JUNIOR EUROVISION 2017: «and the winner is….»

Μόλις μερικά λεπτά πριν, ολοκληρώθηκε ο επετειακός 15ος διαγωνισμός τραγουδιού της Junior Eurovision ο οποίος διοργανώθηκε από την κρατική τηλεόραση της Γεωργίας GPB. Η Junior Eurovision 2017 φιλοξενήθηκε στην πρωτεύουσα της Γεωργίας, Τιφλίδα και συγκεκριμένα στο Olympic Palace με παρουσιάστριες την Helen Kalandadze (Γεωργιανή τηλεοπτική παρουσιάστρια & τραγουδίστρια) και την Liza Japaridze (Lizi Pop). Η Lizi είναι η τρίτη παρουσιάστρια στο θεσμό με ηλικία μικρότερη των 16 ετών, μετά τους Ioana Ivan το 2006 και Dmytro Borodin το 2009 και είναι η πρώτη παρουσιάστρια που έχει συμμετάσχει στο διαγωνισμό (2014).

Η βραδιά ξεκίνησε με ένα video/αφιέρωμα στον περσινό διαγωνισμό που ανέδειξε μεγάλη νικήτρια τη Γεωργία ενώ ακολούθησε ένα video παρουσίασης της διοργανώτριας χώρας που ολοκληρώθηκε με την νικήτρια του 2016 Mariam Mamadashvili να καλωσορίζει το κόσμο στην Τιφλίδα! Αμέσως μετά,η νεαρή τραγουδίστρια εμφανίστηκε στη σκηνή για να ερμηνεύσει  ένα απόσπασμα από το «Mzeo», το τραγούδι που χάρισε στη Γεωργία την 3η της νίκη στον συγκεκριμένο διαγωνισμό. Ακολούθησε (με αλφαβητική σειρά) η παρουσίαση των διαγωνιζόμενων χωρών συνδυασμένη με πασαρέλα των μικρών τραγουδιστών οι οποίοι ανέβαιναν σταδιακά στη σκηνή ερμηνεύοντας το μουσικό θέμα του φετινού διαγωνισμού «Shine bright». Η έναρξη φυσικά ολοκληρώθηκε με τις δύο παρουσιάστριες της βραδιάς, επί σκηνής, που μίλησαν για την φετινή διοργάνωση και καλωσόρισαν με τη σειρά τους το παρευρισκόμενο κοινό αλλά και τους τηλεθεατές απ’ όλο τον κόσμο.

Αμέσως μετά ακολούθησε η αναλυτική παρουσίαση των συμμετοχών του φετινού διαγωνισμού με την εξής σειρά:

 1. Κύπρος – Nicole Nicolaou – «I Wanna Be a Star»
 2. Πολωνία – Alicja Rega – «Mój Dom»
 3. Ολλανδία – Fource – «Love Me»
 4. Αρμενία – Misha – «Boomerang»
 5. Λευκορωσία – Helena Meraai – «I Am the One»
 6. Πορτογαλία – Mariana Venâncio – «Youtuber»
 7. Ιρλανδία – Muireann McDonnell – «Súile Glasa»
 8. Π.Γ.Δ.Μ. – Mina Blažev – «Dancing Through Life»
 9. Γεωργία – Grigol Kipshidze – «Voice of the Heart»
 10. Αλβανία – Ana Kodra – «Don’t Touch My Tree»
 11. Ουκρανία – Anastasiya Baginska – «Don’t Stop»
 12. Μάλτα – Gianluca Cilia – «Dawra Tond»
 13. Ρωσία – Polina Bogusevich – «Wings»
 14. Σερβία – Irina Brodić & Jana Paunović – «Ceo svet je naš»
 15. Αυστραλία – Isabella Clarke – «Speak Up»
 16. Ιταλία – Maria Iside Fiore – «Scelgo (My Choice)»

Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος οι δύο παρουσιάστριες τραγούδησαν και χόρεψαν κλέβοντας τη παράσταση ενώ ακολούθησε μία χορευτική ομάδα εν ονόματι Georgian Dancers η οποία παρουσίασε επί σκηνής μία εξαιρετική χορογραφία. Τέλος, ανακοινώθηκε μέσω ειδικού video ότι ο διαγωνισμός του 2018 θα φιλοξενηθεί στην Λευκορωσία και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα της, Μινσκ.

Ακολούθησε η διαδικασία της ψηφοφορίας η οποία για πρώτη φορά φέτος είχε μία πρωτότυπη διαδικασία. Πέρα από τις βαθμολογίες των επιτροπών της κάθε χώρας, το κοινό είχε φέτος την ευκαιρία να ψηφίζει από την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου μέσω της ειδικής πλατφόρμας που είχε η επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού. Η ψηφοφορία αυτή αποτέλεσε το 50% της συνολικής βαθμολογίας της βραδιάς. Η πλατφόρμα για την online ψηφοφορία του κόσμου παρέμεινε ανοιχτή μέχρι και την έναρξη του διαγωνισμού. Ωστόσο ενώ ήταν κανονισμένο να ανοίξει εκ νέου για 15 λεπτά αφού παρουσιαστούν και οι 16 συμμετοχές, λόγω τεχνικών θεμάτων αυτό δεν συνέβη με τον κόσμο να μη μπορεί να ψηφίσει για τα αγαπημένα του τραγούδια μετά την επίσημη παρουσίαση αυτών.

Στην βαθμολογία των επιτροπών η διοργανώτρια Γεωργία κατέκτησε την κορυφή με 143 βαθμούς ενώ ακολούθησε στην 2η θέση η Ρωσία. Αυστραλία, Αρμενία και Λευκορωσία συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα. Η Κύπρος τερμάτισε στην τελευταία θέση με μόλις πέντε βαθμούς…

Ακολούθησε η ανακοίνωση των βαθμών της online ψηφοφορίας με τον πίνακα να αλλάζει για σχεδόν όλες τις χώρες. Νικήτρια στη φάση αυτή ήταν η Ολλανδία η οποία κατάφερε να συγκεντρώσει 112 βαθμούς. Στη 2η θέση, με 81 βαθμούς η Μάλτα ενώ τη πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν οι συμμετοχές των Αυστραλία, Λευκορωσία και Ουκρανία με 79, 69 και 67 βαθμούς αντίστοιχα. Η Κύπρος έλαβε 40 βαθμούς.

Στο σύνολο ωστόσο της βαθμολογίας επικράτησε η Ρωσία με 188 βαθμούς (122 από τις επιτροπές / 66 από το κοινό) αφήνοντας στην 2η θέση με 185 βαθμούς την διοργανώτρια Γεωργία. Η Αυστραλία κέρδισε με 172 βαθμούς την 3η θέση ενώ τη πρώτη πεντάδα ολοκλήρωσαν οι συμμετοχές της Ολλανδίας και της Λευκορωσίας στις θέσεις 4 και 5 αντίστοιχα. Η Κύπρος παρέμεινε στην τελευταία θέση έχοντας συγκεντρώσει συνολικά 45 βαθμούς.

Αυτή είναι η 2η νίκη της Ρωσίας στη Junior Eurovision καθώς η χώρα είχε βραβευτεί για πρώτη φορά το 2006 χάρη στις δίδυμες αδελφές Tolmachevy, οι οποίες το 2014 συμμετείχαν και στην… ενήλικη Eurovision!

Φυσικά όπως ήταν αναμενόμενο ακολούθησε η βράβευση της νικήτριας Polina Bogusevich η οποία και ερμήνευσε ξανά το νικητήριο τραγούδι για τη Junior Eurovision 2017, «Wings»!

 

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΙΝΣΚ!

Written by 

Related posts

7 Thoughts to “JUNIOR EUROVISION 2017: «and the winner is….»”

 1. 2018 να κάνει comeback η Ελλάδα .
  Απαράδεκτο που η Κύπρος ηρθε τελευταία
  σαν την Ελλάδα το 2007

 2. Μάριος

  Όλα τα τραγούδια ήταν μέτρια και περισσότερο ή λιγότερο αδιάφορα. Το μεγάλο φιάσκο με την ψηφοφορία δεν ήταν τα τεχνικά προβλήματα -αφού υποθέτω ότι παρόλα αυτά ένας ικανός αριθμός ψήφων θα καταμετρήθηκε- αλλά ότι η Ολλανδία κέρδισε με τεράστια διαφορά το televoting για να καταλήξει μολις 4η και η νικήτρια Ρωσία δεν ήταν καν στα 5 πρώτα του κοινού. Η δε νικήτρια των επιτροπών Γεωργία, βγήκε μόλις 12 στην ψηφοφορία του κόσμου.
  Πρόκειται για τη μεγαλύτερη απόκληση μεταξύ επιτροπών και κοινού στην ιστορία της Eurovision. Και δεν είμαι σίγουρος αν υπήρχε τελικά ισορροπία μεταξύ της βαρύτητας των δύο βαθμολογιών.
  Eπίσης, το δικαίωμα του κοινού να ψηφίζει ακόμα και για τη χώρα του (λάθος κατ’ εμέ) δεν επιβεβαίωσε τις υποψίες ότι μεγάλες πληθυσμιακά χώρες θα σάρωναν στην διαδυκτιακή ψηφοφορία, αφού η μικροσκοπίκη Μάλτα βγήκε 2η και η Ολλανδία 1η.

 3. ΒΚ

  Κρίμα για την Κύπρο.
  Εξαιρετικό της Ρωσίας, εξίσου καλό και της Γεωργίας και της Λευκορωσίας.

 4. Ραντεβού στο Μινσκ της Λευκορωσίας*

 5. kokobloco

  σκάνδαλο η on line ψηφοφορία δεν λειτουργούσε ούτε για μια ψήφο, μόνο οι φαν ψηφίσαμε που ξέραμε 2 μέρες πριν όλοι αυτοί π είδαν τα τραγούδια και κατά κύριο λόγο είναι άνω του 80% και μαθαίνουν από το live πως ν ψηφίσουν μπήκαν στο site και έπεσε λογικό, και έτσι εξηγείτε το αποτέλεσμα του κοινού ο πρώτος 100 και ο 16τος 40 αφού το δήγμα ήταν πολύ μικρο και οι τεράστιες διάφορες ανάμεσα σε κοινό και επιτροπές!!!! ξέραμε όλοι ότι θα κερδίσει η Ρωσία άλλα στην πραγματικοτιτα ήταν τυχερή γιατί με αυτό το σύστημα θα έπρεπε να είχε μια άνετη νίκη όχι οριακή!!!!! παρόδια κακός διαγωνισμός φέτος..

 6. Αλέξανδρος Ι. Ρούσσος

  Μακράν το χειρότερο βραβείο, αφού ούτε το τραγούδι, ούτε η εμφάνιση είχαν κάτι παιδικό! Αλλά το μεγαλύτερο σκάνδαλο ήταν ο πάτος που επεφύλαξαν οι επιτροπές στον υπέροχο μικρούλη της Μάλτας! Ντροπή!!! Kρίμα για την Κύπρο, δεν άξιζε την τελευταία θέση!!!

  1. kokobloco

   Συμφωνώ απόλυτα σε ολα άκου κει το πιο απόλυτα τζούνιορ το βγάλανε στις τελευταίες θέσεις κ το πρώτο ολόκληρο κορίτσι έτοιμη για την κανονική ηταν εγώ Γεωργία ήθελα ανάμεσα στα δυο πρώτα γιατι ειχε στοιχεία τζούνιορ, η Κύπρος έπρεπε απλά ν περάσει την Ιρλανδία κ την Αλβανία κατα τα αλλα χάλια ηταν μην λέμε κ οτι θελουμε αλλα ειχε κ 2-3 χειρότερα.

Comments are closed.