ΕΛΛΑΔΑ: «Μεσόγειος» για τον Βαγγέλη Πανάτο!

Άλλη μία υποψηφιότητα έγινε γνωστή σήμερα, την τελευταία ημέρα υποβολής Προτάσεων/Συμμετοχών για την Ελληνική Συμμετοχή του  Διαγωνισμού Τραγουδιού Eurovision 2018, από την Εταιρία  E&E music production. Σας παραθέτουμε το δελτίο τύπου:

Ο Ερμηνευτής-Συνθέτης Βαγγέλης Πανάτος και η Στιχουργός-Παραγωγός  Έλενα Μανιάτη υπογράφουν το τραγούδι ‘’Μεσόγειος’’. Το κομμάτι τόσο μουσικά, όσο στιχουργικά αλλά και ενορχηστρωτικά κλείνει μέσα του την Ελλάδα από άκρη σ’ άκρη, την Ελλάδα του χθες και του σήμερα, την Ελλάδα, της Πίστης, της Φιλίας, της Αλληλεγγύης, της Θάλασσας, της Ελλάδας που πονά, αλλά στέκεται και αντιστέκεταιΠερήφανηΣτοργική, σαν Μάνα που αγκαλιάζει τα παιδιά της.

Η επιλογή του ρυθμού καταλυτική, Τσάμικος, ο αρχαιότερος, ίσως, Ελληνικός χορός, με εκβολές από την Μικρασία εώς την Μακεδονία, την Θράκη, την Ήπειρο και την Κρήτη, συνυφασμένος με την λεβεντιά, την Ελευθερία, μέσο έκφρασης και της χαράς και της λύπης, ένας ‘’Πανελλαδικός Πυρίχειος’’ όπως τον χαρακτήρισαν κάποιοι.

Με κυρίαρχο όργανο τι άλλο; το γλυκό ΄΄κλάμα΄΄ του κλαρίνου, παντρεμένο με τις Ευρωπαϊκές τάσεις της μουσικής από την εμπνευσμένη ενορχήστρωση του καταξιωμένου Κωνσταντίνου Αναδιώτη, ο  Βαγγέλης Πανάτος με εχέγγυα την πολύχρονη γνώση και την εμπειρία της έθνικ μουσικής, δίνει μία συγκλονιστική Ερμηνεία που θα συγκινήσει και τους πλέον δύσπιστους.

Τίτλος ‘’Μεσόγειος’’  Ερμηνεία Βαγγέλης Πανάτος

Μουσική Βαγγέλης Πανάτος          

Στίχοι Έλενα Μανιάτη

Παραγωγή Έλενα Μανιάτη      

Ενορχήστρωση Κωνσταντίνος Αναδιώτης

E&E music production.

Αντώνης Καρατζίκος

Written by 

Related posts

10 Thoughts to “ΕΛΛΑΔΑ: «Μεσόγειος» για τον Βαγγέλη Πανάτο!”

 1. Γιαννης

  Ετσι οπως το παρουσιαζεται δεν ακουγεται κακο.

 2. Κώστας

  Χίλια μπράβο επιτέλους να δούμε και ένα Ελληνικό τραγούδι στον διαγωνισμό.

 3. EurovisionFan

  Ενδιαφέρον

 4. VampireDiary

  απο φυσιογνωμια ουδεν σχολιον…κλαρινογαμπρος με τα ολα του!!!
  το πασαρουν με ιδιαιτερη εφυια βεβαια,θα δουμε…

 5. Escfan

  τωρα μου κανετε πλακα! εμπρος πισω παμε !!! ειπαμε ελληνικο στοιχειο αλλα οχι και να παμε κομματι για τα πανηγυρια!!!!!

 6. Zana D

  Φέτος η ΕΡΤ πραγματικά προσπαθεί να κάνει με διαφάνεια την διαδικασία( από όσα γράφτηκαν επίσημα στον Τύπο) και συγκροτόντας Κριτική Επιτροπή Ανεξάρτητη, που αποτελείτε από αξιολογότατους δημιουργούς, μαέστρους, μουσικούς, που δεν έχουν στο σύνολο τους, σχέση επαγγελματική με την Δημόσια Τηλεόραση και ότι αυτό συνεπάγεται. Είναι δεδομένο ότι κανείς από αυτούς τους ανθρώπους δεν θα «χαριστεί» σε κανέναν «ατάλαντο», σε κανέναν «διάσημο», σε καμιά Δισκογραφική Πολυεθνική, σε κανέναν πολύφερνο Τραγουδιστή/στρια και Δημιουργό, γιατί απλούστατα δεν θα ρισκάρουν την καριέρα τους να στείλουν αμφιβόλου ποιότητας «υλικό». Η Πρόσκληση ζητά συγκεκριμένα χαρακτηριστικά για το ζητούμενο Τραγούδι και να Ερμηνευτεί σωστά. Όποιος πληρεί τις προυποθέσεις θα προχωρήσει. Τα προηγούμενα χρόνια είδαμε «ονόματα» να καταποντίζονται στον Διαγωνισμό, τόσο από Τραγουδιστές όσο και απο Δημιουργούς Το άρτιο τραγούδι και ο σωστά τοποθετημένος ερμηνευτής είναι κάτι που μπορούν να αντιληφθούν αντικειμενικά οι γνώστες τις μουσικής και αυτό υα πράξουν, αν υπαρχει τέτοια συμμετοχή στις 16 με χαρά θα την στηρίξουμε.

 7. Ειρηνη

  Θα γελασει και το παρδαλο κατσικι. Αχαχαχα αναμενουμε με αγωνια. Θα πεσει πολυ γελιο φετος!

 8. Esc1234

  Ας του πει κανείς ότι τα πανηγύρια είναι μόνο στην Ελλάδα, όχι στην ευρώπη

 9. FG

  Χαχαχααχαχααχααχαχαχααχααχχαχα !

 10. Χαχαχαχαχαχααχαχαχαχ

  Θα πέσει πολύ γέλιο με τους πανηγυρτζηδες

ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟΥ