ΑΡΜΕΝΙΑ: To «Depi Yevratesil» επιστρέφει!

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η δημόσια τηλεόραση της Αρμενίας, ο εκπρόσωπος για τον διαγωνισμό της Eurovision 2018 θα προκύψει μέσω του τηλεοπτικού format «Depi Yevratesil», όπως έγινε και πέρυσι για πρώτη φορά. 

Οι καλλιτέχνες μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στον δημόσιο τηλεοπτικό φορέα της χώρας (και συγκεκριμένα στο www.eurovision.am.) μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου ενώ στη συνέχεια θα αποκαλυφθεί η λίστα με τις τελικές συμμετοχές των καλλιτεχνών. Το concept της εκπομπής παραμένει το ίδιο με πέρυσι, ωστόσο φέτος, οι τραγουδιστές καλούνται να παρουσιάσουν τα δικά τους κομμάτια, γραμμένα ειδικά για τον σκοπό αυτό, με την προϋπόθεση να μην έχουν ακουστεί ξανά στο παρελθόν. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την κριτική επιτροπή δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη επίσημα. Οι αναλυτικοί κανονισμοί έχουν ανακοινωθεί στο επίσημο site του «Depi Yevratesil» και μπορείτε να τους βρείτε εδώ.

Μεγάλη νικήτρια του περσινού «Depi Yevratesil» ήταν φυσικά η Artsvik η οποία εκπροσώπησε την Αρμενία στον φετινό διαγωνισμό με το ethnic/pop κομμάτι «Fly with me».

H συμμετοχή διαγωνίσθηκε αρχικά στον Πρώτο Ημιτελικό στον οποίον συγκέντρωσε 152 βαθμούς κερδίζοντας την 7η θέση. Στον Μεγάλο Τελικό, η Αρμενία περιορίστηκε στην 18η θέση, μία μόλις θέση πάνω από την Ελληνική συμμετοχή με την Demy, έχοντας συγκεντρώσει συνολικά 79 βαθμούς.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, η Αρμενία ξεκίνησε να συμμετέχει στη Eurovision από το 2006. Έχει αποκλειστεί από τον γύρο του Μεγάλου Τελικού μόλις μία φορά, το 2011, ενώ η καλύτερη θέση που έχει κερδίσει σε Τελικό του διαγωνισμού είναι η 4η, δύο φορές (2008, 2014). Η πιο δημοφιλής συμμετοχή της Αρμενίας στον διαγωνισμό είναι χωρίς αμφιβολία το «Qele-Qele» της Sirusho (2008) ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε και η συμμετοχή της το 2016 με την εκρηκτική Iveta Mukuchyan στο καλοπαρουσιασμένο «LoveWave», που κέρδισε την 7η θέση.

 

Πηγή & Φωτογραφικό υλικό: http://www.eurovision.am

Written by 

Related posts

2 Thoughts to “ΑΡΜΕΝΙΑ: To «Depi Yevratesil» επιστρέφει!”

  1. Η Αρμενία είναι μια χώρα με απίστευτη μουσική παράδοση.
    Όσον αφορά τη γιουροβίζιον συγκεκριμένα, 2009, 2014 και 2017 είναι οι αγαπημένες μου συμμετοχές. Το 2008 επίσης μια χαρά τραγουδάκι.
    Το τραγούδι τους το 2006 όμως θεωρώ ότι είναι το χειρότερο ντεμπούτο από οποιαδήποτε χώρα στη γιουροβίζιον τα τελευταία 25 χρόνια.

    1. EurovisionFan

      Το 2006 μια χαρά τραγούδι είχε η Αρμενία. Το 2013 έστειλε τη χειρότερη συμμετοχή της όπως επίσης και το 2011 με το μπουμ μπουμ τσακα τσακα χαχαχαχαχαχαχαχαχαχ ούτε τα νήπια σε τέτοιο σημείο

ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟΥ