JUNIOR EUROVISION 2017: Έρχεται ο 15ος διαγωνισμός!

Την προσεχή Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017, η Γεωργία θα φιλοξενήσει στην πρωτεύουσά της την Τιφλίδα και στο Olympic Palace, τον επετειακό 15ο Junior Eurovision Song Contest με τη συμμετοχή 16 χωρών.
Ανάμεσά τους η Κύπρος, που θ’ ανοίξει το σόου, το οποίο θα ολοκληρωθεί με τη συμμετοχή της Ιταλίας, ενώ η διοργανώτρια Γεωργία θα εμφανιστεί στην ένατη θέση. Φέτος συναντάμε την Πορτογαλία που συμμετείχε τελευταία φορά το 2007, ενώ το Ισραήλ και η Βουλγαρία αποσύρθηκαν.

Αναλυτικά οι συμμετοχές σε σειρά εμφάνισης είναι:
1. Κύπρος – Nicole Nicolaou – “I Wanna Be a Star”

2. Πολωνία – Alicja Rega – “Mój Dom”

3. Ολλανδία – Fource – “Love Me”

4. Αρμενία – Misha – “Boomerang”

5. Λευκορωσία – Helena Meraai – “I Am the One”

6. Πορτογαλία – Mariana Venâncio – “Youtuber”

7. Ιρλανδία – Muireann McDonnell – “Súile Glasa”

8. Π.Γ.Δ.Μ. – Mina Blažev – “Dancing Through Life”

9. Γεωργία – Grigol Kipshidze – “Voice of the Heart”

10. Αλβανία – Ana Kodra – “Don’t Touch My Tree”

11. Ουκρανία – Anastasiya Baginska – “Don’t Stop”

12. Μάλτα – Gianluca Cilia – “Dawra Tond”

13. Ρωσία – Polina Bogusevich – “Wings”

14. Σερβία – Irina Brodić & Jana Paunović – “Ceo svet je naš”

15. Αυστραλία – Isabella Clarke – “Speak Up”

16. Ιταλία – Maria Iside Fiore – “Scelgo (My Choice)”

Παρουσιάστριες της βραδιάς είναι οι Helen Kalandadze και Liza Japaridze (Lizi Pop). Η Lizi είναι η τρίτη παρουσιάστρια στο θεσμό με ηλικία μικρότερη των 16 ετών, μετά τους Ioana Ivan το 2006 και Dmytro Borodin το 2009 και είναι η πρώτη παρουσιάστρια που έχει συμμετάσχει στο διαγωνισμό (2014).

Μια σημαντική αλλαγή φέτος αφορά στον τρόπο ψηφοφορίας του κοινού. Η EBU πειραματίζεται για ακόμη μια φορά και την ξεκινάει 2 ημέρες πριν από το σόου, αφού η πλατφόρμα όπου θα μπορεί να ψηφίζει το κοινό μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του διαγωνισμού θα ανοίξει την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου και θα παραμείνει ανοιχτή έως και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου μέχρι την έναρξη του διαγωνισμού. Προϋποθεση για να μπορέσει να ψηφίσει κάποιος θα είναι να παρακολουθήσει ένα recap των διαγωνιζόμενων τραγουδιών.

Η online ψηφοφορία θα ανοίξει ξανά αμέσως μετά το τέλος της παρουσίασης της τελευταίας συμμετοχής και θα διαρκέσει 15 λεπτά. Αυτή η ψηφοφορία θα συμψηφιστεί μαζί με αυτή του κοινού και θα αποτελεί το 50% της συνολικής βαθμολογίας της βραδιάς.

Λεπτομέρειες για τον τρόπο ψηφοφορίας (στα Αγγλικά) εδώ.

Ο θεσμός ξεκίνησε το 2003 την Κοπεγχάγη της Δανίας, με την Ελλάδα να ανοίγει τον πρώτο εκείνο διαγωνισμό με τον οκτάχρονο Νικόλα Γανόπουλο, τον μικρότερο ηλικιακά συμμετέχοντα του θεσμού, με το ”Φίλοι για πάντα”, που κατέλαβε την 8η θέση.

Συνολικά 37 χώρες έχουν συμμετάσχει, έστω και μία φορά, από αυτόν τον παιδικό Διαγωνισμό, με τη φετινή διοργανώτρια Γεωργία, να έχει τρεις νίκες στο ενεργητικό της (2008, 2011, 2016), και με δύο βραβεία να ακολουθούν οι Λευκορωσία (2005, 2007) και Μάλτα (2013, 2015), που δεν έχουν καμία νίκη στην ενήλικη Eurovision. H Λευκορωσία μάλιστα είναι η μοναδική χώρα που έλαβε μέρος πρώτα στην Junior, από την οποία δεν έχει απουσιάσει καμία χρονιά!

Οι πρόβες του διαγωνισμού έχουν ήδη ξεκινήσει από χθες και μπορείτε να τις παρακολουθείτε εδώ.

Η Κύπρος, συμμετέχει με τη δίγλωσση σύνθεση του Κωνσταντίνου Χριστοφόρου (Eurovision Κύπρος 1996, 2002, 2005) “I Wanna Be a Star ”, με ερμηνεύτρια την Νικόλ Νικολάου.

Αλέξανδρος Λιάπης
Αλέξανδρος Ι. Ρούσσος

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συγχαρητήρια για την άψογη παρουσίαση των τραγουδιών και για την ενημέρωση!
    Ακόμα και για την ώρα έναρξης έψαχνα και δεν το εύρισκα πουθενά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αλέξανδρο!

  2. Αλέξανδρε, μου αρέσει πολύ το τραγούδι της Κύπρου. Όσο το ακούω, τόσο πιο πολύ θέλω να το βάζω στο σπίτι και στο αυτοκίνητο!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ