Η Κυριακή Δερέμπεη και ο LAVA υποψήφιοι για τον ελληνικό τελικό!

Άλλη μία υποψηφιότητα έγινε γνωστή σήμερα από την δισκογραφική εταιρεία Final Touch! Πρόκειται για την Κυριακή Δερέμπεη και τον ράπερ LAVA! Σας παραθέτουμε το δελτίο τύπου της δισκογραφικής εταιρείας:

Δύο καλλιτέχνες πολύ ιδιαίτεροι, αλλά και διαφορετικοί μεταξύ τους,ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα τραγούδι που παντρεύει την ελληνική παράδοση με το μοντέρνο ευρωπαϊκό στοιχείο!

Η νεαρή ερμηνεύτρια με τις μικρασιάτικες ρίζες και την αέρινη φωνή φέρει στο ενεργητικό της εντυπωσιακές μουσικές σπουδές πάνω στην παραδοσιακή και τη βυζαντινή μουσική, και συγκεκριμένα μελετάει από την παιδική της ηλικία το σαντούρι.

Η Κυριακή Δερέμπεη έχει καταφέρει να συγκινήσει το κοινό σε όλες τις μέχρι τώρα εμφανίσεις της με το καλλιτεχνικό της ήθος, την ξεχωριστή χροιά της φωνής της αλλά και την ευαίσθητη ερμηνεία της, η οποία αποτυπώνει τον καημό της προσφυγιάς της Μικράς Ασίας, και φυσικά με την αγάπη της για όλο το φάσμα της ελληνικής παράδοσης.

Σήμερα, μαζί με τον LAVA παρουσιάζουν το τραγούδι «Κόκκινα Φεγγάρια»,σε στίχους του ιδίου και μουσική του Madfeel, το οποίο και οι δύο πιστεύουν πως αποτελεί την ιδανική επιλογή για την εκπροσώπηση της χώρας μας στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision.

Ο LAVA (Κώστας Μολτσίδης), καταξιωμένος μουσικός με μακροχρόνια πορεία στα εγχώρια μουσικά δρώμενα θεωρείται συνυφασμένος με το ελληνικό rap, και δέχεται την αγάπη του κόσμου σε όλες του τις δραστηριότητες.

Το ντουέτο «Κόκκινα Φεγγάρια» είναι ένα τραγούδι που υμνεί το ελληνικό καλοκαίρι, τα νησιά και τις ομορφιές της πατρίδας μας.

Στο τραγούδι κυριαρχεί ο ήχος από το σαντούρι, προσδίδοντας μια ιδιαίτεραμελωδική και ethnic διάθεση στη μελωδία του.

Το δυναμικό αυτό τραγούδι συμπληρώνεται από το rap του LAVA, συνδέοντας τον παραδοσιακό ήχο με τη σύγχρονη μουσική πραγματικότητα και προσδίδοντας έναν κοσμοπολίτικο αέρα σε μια σύνθεση που ξεχειλίζει από Ελλάδα!

Η δεκαεννιάχρονη Κυριακή Δερέμπεη, αν και πολύ νεαρή, είναι μια πολυτάλαντη προσωπικότητα που κουβαλά στις μουσικές αποσκευές της πολλά χρόνια μουσικής παιδείας πάνω στην παραδοσιακή και την βυζαντινήμουσική.

Γόνος μουσικής οικογένειας, μεγαλωμένη σε ήχους παραδοσιακούς αλλά καιεκκλησιαστικούς από τον παππού της. Η Κυριακή μπήκε από τα παιδικά της χρόνια στον κόσμο της μουσικής μαθαίνοντας πιάνο και περσικό σαντούρι σε ηλικία πέντε ετών.

Η μέχρι τώρα πορεία της – εντυπωσιακή για την ηλικία της – περιλαμβάνειπληθώρα συνεργασιών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, όπωςσυναυλίες αλληλεγγύης, μουσικές παραστάσεις, τηλεοπτικές εμφανίσεις, ραδιοφωνικά αφιερώματα, θέατρο κ.α. απο τα δώδεκά της χρόνια.

Ανήκει στην πέμπτη γενιά προσφύγων από Σμύρνη, Πόντο, Ανατολική Ρωμυλία και Κωνσταντινούπολη.

Η Κυριακή έχει συνυπάρξει  μουσικά, από την ηλικία των δώδεκα ετών, με ονόματα όπως Ελένη Βιτάλη, Γλυκερία, Μανώλης Μητσιάς, Πασχάλης Αρβανιτίδης, Γρηγόρης Βαλτινός, Βασίλης Λέκκας κ.α.

Πρόσφατα ξεκίνησε τη συνεργασία της με την Final Touch παρουσιάζοντας το τραγούδι «Κάιρο» που γράφτηκε από τον Στέφανο Κορκολή, σε στίχο της Άντας Δούκα, την ενορχήστρωση του οποίου επιμελήθηκε ο Λεωνίδας Τζίτζος.

Πρόκειται για μια ξεχωριστή σύνθεση που παντρεύει τον ανατολίτικο ήχο με μια πολύ μοντέρνα παραγωγή και αισθητική, ένα τραγούδι που κέρδισε τις εντυπώσεις και αποκόμισε πολύ θετικές κριτικές.

Η Κυριακή τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα με το σαντούρι και συναυλιακά όπου παίζει ζωντανά εντάσσοντας τον περσικό ήχο του σαντουριού στην κλασική μουσική, στην περσική μουσική και στο σύγχρονο τραγούδι. Έχει συνεργαστεί επίσης με τον Μιχάλη Καλιοντζίδη, τον Μανώλη Γεωργοστάθη, τον Σταύρο Παζαρέντζη, τον Γιώργο Παγιάτη κ.α

Σε μικρότερη ηλικία έχει πειραματιστεί ερμηνεύοντας τραγούδια σε ξένες γλώσσες όπως στα ρώσικα, τα σερβικά, στην γλώσσα των Ρομά, στατουρκικά και τα ισπανικά. Αγαπημένο της τραγούδι το O pastor.

Η Κυριακή αγαπά πολύ την σεφαραδίτικη μουσική καθώς επίσης την ινδική μουσική παράδοση, για αυτό άλλωστε τους τελευταίους μήνες ασχολείται με το ινδικό σαντούρι.

Για περισσότερες και πιο αναλυτικές πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της!

Ο LAVA (Κώστας Μολτσίδης) είναι ένας δραστήριος και πολυτάλαντος τραγουδοποιός/ερμηνευτής με σπουδές πάνω σε μουσική θεωρία, αρμονία, πιάνο, κρουστά και πνευστά ενώ παράλληλα έχει ασχοληθεί με την παραγωγή σε δισκογραφικό, ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό επίπεδο, ηχοληψία στούντιο, mixing, ψηφιακή επεξεργασία, ακουστική διαμόφωση χώρων, σκηνοθεσία, δημοσιογραφία, dj/remixing, μουσικολογία, ιστορία της μουσικής και οργανολογία.

Ως ερμηνευτής έχει κυκλοφορήσει οχτώ προσωπικά CDs και παράλληλα έχει συνεργαστεί με ηχηρά ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου όπως οι Ελένη Δήμου, Κώστας Χατζής, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Χρήστος Δάντης, Σοφία Βόσσου, Ελεονώρα Ζουγανέλη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιάννης Κότσιρας, και πολλοί άλλοι.

Το 2009 κέρδισε στα MAD AWARDS το βραβείο «Sexy Video Clip της Χρονιάς»για το «Τώρα» (LAVA feat. Κατερίνα Στικούδη).

Σε συνεργασία με την Final Touch του Μίλτου Καρατζά έχει κυκλοφορήσει τρία πολύ επιτυχημένα singles: «Όλοι Χορεύουν» (2013), «Άλλο Ένα Ψέμα» (2014, featuring Εύα Κανατά), και το «Στη Γιορτή του Κόσμου» (2015, featuring Γεωργία Βρανά).

Παράλληλα έχει εργαστεί ως παρουσιαστής τηλεοπτικής μουσικής εκπομπής σε τοπικά αλλα και σε αθηναϊκά κανάλια, σε ραδιοφωνικούς σταθμούς ως παραγωγός, ενώ συνεχίζει να συμμετέχει ενεργά σε ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων.

Με το ντουέτο του με την Κυριακή Δερέμπεη αποδεικνύει πως μπορεί να παντρέψει τον σύγχρονο rap ήχο που τον χαρακτηρίζει με ένα πολύ διαφορετικό είδος μουσικής, και το αποτέλεσμα να είναι απρόβλεπτα επιτυχημένο, και καλλιτεχνικά άρτιο!

Αντώνης Καρατζίκος

56 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Με μεγαλη χαρά κ συγκίνηση να υποδεχτούμε την παραδοσιακή φωνή κ αέρινη παρουσία της Κυριακής Δερεμπεη..ένα μικρό κορίτσι ένα μεγάλο ταλέντο…μπράβο στην όμορφη κ πολυτάλαντη Κυριακή!!!απίστευτη φωνή πανέμορφη παρουσία…

  2. Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή η Πτολεμαΐδα στηρίζει την Κυριακή Δερέμπεη με καταγωγή από τον Φούφα Εορδαίας, από την πλευρά της μητέρας της!!!
    Είναι η επιλογή που μπορεί να φέρει την πρωτιά στην Ελλάδα!!!
    Κυριακή καλή δύναμη και καλή επιτυχία!!!

  3. Τον Lava τον ξέρω από συμμέτοχες-οκ- την κοπέλα όχι! Μου αρέσει όμως ο,τι άκουσα και όντως έχει μια θαυμασία φωνή! Δεν είμαι αρνητικός καθόλου! Ας υπάρχουν τραγουδιστές και τραγούδια για να αποφασίσουμε εμείς το καλύτερο. Καλή επιτυχία σε όλους…

  4. Με. Χαρά. Και. Συγκίνηση. Να. Υποδεχτούμε. Την. Κυριακή. Δερεμπέ η. Είναι. Μοναδική. Ένα. Μικρό. Κορίτσι. Με. Μεγάλο. Ταλέντο. Καλή. Επιτυχία. Μικρή. Μου. Σε. Θελουμε. Στη. Eurovision❤️???????

  5. Ενας συνδυασμος που τα σπαει..Γιατι η ζωη ειναι ταγκο..Θελει δυο!!!Ναι στην παραδοση ναι στη μελωδια και στον μοντερνο στιχο που θα ταξιδεψει την Ελλαδα μας στην καρδια του κοσμου…Αναμενουμε να χορεψουμε στον παλμο της φωτιας..Κοκκινα Φεγγαρια λοιπον..Καλοταξοδα!!!

  6. Μια κουκλα ειναι σεμνο παιδι ομορφη φωνη γιατι οχι να μας εκπροσωπησει στην γιουροβιζιον;;;εγω θα ηθελα να την δω και θα της ευχηθω καλη επιτυχια

  7. Η ερμηνεύτρια πολύ ενδιαφέρουσα και πολλά υποσχόμενη. Αλλά (συγνώμη για την γκρίνια) πάλι ραπ;; Αφήστε τον ήχο μας ατόφιο. Ο Γιόρκας έχασε 3-4 θέσεις εξαιτίας του ραπ, οι Πυροβολάκης- Φουρέιρα την εκπροσώπηση και οι Αργκό ίσως και την πρόκριση στον τελικό (κατά τη γνώμη μου φυσικά). Γιατί φοβόμαστε να δοκιμάσουμε καθαρά με το δικό μας ύφος;
    Πέραν τούτων το φετινό concept της Ερτ μου αρέσει πολύ ως τώρα! Τον φετινό ελληνικό τελικό πιστεύω θα τον απολαύσω! Εύχομαι να μην διαψευστώ από το επίπεδο των τραγουδιών. Το είδος τους πάντως με ικανοποιεί απόλυτα.

    • Πιστεύω σοβαρά ότι εάν το 2011 το τραγούδι μας δεν είχε μέσα ραπ ίσως και να είμασταν οι νικητές στο televoting (και η 3η θέση είναι super απλά σκέψου να βγαίναμε και πρώτοι), επίσης η Βοσνία το 2016 είχε ένα ραπ που σκότωσε την όποια ελπίδα πρόκρισης και η Ουγγαρία φέτος θα έπαιρνε περισσότερες ψήφους χωρίς το ραπ

  8. η πιο ενδιαφερουσα συμμετοχη μαζι με stereo soul και κατιμε,για εμενα..,..τα παιδια δε τα ηξερα,η κοπελα απο αυτο που ακουσα μου φαινεται πολλα υποσχομενη παρα το νεαρο της ηλικιας της με ωραια γκαμα στα τραγουδια…ο μονος ισως ενδιασμος μου να ναι-παλι- το παντρεμα της ραπ…ευχομαι να μην εχουμε αποτελεσματα utopian land,αλλα “watch my dance”..γενικα η ραπ αν εινα προσεγμενη με βαθυ νοημα,και σε μικρη εκταση στο τραγουδι-ισως ενα κουπλε η ρεφρεν-δε θα με ενοχλησει σχεδον καθολου…θελω να ελπιζω σε ενα ελληνικο”origo”η ενα 2ο “watch my dance”…αν και δυσκολα ξεχωριζει αυτο το ειδος μουσικης στο θεσμο,οταν ειναι καλοφτιαχμενο-οπως τα προαναφερθεντα-μπορει να παει πολυ καλα….εν αναμονει λοιπον!
    η επισημη ανακοινωση των συμμετεχοντων ποτε αναμενεται απο την ερτ?

  9. Η Κυριακή έχει φωνάρα και το είδος της με καλύπτει απόλυτα. Μια ένσταση έχω μόνο για το ραπ κομμάτι. Συνήθως τέτοιοι συνδυασμοί δεν πιάνουν στην Γιουροβίζιον αλλά ας ελπίσουμε να γίνει η εξαίρεση. Καλή επιτυχία!

  10. Υπέροχη συνεργασία Κυριακή Είμαι βέβαια ότι με την υπέροχη μοναδική σου φωνές θα καταφέρει η χώρα μας να προκριθεί !

  11. Καταπληκτική συνεργασία ! Κυριακή ειςαι μοναδική Καλή επιτυχία Είμαι σίγουρη ότι θα μας φέρεις πίσω το βραβείο

  12. ΙΣΩΣ Η ΠΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ… Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΡΕΜΠΕΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΑΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΡΟ, ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΝΕΡΑΙΔΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ… ΚΑΛΗ ΤΗΣ ΤΥΧΗ

  13. Η Κυριακή Δερέμπεη, ένα κορίτσι με όλες τις προϋποθέσεις για να εκπροσωπήσει στην Γιουροβίζιον, την Πατρίδα Ελλάδα!!! Με μια μοναδική φωνή, με υπέροχη εμφάνιση, με δροσερό πρόσωπο και κυρίως έχοντας ως δασκάλους τους πιο αξιόλογους ερμηνευτές, καλλιτέχνες και όχι μόνο, είναι μια επιλογή που μπορεί να φέρει την πρωτιά στην Ελλάδα!!!
    Κυριακή καλή δύναμη και καλή επιτυχία!!!

  14. Θεωρώ πολύ αξιόλογη την παρουσία της Κυριακής διότι είναι ένα πολύ νέο κορίτσι με πολύ ταλέντο και ήθος και σίγουρα έχει δώσει τις εξετάσεις της από δώδεκα χρόνων στο πλευρό γνωστών καλλιτεχνών. Δεν είναι τυχαίο που για την Κυριακή Δερέμπεη έχουν εκφράσει υπέροχα τιμητικά λόγια οι: Σταμάτης Σπανουδάκης, Πέτρος Γαϊτάνος, Ελένη Δήμου, Ελένη Βιτάλη, Μανώλης Μητσιάς κ.α καλλιτέχνες και ειναι μια εξαίρετη μουσικός στο σαντούρι αφού παίζει τρία είδη σαντουριού. Καλή επιτυχία Κυριακούλα. Καλή επιτυχία ΕΛΛΑΔΑ!

  15. Καλησπέρα!!Άκουσα το τραγούδι της Δις Κυριακής Δερεμπεης,έχει ωραία καθαρή φωνή και χροιά και πιάνει ψηλές νότες!!! Μετά την Έλενα Παπαρίζου δεν παρακολούθησα ξανά τον θεσμό.Είναι μια νέα κοπέλα και ξεκινάει την επαγγελματική τής καριέρα στον χώρο του τραγουδιού και της εύχομαι ολόψυχα ότι καλύτερο και καλή επιτυχία με Υγεία!!Να αφήσουν τα νέα παιδιά να δείξουν την αξία τους και να μην τα τρώνε τα κυκλώματα του χώρου.Ich wünsche die Beste!!!Glückwunsch!!!

  16. Καταπληκτική φωνή!! Καταπληκτικό πλάσμα!! Θα μας κάνει περήφανους!!! Όταν την πρωτοακουσα ζαλιστηκα!!!

  17. Φανταστικο διδυμο.Πολυ φανταχτερη η Κυριακη μοιαζει με Σακιρα στο στυλακι.Τωρα καταλαβαινω γιατι την ζηλευουν τοσο.

  18. μακάρι να είναι ένα πολύ ωραίο τραγούδι, γιατί η Κυριακή και το σαμτούρι που παίζει θα είναι κάτι το ξεχωρστό. Είθε!!!!!!!

  19. Προσωπικά γνωρίζω τη Κυριακή και είναι μία πολύ ταλαντούχο κορίτσι που βλέπει το μέλλον της πολύ καθαρά και αγωνίζεται πολύ σκληρά για να φτάσει σε όλα τα ύψη που έχει βάλει μπροστά της ολόψυχα την εύχομαι να φτάσει και να πάρει το καλύτερο βραβείο που υπάρχει στον κόσμο Καλή επιτυχία Κυριακή Δερέμπεη.

  20. Καλη επιτυχία !
    Ο ελληνισμος στην Στουτγαρδη ειναι μαζί σας! Κυριακή μου εςενα γνωρίσαμε απο κοντά και μας κατέκτησες με το ήθος σου, την γλυκιά σου προσωπικότητα και την φωνή που μας ταξιδεύει! Σας ευχόμαστε τα καλύτερα

  21. Το ότι θα έχει μέσα και ραπ με κάνει να ανησυχώ. Η προϊστορία έδειξε ότι eurovision + ραπ δεν πάνε μαζί, εκτός καν αν έχουμε ένα τόσο όμορφο τραγούδι που το ραπ θα δέσει… Κατά τ, άλλα πολλά υποσχόμενη πρόταση

  22. Ο ΒΙΚΤΩΡ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ ΚΑΙ Η ΕΥΑΝΘΙΑ ΜΑΓΝΗ ΕΥΧΗΘΗΚΑΝ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ lava ΟΙ ΑΛΛΟΙ??

  23. η κυριακη ειναι πανεμορφο κοριτσι κ πολυ ταλαντουχο ερμηνευτικα και συο σαντουρι….καλη τυχη!!!!

  24. Όλα τα άρθρα έχουν 5-6 σχόλια κ αυτό 44 ?? πως φαίνεται οτι μπήκαν φίλοι της να σχολιάσουν..κρίμα

  25. Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ Η ΦΩΝΗ ΣΟΥ ΜΕΛΩΔΙΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΕ ΣΠΑΝΙΑ ΑΞΙΑ

  26. ΙΣΩΣ Η ΠΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ . Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΡΕΜΠΕΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΑΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΡΟ.Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ .ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ..

  27. Δεν πρόκειται να βγει κάποια άγνωστη και χωρίς προδιαγραφές για να διαγωνιστεί.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ