, 28 Ιανουαρίου, 4 Φεβρουαρίου, 11 Φεβρουαρίου και 18 Φεβρουαρίου αντίστοιχα) έναν Τελικό ο οποίος θα λάβει χώρα στις 25 Φεβρουαρίου 2018.

Ο Τελικός θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα στη πρωτεύουσα της χώρας, Βουκουρέστι, με τη συμμετοχή 15 τραγουδιών (3 από κάθε Ημιτελικό) τα οποία θα επιλεχθούν από μία ειδική κριτική επιλογή που αποτελείται από τους Marian Ionescu, Ilinca Băcilă, Nicu Patoi, Liliana Ştefan και Viorel Gavrilă.

Στις 15 Ιανουαρίου, δόθηκαν στην δημοσιότητα και τα ονόματα των παρουσιαστών του εθνικού τελικού τα οποία δεν είχαν ανακοινωθεί επίσημα νωρίτερα μαζί με τις υπόλοιπες λεπτομέρειες της διαδικασίας. Παρουσιαστές λοιπόν του Selecţia Naţională 2018 είναι η Diana Dumitrescu και ο Cezar Ouatu! 

Η Diana Dumitrescu είναι ηθοποιός και μοντέλο από την Ρουμανία. Γεννήθηκε το 1983 στη Constanța. Είναι κυρίως γνωστή μέσα από τις συμμετοχές της σε διάφορες τηλεοπτικές σαπουνόπερες ωστόσο εργάζεται και επαγγελματικά με το modeling. Μάλιστα το 2004 είχε λάβει μέρος στα Καλλιστεία Miss World Romania κερδίζοντας το Βραβείο Δημοτικότητας. Από το 2009 μέχρι και το 2013 υπήρξε παντρεμένη με τον παραγωγό τηλεοπτικών σειρών Ducu Ion.

Σχετικά με το ρόλο της παρουσιάστριας του Εθνικού Τελικού του 2018 η ίδια δήλωσε: “Είναι μεγάλη χαρά για μένα που επιλέχθηκα από το TVR! Παρακολουθώ αντίστοιχα show και ειδικά της Eurovision εδώ και πολλά χρόνια. Θυμάμαι έντονα, όταν είχα ήδη ξεκινήσει να εργάζομαι για την τηλεόραση, τον πατέρα μου να λέει κατά τη διάρκεια ενός διαγωνισμού της Eurovision”εδώ θέλω να σε δω” και να δείχνει τη σκηνή. Μπορεί πλέον να μην είναι μαζί μας, αλλά εγώ αισθάνομαι χαρούμενη που θα εκπληρώσω το συγκεκριμένο όνειρο και εύχομαι να φανώ αντάξια στις απαιτήσεις των τηλεθεατών.”

O Cezar Ouatru (πλήρες όνομα Cezar Florin Ouatu) είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους σύγχρονους μουσικούς και τραγουδιστές στη Ρουμανία. Γεννήθηκε σε μουσική οικογένεια το 1980 στο Ploiesti. Από τα έξι του ξεκίνησε μαθήματα πιάνου ενώ αργότερα, γύρω στα 18 του, άρχισε να καλλιεργεί και τη φωνή του η οποία είχε πρωτότυπες και ιδιαίτερες διαβαθμίσεις και επεκτάσεις. Το 2013 εκπροσώπησε τη Ρουμανία στη Eurovision με το τραγούδι “It’s my life” κερδίζοντας την 13η θέση στον Τελικό. Η συμμετοχή του είχε αρκετούς θαυμαστές ανάμεσα στους οποίους ο Γάλλος σχεδιαστής Jean-Paul Gaultier, η Ρουμάνα αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής Nadia Comăneci καθώς και ο κορυφαίος Ιταλός τενόρος Andrea Bocelli.

Σχετικά με το Selecţia Naţională 2018, ο δημοφιλής Ρουμάνος τραγουδιστής δήλωσε: “Έχω περάσει από διάφορα στάδια στο έργο που λέγεται Eurovision, με αποκορύφωμα η εκπροσώπηση της χώρας μου το 2013. Πλέον ήρθε η ώρα να παίξω και τον ρόλο του παρουσιαστή της εθνικής επιλογής της Ρουμανίας. Για μένα όλο αυτό είναι μια πρόκληση και ταυτόχρονα μία μεγάλη χαρά και τιμή που θα γίνω και πάλι μέλος της οικογένειας της Eurovision.”

Πως σας φαίνονται η Diana Dumitrescu και ο Cezar Ouatu στο ρόλο των παρουσιαστών;

Πηγή: http://eurovision.tvr.ro/2018/ 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ