ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Ανακοινώθηκε ο εκπρόσωπος για το 2018!

Όπως είχαμε πει σε προηγούμενο άρθρο, το τηλεοπτικό κανάλι της Αυστραλίας είχε δηλώσει ότι θα ανακοινώσει τον εκπρόσωπο για τον διαγωνισμό της Eurovision 2018 την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017. 

Παραμένοντας πιστό στην φόρμα της εσωτερικής, απευθείας ανάθεσης σε καλλιτέχνη για τον εκπρόσωπο και όχι σε διοργάνωση ανοιχτού εθνικού τελικού, το SBS ανακοίνωσε σήμερα ότι εκπρόσωπος της Αυστραλίας στη Eurovision 2018 τον Μάη στη Λισαβόνα θα είναι η νεαρή ερμηνεύτρια Jessica Mauboy!

Γεννημένη στις 4 Αυγούστου 1989, η Jessica έγινε ιδιαίτερα γνωστή όταν συμμετείχε στο 4ο κύκλο (2006) του Australian Idol. Τερμάτισε στην 2η θέση και υπέγραψε συμβόλαιο με την Sony Music Australia! Πλέον, αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά της σύγχρονης pop μουσικής βιομηχανίας της χώρας. Μέχρι στιγμής έχει κυκλοφορήσει τρία studio albums τα οποία όλα έγιναν πλατινένια, ένα δίσκο με ζωντανή ηχογράφηση και 35 singles! Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα πιο κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής ενώ έχει βρεθεί σε περιοδεία στο πλευρό της Beyoncé και του Chris Brown! Εκτός από τραγουδίστρια η Mauboy είναι και ηθοποιός καθώς έχει συμμετάσχει στις ταινίες “Bran Nue Dae” και “The Sapphires”.

https://www.youtube.com/watch?v=h6_gjFBFyCg

To 2014 η Αυστραλία εκδήλωσε ενδιαφέρον να συμμετέχει στον διαγωνισμό. Η EBU αποφάσισε το καλωσόρισμα της χώρας να είναι και το κεντρικό θέμα του διαλείμματος (interval act) του 2ου Ημιτελικού της Eurovision εκείνης της χρονιάς! Το κοινό αφού είδε στις οθόνες ένα video με μπόλικη δόση χιούμορ και αφού απήλαυσε ζωντανά στη σκηνή του διαγωνισμού μια χορογραφία γεμάτη φαντασία, υποδέχθηκε με χειροκροτήματα την Jessica Mauboy η οποία ερμήνευσε ζωντανά το τραγούδι “Sea of flags”. Η χώρα τελικά ενσωματώθηκε στην μεγάλη οικογένεια της EBU και ξεκίνησε να λαμβάνει μέρος στη Eurovision το 2015!

Υπενθυμίζουμε ότι η Αυστραλία είναι η έκτη κατά σειρά χώρα που ανακοινώνει τον εκπρόσωπο της για τον διαγωνισμό του 2018, μιας και ήδη έχουν ανακοινωθεί οι εκπρόσωποι της Αυστρίας, της Φινλανδίας, του Αζερμπαϊτζάν, της Ολλανδίας και του Βελγίου!

Πως σας φαίνεται η επιλογή της Αυστραλίας;

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ηταν αναμενωμενο οτι η Jessica Mauboy θα εκπρωσοπουσε την Αυστραλια καλη της επιτυχια και καλη επιτυχια και στην Αυστραλια

  2. Δεν μου πέρασε απ’το μυαλό αλλά ήταν κάπως προφανές. Η ίδια είχε πει ότι θα ήθελε κάποια στιγμή να επιστρέψει ως διαγωνιζόμενη στην Eurovision, και ήταν σίγουρο πως κάποια στιγμή θα της έδιναν την ευκαιρία καθώς ήταν η 1η που “εκπροσώπησε” την Αυστραλία αλλά όχι στο διαγωνιστικό μέρος. Προσδοκώ ένα καλό τραγούδι
    Καλή επιτυχία!

  3. σουηδια, αυστραλια και βελγιο αναβαζουν καθε χρονο το επιπεδο των τραγουδιων μιας και το 95% των χωρων στελνει παλιομοδιτικα…

  4. Είναι φανερό ότι θα τα πάει και φέτος καλά η Αυστραλία και θα είναι στο top 10, είτε ψηφιστεί από το κοινό, είτε όχι. Αυτό που θέλω (όπως και για όλες τις χώρες) είναι να στείλει ένα ωραίο τραγούδι για να χει ενδιαφέρον και να είναι όμορφος ο διαγωνισμός.

  5. οτι να ναι!οταν εχει μια χωρα σταρ διεθνους εκτοπίσματος απορώ γιατι στελνει μια καλλιτεχνιδα που την ξερει μονο η χωρα της..δυστυχως η γιουροβιζιον δεν περναει και την καλυτερη της φάση και φαινεται περιτρανα με κατι τετοιες αστοχες επιλογες.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ