ΓΑΛΛΙΑ: Πληροφορίες για το «Destination Eurovision 2018»

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε πριν από λίγο στα κεντρικά της γραφεία η Γαλλική Τηλεόραση, δόθηκαν αρκετές πληροφορίες για το «Destination Eurovision 2018», τον τρόπο επιλογής του επόμενου εκπροσώπου της χώρας στο διαγωνισμό της Πορτογαλίας.

Από τις 1500 συμμετοχές που έλαβε το κανάλι, οι 18 πήραν το πράσινο φως για να συμμετέχουν στο διαγωνιστικό κομμάτι του «Destination Eurovision 2018» το οποίο θα αποτελείται από δύο Ημιτελικούς των 9 τραγουδιών και έναν Τελικό με 8 τραγούδια (4 από κάθε Ημιτελικό).

Στους δύο Ημιτελικούς το αποτέλεσμα θα κριθεί αποκλειστικά από επιτροπές. Μια Γαλλόφωνη, που θα αποτελείται από τους Christophe Willem (Γάλλος τραγουδιστής), Isabelle Boulay (Γαλλοκαναδή τραγουδίστρια), Amir (Γαλλία 2016) και μια διεθνή που θα αποτελείται από Heads of Delegations τριων χωρών: Christer Björkman (Σουηδία), Nicola Caligiore (Ιταλία), Olga Salamakha (Λευκορωσία).

Στον Τελικό το αποτέλεσμα θα κριθεί από μια δεκαμελή διεθνή επιτροπή και τηλεοπτικό κοινό σε ποσοστό 50/50.

Παρόλο που δεν ανακοινώθηκαν ονόματα ερμηνευτών, αναφέρθηκαν ονόματα αρκετά γνωστών καλλιτεχνών της Γαλλικής μουσικής σκηνής που συμμετέχουν ως δημιουργοί και που τραγούδια τους προκρίθηκαν στους Ημιτελικούς, όπως οι Zazie, Maître Gims, Grand Corps Malade, Vitaa, Dany Synthé. Οι περισσότερες συμμετοχές είναι στη Γαλλική γλώσσα.

Και τα τρια σόου θα παρουσιάσει ο Garou μέσα στον Ιανουάριο σε ημερομηνίες που δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές. Λίγες ημέρες πριν τους Ημιτελικούς, θα αποκαλυφθούν τα τραγούδια με μικρά teasers.

Η τελευταία φορά που η Γαλλία πραγματοποίησε Εθνικό Τελικό για την επιλογή του υποψηφίου της ήταν το 2014 με καταστροφικά αποτελέσματα, καθώς το συγκρότημα που εκπροσώπησε τη Γαλλία, οι Twin Twin, με το τραγούδι Moustache βρέθηκαν στην Τελευταία θέση του Τελικού με 2 βαθμούς.

Αλέξανδρος Λιάπης

 

Written by 

Related posts