Οι “Χοροσταλίτες” μιλούν στον OGAE Greece!

Οι Χοροσταλίτες είναι μία από τις δύο προτάσεις της Spider Music για τον ελληνικό τελικό της Eurovision του 2018. Ένα σχετικά καινούργιο σχήμα που θέλαμε να γνωρίσουμε και σας το παρουσιάζουμε μέσα από την σελίδα μας. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία!

1.Ξέρω ότι ξεκινήσατε με διαφορετική σύνθεση. Θα ήθελα να μας πείτε ποιος είναι ο δημιουργός του συγκροτήματος και πόσα χρόνια αριθμείτε.

Το μουσικό σχήμα Χοροσταλίτες αριθμεί 4 χρόνια τώρα, αρχικά υπήρχαν μαζί μας κάποιοι φίλοι – συνάδελφοι μουσικοί μέχρι να κατασταλάξουμε στην τελική σύνθεση του σχήματος, η αρχική ιδέα για αυτήν την σύμπραξη ήταν του Βασίλη Μεσσαριτάκη.

2.Πριν 2 χρόνια το συγκρότημα των Argo δεν κατάφερε να κερδίσει μια θέση στον τελικό της Eurovision. Το τραγούδι τους είχε πολλά παραδοσιακά στοιχεία, κυρίως Ποντιακά. Τι ήταν αυτό που έφταιξε το 2016 και το κοινό δεν “κλίκαρε” στην παραδοσιακή πρόταση;

Πραγματικά δεν είμαστε εμείς αυτοί οι οποίοι θα κρίνουμε ούτε τους Argo ούτε το κοινό που δεν ψήφισε, οι Χοροσταλίτες εκπροσωπούν και υπηρετούν το Ελληνικό Παραδοσιακό Τραγούδι με τον δικό τους τρόπο το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτό που θα ακούσετε από εμάς δεν έχει καμία σχέση με εκείνη την συμμετοχή.

3.Λίγα λόγια για τη δική σας συμμετοχή;

Αποφασίσαμε να δηλώσουμε συμμετοχή όταν διαβάσαμε την επιστολή της ΕΡΤ προς την δισκογραφική μας εταιρία Spider Music, όπου ζητούσε τραγούδι με Ελληνικό στίχο και Ελληνικό ηχόχρωμα, το δικό μας τραγούδι είναι ένα οδοιπορικό στην Ελλάδα με αμιγώς Παραδοσιακά ακούσματα Μόνο με Ελληνικό στίχο, άλλωστε την Ελλάδα εκπροσωπούμε, όπου κάνουμε ένα μουσικό ταξίδι από τον Βορά στον Νότο.

Εδώ να σημειώσουμε ότι το τραγούδι που θα παρουσιάσουμε είναι σε μουσική και στίχους του Βασίλη Μεσσαριτάκη.

4.Η πολιτική εμπλέκεται στον διαγωνισμό πιστεύετε; Από το 2012 βρεθήκαμε μόνο μία φορά στην δεκάδα με τους Koza Mostra και τον Αγάθωνα Ιακωβίδη.

Είναι λυπηρό ότι δεν έχουμε βρεθεί στην δεκάδα, ευελπιστούμε ότι αν προκριθούμε ο μουσικός χάρτης που απλώνουμε με την συμμετοχή μας θα είναι ενωτικός, άλλωστε η μουσική ενώνει και είναι μακριά από πολιτική.

5.Τι διαφορές θα έχει η καινούργια σας δισκογραφική δουλειά από την πρώτη;

Η πρώτη μας δισκογραφική δουλειά ήταν επανεκτελέσεις Παραδοσιακών τραγουδιών από όλη την Ελλάδα, τώρα είναι πρωτότυπα μουσικά έργα που πατούν  σε παραδοσιακά μονοπάτια.

6.Πώς φαντάζεστε την σκηνική σας παρουσία αν είστε εσείς οι εκλεκτοί του ελληνικού τελικού; Ο φετινός νικητής βγήκε, τα είπε, έφυγε και κέρδισε χωρίς κανένα εφέ.

Έχουμε ακριβώς 3 λεπτά για να ξεναγήσουμε όλους όσους παρακολουθήσουν τον διαγωνισμό στην Πατρίδα μας και να είστε σίγουροι ότι θα το καταφέρουμε. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται ειδικά εφέ και πολύχρωμα φώτα, εκείνη θα μας στηρίξει στην σκηνή.

7.Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να δέσει ένα σχήμα 6 ανθρώπων στη σκηνή ή στο στούντιο;

Εδώ πάμε στην αρχική σας ερώτηση, για να φτάσουμε να κατασταλάξουμε και να συστηθούμε περάσαμε αρχικά από κάποια μεταβατικά στάδια, πλέον είμαστε συγκεντρωμένοι και στοχευόμενοι όλοι μαζί αλλά και ο καθένας ως μονάδα στους Χοροσταλίτες.

8.Θεωρείτε πως η παραδοσιακή μουσική έχει αγκαλιαστεί από τη νέα γενιά; Ή είναι κόντρα στα πρότυπα που έρχονται από το εξωτερικό;

Οι νέοι άνθρωποι είναι αυτοί που μας τιμούν ως επί τω πλείστον στις εμφανίσεις μας, άρα πιστεύουμε ότι  δεν ισχύει η άποψη ότι η παραδοσιακή μουσική είναι κόντρα στα πρότυπα σκεφτείτε ότι στους  Χοροσταλίτες υπάρχουν δύο νέα παιδιά ηλικίας 16 η Κωνσταντίνα και 21 ο Νικόλας αυτό είναι  από μόνο  του ένα στατιστικό στοιχείο.  Όπως ξέρετε  με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο τόπος μας πολλοί νέοι έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό είναι πραγματικά πολύ συγκινητικό πόσο μας έχουν αγκαλιάσει αυτά τα νέα παιδιά  και τα μηνύματα που λαμβάνουμε καθημερινά.

9.Αν ήσασταν μία συμμετοχή της Eurovision, ποια θα ήσασταν;

Ίσως ο συνδυασμός κάποιων συμμετοχών, μεμονωμένα καμία.

10.Αγαπημένο motto για τη ζωή;

Όταν χορεύεις γράφεις στην γη αυτά που θέλει να πει η ψυχή σου.

Ν. Καζαντζάκης

Θα θέλαμε ως τέλος να ευχηθούμε καλή επιτυχία σε όλους τους συναγωνιζόμενους  καλλιτέχνες που επιθυμούν όπως και εμείς να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο εξωτερικό.

Αντώνης Καρατζίκος

2 ΣΧΟΛΙΑ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ