ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Ανακοινώθηκαν οι 6 καλλιτέχνες του Γερμανικού Τελικού!

Ο κρατικός Γερμανικός τηλεοπτικός σταθμός NDR επιβεβαίωσε ότι ο Μεγάλος Τελικός Unser Lied für Lissabon (Το τραγούδι μας για τη Λισαβόνα) θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο στις 22 Φεβρουαρίου 2018.

Πριν από ημέρες διέρρευσαν στον Γερμανικό Τύπο αρκετά ονόματα καλλιτεχνών που επιλέγηκαν από μια 100μελή Ευρωπαϊκή κριτική επιτροπή. Η επιτροπή αυτή επέλεξε 20 από τους 211 προτεινόμενους καλλιτέχνες, οι οποίοι συνεργάσθηκαν με ειδικούς όπως μουσικούς διευθυντές, συνθέτες, στιχουργούς, χορογράφους και καθηγητές φωνητικής ώστε να παρουσιάσουν την καταλληλότερη για αυτούς συμμετοχή για τη Eurovision.

Στη συνέχεια, μια Ευρωπαϊκή και μια διεθνής κριτική επιτροπή (σε ποσοστό 50-50%) επέλεξαν τους 6 από τους 20 υποψήφιους καλλιτέχνες, οι οποίοι έλαβαν το εισιτήριο για τον Γερμανικό Μεγάλο Τελικό της 22ης Φεβρουαρίου.
Ποιοι είναι οι 6 καλλιτέχνες του Γερμανικού Τελικού

Οι 6 Γερμανοί καλλιτέχνες που θα θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για τη Λισαβόνα είναι οι: Xavier Darcy, Ivy Quainoo, Ryk, Michael Schulte, Natia Todua, και το συγκρότημα voXXclub.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα ακολουθήσει ένα 3ήμερο εργαστήριο σύνθεσης στο Βερολίνο, στο οποίο θα συμμετάσχουν 15 Γερμανοί και ξένοι στιχουργοί, συνθέτες και παραγωγοί που θα δημιουργήσουν μαζί τα 6 τραγούδια προσαρμοσμένα στους 6 επιλεγέντες καλλιτέχνες.

Λέτε η Γερμανία να καταφέρει να διεκδικήσει ξανά την πρώτη θέση στη Eurovision? Αφήστε μας τα σχόλιά σας στο τέλος του άρθρου!

 

Written by 

Μέλος σε σωματεία της Eurovision από το 1990. Ιδρυτικό μέλος του OGAE Greece. Έχω διατελέσει Αντιπρόεδρος και Εκπρόσωπος μελών Επαρχίας - Εξωτερικού στο ΔΣ του OGAE Greece. Το επάγγελμά μου είναι Ειδικός Γαστρεντερολόγος-Ηπατολόγος και μένω στη Θεσσαλονίκη.

Related posts

4 Thoughts to “ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Ανακοινώθηκαν οι 6 καλλιτέχνες του Γερμανικού Τελικού!”

 1. Θάνος

  ότι εμείς ξέρουμε τα ..μεγάλα ονόματα της Γερμανίας ααχααχαχα

 2. EurovisionFan

  Πλέον δεν παίζει ρόλο με τι όνομα κατεβαίνεις αλλά το τραγούδι που στέλνεις (Αγγλία 2013, Ελλάδα 2017) δύο περιπτώσεις που είχαν το όνομα αλλά όχι το τραγούδι… Το ίδιο ισχύει και για τη Γερμανία φέτος

 3. thraki boy

  α αυτα ειναι τα μεγάλα ονοματα στη γερμανια???ειπα κι εγω..

 4. Sperfect

  Lauraabreyeanja και Boris Alexander stein ειναι οντως μεγάλα ονόματα. Ενα σκασμό γράμματα εχουν !!!!

ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟΥ