ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ : Νέες Λεπτομέρειες Για Την Επιλογή Εκπροσώπου στη Eurovision!

Ο εθνικός τηλεοπτικός φορέας της Βουλγαρίας BNT έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την επιλογή που θα ακολουθήσει η χώρα σε ότι αφορά την εκπροσώπηση της στον 63ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision!

Ήδη είχε γίνει γνωστό ότι η χώρα θα ακολουθούσε την ομολογουμένως άκρως επιτυχημένη συνταγή των δύο τελευταίων διαγωνισμών και θα επέλεγε και φέτος τον εκπρόσωπο της στη Λισαβόνα μέσω εσωτερικής επιλογής.

Επί της ουσίας η φετινή επιλογή δεν θα έχει ιδιαίτερες αποκλίσεις, ωστόσο το BNT έδωσε συγκεκριμένες προδιαγραφές τις οποίες θα αναζητήσει στις προτάσεις που θα κατατεθούν.

Συγκεκριμένα ο βουλγαρικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας αναζητεί ένα ιδεώδες μείγμα ενός καλού performer, μιας ενδιαφέρουσας φωνής, ενός σωστού όπως ειπώθηκε τραγουδιού και μίας ελκυστικής οπτικής παρουσίασης. Αναζητείται δηλαδή μία ολοκληρωμένη πρόταση στην οποία θα περιλαμβάνονται λεπτομέρειες που θα αφορούν επίσης την σκηνική ιδέα της παρουσίασης και το μπάτζετ του όλου project.

Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια αποτελεί το γεγονός ότι το BNT επιπροσθέτως αναζητεί ένα τραγούδι που θα στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα και ένα καλλιτέχνη ο οποίος θα έχει εμπειρία στο χώρο και θα φέρει την βουλγαρική υπηκοότητα.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν έως τις 20 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους για να υποβάλλουν τις προτάσεις τους στο BNT μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η Βουλγαρία στις δύο τελευταίες διοργανώσεις επέλεξε με εσωτερική ανάθεση τον εκπρόσωπο της πετυχαίνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα, καταλαμβάνοντας την 4η θέση το 2016 στη Στοκχόλμη (με εκπρόσωπο την Poli Genova) και την 2η θέση πέρσι στο Κίεβο με τον Kristian Kostov, επίδοση που αποτελεί και την κορυφαία στην ιστορία της χώρας.

Γιώργος Γεωργακόπουλος

Πηγή Άρθρου : www.escxtra.com

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. να τα βλεπει αυτα η ερτ για το πως πρεπει να αντιμετωπιζει το διαγωνισμο. οι ανθρωποι ειναι πολυ οργανωμενοι και δειχνουν εναν επαγγελματισμο

    • Όποιος πηγαίνει σοβαρά στη eurovision και θέλει ένα καλό πλασάρισμα κάνει και ανάλογες κινήσεις. Η Βουλγαρία άλλαξε μυαλά και πέτυχε μια χρονιά 5αδα και πέρσι 3αδα και μπράβο της

  2. Αυτές είναι ξεκάθαρες τακτικές από μία χώρα που “δηλώνει” ότι θέλει να κερδίσει αυτόν τον διαγωνισμό. Καλή της επιτυχία και μακάρι να έχει και φέτος μια καλή συμμετοχή και γιατί όχι να κερδίσει.

  3. Να πω την αλήθεια προτιμώ την Βουλγαρία στην περίοδο 2005-2008. Τα πρώτα 4 τραγούδια που έστειλε ήταν εξαιρετικά, αλλά δυστυχώς μόνο το voda αναγνωρίστηκε(που θα έπρεπε να τερματίσει και ψηλότερα από την 5η θέση αλλά τέλος πάντων.) Η κατεύθυνση που έχουν πάρει τα τελευταία χρόνια τους φέρνει τέλεια αποτελέσματα, όμως νιώθω ότι οι συμμετοχές του kristian kostov και της poli genova ήταν κάπως επιφανειακές, δηλαδή δεν είχαν καλλιτεχνικό εκτόπισμα και αυθεντικότητα, στοιχεία που με κάνουν να θέλω ν’ακούσω ένα τραγούδι και μετά το πέρας της eurovision.

  4. H Bουλγαρία ακολουθεί τη σωστή μέθοδο για εμένα. Βρισκει τον ερμηνευτή και μετά αναζητά το τραγούδι που “κουμπώνει” καλύτερα πάνω σε αυτόν, ψάχνωντας εντός και εκτός χώρας.
    Φαίνονται λοιπόν οι χώρες που ψάχνωνται για διάκριση, όπως και αυτές που έχουν κολλήσει σε παρωχημένες συνταγές του 1994, όπως η Ελλάδα.

  5. Χώρα με τεράστια μουσική παράδοση οι γείτονες. Δυστυχώς στη γιουροβίζιον το μόνο τραγούδι τους που πραγματικά μου αρέσει πολύ είναι το Voda. Επίσης τη συμμετοχή τους το 2012 τη θεωρώ απίστευτα… cult! Αντίθετα ποτέ δεν κατάλαβα την τρομερή απήχηση που είχαν τα τραγούδια τους το 2016 (προτιμώ την Poli το 2011) κ το 2017.

      • σιγουρα εχουν υπαρξει πιο ντροπιαστικες στιγμες στην ιστορια του διαγωνισμου απο τη βουλγαρια το 2009 που αναφερεις (προσωπικα δεν βρισκω ντροπιαστικη αυτη τη συμμετοχη). ενδεικτικα να αναφερω τη συμμετοχη της ιρλανδιας το 2008, της τσεχιας και της λετονιας το 2009, του μαυρβουνιου το 2012 κ.α.

      • Ηταν όντως τραγική εμφάνιση…
        Για μενα το.μόνο τραγούδι της Βουλγαρίας που μου έχει μείνει στα χρόνια ειναι αυτό του 2008..
        Αδικημένο όσο δεν πάει…

      • Διαφωνείς απολύτως? Συγχαρητήρια είσαι ο πρωτος ανθρωπος που του αρέσει η συμμετοχή της λετονίας το 2009 χαχαχαχα

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ