ΙΣΠΑΝΙΑ: οι 4 από τους 5 φιναλίστ για τον μεγάλο τελικό!

Μόλις πριν από λίγα λεπτά, ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ισπανίας TVE, ολοκλήρωσε την διαδικασία επιλογής τεσσάρων από τους πέντε φιναλίστ, που θα διαγωνιστούν στον τελικό του Eurovision Gala. Οι διαγωνιζόμενοι ήταν αρχικά επτά, οι Aitana, Miriam, Amaia, Agoney, Alfred, Anna Guerra και  Roi, με τους τελευταίους δύο, υποψήφιους προς αποχώρηση. Το τηλεοπτικό κοινό μέσω τηλεψηφοφορίας, αποφάσισε  ότι η Anna είναι  αυτή που θα παραμείνει στον διαγωνισμό.  Στην συνέχεια  της αποψινής εκπομπής του Operación Triunfo (OT), η κριτική επιτροπή αυτού, ψήφισε  τους 6 υποψηφίους που απέμειναν μετά την αποχώρηση του Roi. Οι  τρεις πρώτοι σε ψήφους, προκρίθηκαν απευθείας στον τελικό του Eurovision Gala. Ο τέταρτος υποψήφιος επιλέχθηκε από τους καθηγητές της ακαδημίας (OT), οδηγούμενος όμοια στον τελικό, με αποτέλεσμα να έχουμε στην διάθεσή μας πλέον, τους 4 από τους 5 φιναλίστ.

Οι τέσσερις φιναλίστ είναι :

  • Amaia επιλογή επιτροπής με 40 βαθμούς
  • Miriam επιλογή επιτροπής με 36 βαθμούς  
  • Alfred επιλογή επιτροπής με 35 βαθμούς 
  • Aitana  επιλογή καθηγητών

Η επιλογή του 5ου φιναλίστ

Οι  2 πλέον εναπομείναντες του (OT), θα διεκδικήσουν την θέση στον τελικό του Eurovision Gala, μέσω τηλεψηφοφορίας αποκλειστικά από το κοινό. Ο καλλιτέχνης λοιπόν που θα κερδίσει τις περισσότερες ψήφους από το κοινό, θα συνεχίσει την διαδρομή του στην ακαδημία και θα οδηγηθεί στον τελικό του Eurovision Gala. H ανακοίνωση αυτού θα γίνει την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου.

Ο εθνικός τελικός της Ισπανίας (Eurovision Gala), θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, με τους 5 επίδοξους καλλιτέχνες, να διεκδικούν το χρυσό εισιτήριο για την Λισαβόνα της Πορτογαλίας. Ο μεγάλος νικητής θα αναδειχθεί αποκλειστικά μέσω τηλεψηφοφορίας.

Το πρόγραμμα συνοπτικά 

15/01: Ανάδειξη 4 από τους 5 υποψήφιους του Eurovision Gala (3 από την επιτροπή, 1 από τους καθηγητές)

22/01: Ανάδειξη του 5ου φιναλίστ (μέσω τηλεψηφοφορίας)

23/01: Ανακοίνωση των τραγουδιών – συνθετών

29/01: Εθνικός τελικός Eurovision Gala (επιλογή αποκλειστικά από τηλεψηφοφορία)

05/02: Τελικός του Operacion Triunfo.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα άρθρα για την Ισπανία εδώ.

Παραμείνετε συντονισμένοι στον OgaeGreece, για όλες τις εξελίξεις της Eurovision.

Ιωάννης Ελ. Πασχαλίδης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ