ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Οι παρουσιαστές της Eurovizija 2018!

Η Λιθουανία ανακοίνωσε σήμερα τους παρουσιαστές της Εθνικής Προεπιλογής της Eurovizija 2018. Πρόκειται για τους Mantas Stonkus και Ugnė Skonsmanaitė, ενώ η πρώτη εκπομπή έχει προγραμματιστεί για τις 6 Ιανουαρίου 2018.

Ποιοι είναι οι παρουσιστές της Eurovizija 2018

Ο Mantas Stonkus είναι κωμικός ηθοποιός που έχει εργαστεί σε θεατρικές παραστάσεις. Δήλωσε ότι ποτέ δεν είχε σκεφτεί ότι θα παρουσίαζε την προεπιλογή για την Eurovision!

«Είναι παράξενο για μένα να είμαι ο παρουσιαστής της Eurovizija, και όχι ένας από τους συμμετέχοντες. Πάντα ονειρευόμουν να συμμετέχω στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision και, ποιος ξέρει, ίσως θα το επιχειρήσω του χρόνου! Η Λιθουανία προσπαθεί πάντα να αντιγράφει επιτυχημένες συμμετοχές της Eurovision εδώ και χρόνια, αλλά κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει να αρχίσουμε να προσπαθούμε να επιλέγουμε πρωτότυπες και διαφορετικές συμμετοχές!«

Η Ugnė Skonsmanaitė είναι παρουσιάστρια τηλεοπτικών εκπομπών τα τελευταία έξι χρόνια.

«Η παρουσίασή μας θα είναι πολύ όμορφη, νεανική και ζωντανή. Θέλουμε να είμαστε απρόοπτοι. Παρόλο που δεν έχω παρουσιάσει ποτέ μια επιλογή της Eurovision, ήμουν στην ομάδα υποστήριξης των Inculto το 2010. Αφού κέρδισαν, προσκάλεσαν ολόκληρη την ομάδα υποστήριξης στη σκηνή, οπότε έχω λίγη εμπειρία! Η Eurovision είναι γνωστή ως φεστιβάλ ποπ μουσικής, αλλά οι πρόσφατοι νικητές έχουν σίγουρα δείξει ότι αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Προσωπικά, νομίζω ότι πρέπει να επιλέξουμε τραγούδι με γνώμονα το ταλέντο και την πρωτοτυπία.«

Οι δύο παρουσιαστές συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 2008, και ήταν φίλοι για μια δεκαετία. Τελικά το 2018 θα τους φέρει μαζί στην ίδια σκηνή ως συμπαρουσιαστές της Eurovizija.

Υποβλήθηκαν πάνω από 100 τραγούδια!

Επιπλέον, έγινε γνωστό ότι πάνω από 50 καλλιτέχνες έχουν υποβάλει τις αιτήσεις τους για το διαγωνισμό, ενώ έχουν παραληφθεί πάνω από 100 τραγούδια υποψήφια για την Euvovizija 2018.

Ο Audrius Giržadas, παραγωγός της Λιθουανικής Τηλεόρασης LRT TV, δήλωσε ευχαριστημένος με τον αριθμό των νέων καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν στη Eurovizija 2018.

«Πριν από μερικά χρόνια, είχα παρατηρήσει την τάση ότι οι νέοι ερμηνευτές είχαν ενθουσιαστεί από τη δύναμη του διαδικτύου, και έδειχναν να μην χρειάζονται πλέον την τηλεόραση για την προβολή τους. Αλλά χαίρομαι που τελικά συνειδητοποιούν ότι η εμφάνιση σε μια τεράστια σκηνή μπροστά από τις κάμερες δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα!«

Η Λιθουανία θα ξεκινήσει την αναζήτηση του τραγουδιού που θα την εκπροσωπήσει στη Eurovision στις 6 Ιανουαρίου 2018, ενώ αναμένονται περισσότερες λεπτομέρειες στις επόμενες εβδομάδες.

Written by 

Μέλος σε σωματεία της Eurovision από το 1990. Ιδρυτικό μέλος του OGAE Greece. Έχω διατελέσει Αντιπρόεδρος και Εκπρόσωπος μελών Επαρχίας - Εξωτερικού στο ΔΣ του OGAE Greece. Το επάγγελμά μου είναι Ειδικός Γαστρεντερολόγος-Ηπατολόγος και μένω στη Θεσσαλονίκη.

Related posts

ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟΥ