ΙΣΠΑΝΙΑ: οι αλλαγές στην διαδικασία επιλογής εκπροσώπου!

Οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής, δεν είναι ξένες στον κόσμο της Eurovision. Όπως σας έχουμε αναφέρει, η επιλογή εκπροσώπου της Ισπανίας για την Eurovision 2018,  θα πραγματοποιηθεί με την μορφή Eurovision Gala, στο πλαίσιο του Operacion Triunfo (Star Academy). Ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας TVE, άλλαξε το τρόπο με τον οποίο θα εκτυλιχτεί το σενάριο, της διαδικασίας επιλογής για την Eurovision.

Σύμφωνα λοιπόν με τις νέες αποφάσεις του TVE που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο εθνικός τηλεοπτικός φορέας της Ισπανίας, θα παρουσιάσει τους 4 από τους 5 φιναλίστ την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου και όχι τους 5 στις 22 Ιανουαρίου όπως ανακοινώθηκε αρχικά.

O TVE, έχει στόχο να παρατείνει την αγωνία των Ισπανών fan, δίνοντας τους παράλληλα μεγαλύτερη μερίδα από την διαδικασία επιλογής.

Πως θα γίνει η επιλογή των 5 καλλιτεχνών

  • Την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, η επιτροπή του Operación Triunfo (OT) θα πραγματοποιήσει  ψηφοφορία, για να επιλέξει τους 3 από τους 6 καλλιτέχνες, που θα έχουν απομείνει στον διαγωνισμό (μετά την αποχώρηση ενός καλλιτέχνη, καθώς σήμερα είναι 7). Τον 4ο υποψήφιο θα επιλέξουν οι καθηγητές της ακαδημίας μέσα από τους 3 εναπομείναντες.
  • Στην συνέχεια οι 2 πλέον εναπομείναντες του (OT), θα διεκδικήσουν την θέση στον τελικό του Eurovision Gala, μέσω τηλεψηφοφορίας αποκλειστικά από το κοινό. Ο καλλιτέχνης λοιπόν που θα κερδίσει τις περισσότερες ψήφους από το κοινό, θα οδηγηθεί στον τελικό και η ανακοίνωση αυτού θα γίνει την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου.
  • Οι τίτλοι των τραγουδιών, σε ποιους ερμηνευτές  αντιστοιχούν και τα ονόματα των συνθετών θα ανακοινωθούν την Τρίτη 23 Ιανουαρίου.
  • Ο εθνικός τελικός της Ισπανίας θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου με τους 5 επίδοξους καλλιτέχνες να διεκδικούν το χρυσό εισιτήριο για την Λισαβόνα της Πορτογαλίας. Ο μεγάλος νικητής θα αναδειχθεί αποκλειστικά μέσω τηλεψηφοφορίας.
  • Ο τελικός του Operación Triunfo, έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου και όπως αντιλαμβάνεστε ο νικητής αυτού θα μπορούσε να είναι διαφορετικός από τον νικητή του Eurovision Gala, δηλαδή από τον εκπρόσωπο της χώρας στην Eurovision 2018.

Μέχρι σήμερα στο Operacion Triunfo παραμένουν οι Agoney, Ana Guerra, Aitana, Alfred, Amaia, Miriam και  Roi. Eδώ να σας αναφέρουμε ότι δύο φαβορί από τους διαγωνιζόμενους, οι Amaia και Alfred, έχουν δηλώσει την επιθυμία τους να εκπροσωπήσουν την χώρα ως ντουέτο στην Eurovision 2018Με δεδομένο ότι η δήλωσή τους έχει λάβει τεράστια δημοσιότητα, κρατάμε την επιφύλαξή μας ακόμα και για ένα τέτοιο σενάριο!

Το πρόγραμμα συνοπτικά :

  • 15/01: Ανάδειξη 4 από τους 5 υποψήφιους του Eurovision Gala (3 από την επιτροπή, 1 από τους καθηγητές)
  • 22/01: Ανάδειξη του 5ου φιναλίστ (μέσω τηλεψηφοφορίας.)
  • 23/01: Ανακοίνωση των τραγουδιών – συνθετών.
  • 29/01: Εθνικός τελικός Eurovision Gala (επιλογή αποκλειστικά από τηλεψηφοφορία)
  • 05/02: Τελικός του Operacion Triunfo.

Ο Πρόεδρος του RTVEJosé Antonio Sánchez, είχε δηλώσει ότι αποτελεί προτεραιότητα για την Ισπανική Τηλεόραση μια καλή θέση στη Eurovision. Εντούτοις, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές για την επιτυχία, ο κύριος στόχος είναι «να παρουσιάσουν μια ποιοτική συμμετοχή».

Πως σας φαίνεται η νέα προσπάθεια της Ισπανικής τηλεόρασης;  να σας υπενθυμίσουμε ότι από την 4η έκδοση του OT , έχουν περάσει οι Soraya Arnelas (ESC  2009) και  Edurne (ESC2015). Μοιραστείτε τις απόψεις σας μαζί μας, στα σχόλια παρακάτω.

Ιωάννης Ελ. Πασχαλίδης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ