ΓΕΡΜΑΝΙΑ: 5 υποψήφια τραγούδια διεκδικούν το εισιτήριο για Λισαβόνα!

Η Γερμανία προετοιμάζεται για την επιλογή του τραγουδιού που θα την εκπροσωπήσει στο Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision 2018. Το τραγούδι που θα λάβει το εισιτήριο για τη Λισαβόνα θα επιλεγεί τόσο από το τηλεοπτικό κοινό με televoting, όσο και από ένα πάνελ από 100 Ευρωπαίους πολίτες, καθώς και από μια διεθνή κριτική επιτροπή ειδικών.

Ο Γερμανικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός NDR αποκάλυψε κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με τη Γερμανική εθνική επιλογή για το 2018. Καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για την επιλογή 5 καλλιτεχνών για το Unser Song 2018 – θα πρόκειται για καλλιτέχνες με διεθνή εμβέλεια. Ας ελπίσουμε ότι τα τραγούδια που θα παρουσιασθούν στον Γερμανικό Τελικό θα έχουν και διεθνή απήχηση.

Ευρωπαϊκή Επιτροπή + Διεθνής Κριτική Επιτροπή

Η ευρωπαϊκή επιτροπή αποτελούμενη από 100 άτομα από όλη την Ευρώπη θα επιλεγεί μεταξύ 10.000 υποψηφίων από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν θα είναι δυνατόν να υποβάλει κανείς αίτηση συμμετοχής στην ευρωπαϊκή επιτροπή.

Η διεθνής κριτική επιτροπή θα αποτελείται από 20-25 άτομα, τα οποία διατέλεσαν μέλη εθνικής κριτικής επιτροπής τα τελευταία χρόνια στις αντίστοιχες χώρες καταγωγής τους και έχουν επιδείξει «μουσική εμπειρογνωμοσύνη» κατά την ψηφοφορία τους σε τελικό της Eurovision.

Η ευρωπαϊκή επιτροπή θα επιλέξει 20 καλλιτέχνες από τις υποβληθείσες αιτήσεις ή από τους καλλιτέχνες που προσκλήθηκαν από το NDR. Στη συνέχεια, η ευρωπαϊκή επιτροπή μαζί με μια διεθνή κριτική επιτροπή, θα περιορίσουν τους 20 σε μόλις 5 καλλιτέχνες.

Παράλληλα θα αναζητηθεί το κατάλληλο τραγούδι για καθέναν από τους 5 καλλιτέχνες που θα επιλεγούν. Ο ρόλος αυτός της αναζήτησης των 5 τραγουδιών θα ανήκει σε παραγωγούς και δισκογραφικές εταιρίες. Η προθεσμία υποβολής των τραγουδιών είναι η 6η Νοεμβρίου 2017.

«Ριζική νέα αρχή»

Ο Thomas Schreiber, συντονιστής της ψυχαγωγίας στην ARD, δήλωσε ότι ελπίζει να κάνει την Γερμανική επιλογή για τη Eurovision 2018 πιο διεθνή:

«Κατά τους τελευταίους μήνες διεξήγαμε πολλές συναντήσεις, εξετάσαμε όλες τις πτυχές και λάβαμε υπόψη εξωτερικές συμβουλές και ιδέες. Ο στόχος μας είναι μια νέα ριζοσπαστική εκκίνηση. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για τους συνεργάτες μας με τους οποίους έχουμε αναπτύξει την ιδέα: με το σωστό συνδυασμό πάθους, γνώσης και ανάλυσης, θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο ξεκίνημα για τη Eurovision στη Γερμανία. Ο στόχος μας είναι να εξετάσουμε προσεκτικά το γούστο του διεθνούς ακροατηρίου, να αξιοποιήσουμε τις διεθνείς μουσικές ικανότητες σε όλα τα στάδια της επιλογής, να γίνουμε πιο διεθνώς αναγνωρίσιμοι, μοντέρνοι και επιτυχημένοι. Η ιδέα μας θα παρουσιαστεί σε δημιουργούς από τον κόσμο της μουσικής και στους φανς και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να έχουμε μια ενθουσιώδη Γερμανία πίσω μας.»

Written by 

Μέλος σε σωματεία της Eurovision από το 1990. Ιδρυτικό μέλος του OGAE Greece. Έχω διατελέσει Αντιπρόεδρος και Εκπρόσωπος μελών Επαρχίας - Εξωτερικού στο ΔΣ του OGAE Greece. Το επάγγελμά μου είναι Ειδικός Γαστρεντερολόγος-Ηπατολόγος και μένω στη Θεσσαλονίκη.

Related posts

3 Thoughts to “ΓΕΡΜΑΝΙΑ: 5 υποψήφια τραγούδια διεκδικούν το εισιτήριο για Λισαβόνα!”

 1. Georgios M

  Βλακείες όλα θα είναι. Έχω μια μαγική σφαίρα και το ξέρω.

  1. EurovisionFan

   Αυτή η μαγική σφαίρα λέει τίποτα για την Ελλάδα;;; χαχα
   Η Γερμανία τα τελευταία χρόνια έχει αποπροσανατολιστεί τελείως… Την 3ετία 2010-2012 το είχε και έμπαινε στη δεκάδα… μετά ο απόλυτος πάτος με αποκορύφωμα το 0 στον βαθμολογικό πίνακα του 2015
   Να δούμε φέτος τι βλακείες θα ακούσουμε

 2. esc1234

  Άντε να γεμίζει σιγά σιγά ο πάτος του πίνακα

ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟΥ