ΙΣΠΑΝΙΑ: αλλαγή του τρόπου επιλογής καλλιτέχνη για την Eurovision 2018!

Μετά την αμφιλεγόμενη εκλογή του Manel Navarro, μέσω του Objetivo Eurovision και την τελευταία θέση (26η) που «χάρισε» στην Ισπανία με το   Do It For Your Lover  στο Κίεβο, η χώρα αλλάζει πλατφόρμα για την ανάδειξη εκπροσώπου της.

Ο εθνικός τηλεοπτικός φορέας TVE, ανακοίνωσε ότι ο καλλιτέχνης που θα φέρει την σημαία για την Ισπανία στην Λισαβόνα, θα προκύψει μέσω του Operacion Triunfo 2017 (Star Academy).

Ειδικότερα η ανακοίνωση έγινε από τα χείλη του οικοδεσπότη του OT (Operacion Triunfo) Roberto Leal κατά την διάρκεια της χθεσινοβραδινής εκπομπής. Περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με την ακριβή διαδικασία επιλογής του εκπροσώπου, θα ανακοινωθούν στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Το σόου έχει ξεκινήσει από τις 23 Οκτωβρίου με ήδη έντεκα καλλιτέχνες να διαγωνίζονται. Τα ονόματα των καλλιτεχνών είναι :  Agoney Hernández, Aitana Ocaña, Alfred García, Amaia Romero, Ana Guerra, Luis Cepeda, Mireya Bravo, Miriam Rodríguez, Nerea Rodríguez, Raoul Vázquez, και  Roi Méndez.

Το χθεσινό σόου του OT επισκέφθηκε η Pastora Soler (εκπρόσωπος Ισπανίας ESC 2012) έχοντας την ευκαιρία να παρακολουθήσει την Nerea, να ερμηνεύει το Quedate conmigo κατά την διάρκεια την εκπομπής.

Σε τρεις περιπτώσεις μέχρι σήμερα η επιλογή μέσω του OT, κατάφερε να σκοράρει στην πρώτη δεκάδα του βαθμολογικού πίνακα της Eurovision :

  • Rosa 2002
  • Beth 2003
  • Ramon 2004

Εδώ να σας επισημάνουμε ότι από την 4η έκδοση του OT , έχουν περάσει οι Soraya Arnelas (ESC  2009) και  Edurne (ESC2015).

Μια λοιπόν που η Eurovision βρίσκεται δίπλα  στον χάρτη.. ίσως οι Ισπανοί να έχουν μία ευκαιρία να την κρατήσουν κοντά τους! Τι λέτε για αυτό ;

Related posts

One Thought to “ΙΣΠΑΝΙΑ: αλλαγή του τρόπου επιλογής καλλιτέχνη για την Eurovision 2018!”

  1. eurovision!!

    Έχουν τόσους καλούς τραγουδιστές όπως τη Malu, τον Alejandro Sanz ή τη rosario flores και στέλνουν άγνωστους. Κάτι παρόμοιο με αυτό που κάνουμε εμείς δηλαδή. Κρίμα γιατί τα Ισπανικα είναι πιασάρικη γλώσσα ειδικά στη μουσική και θα μπορούσαν να πηγαίνουν εξαιρετικά κάθε χρόνο.

ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟΥ