ΕΛΛΑΔΑ: Το συγκρότημα «Χοροσταλίτες» υποψήφιο για τον ελληνικό τελικό!

Η εταιρία Spider Music κατέθεσε την συμμετοχή της για τον διαγωνισμό της Eurovision 2018, με το συγκρότημα Χοροσταλίτες.  Το υποψήφιο τραγούδι για τον ελληνικό τελικό επιλογής είναι σε παραδοσιακούς ρυθμούς της πατρίδας μας, αγκαλιάζοντας τον χάρτη μας από την Θράκη ως την Κρήτη. `Ενα τραγούδι  σε μουσική και στίχους του Βασίλη Μεσσαριτάκη με παραγωγό τον Αντώνη Παπαβομβολάκη.

 

Το τραγούδι μας, δεν έχει απλώς «ελληνικό στίχο» ή «ελληνικό ηχόχρωμα», είναι ένα μουσικό οδοιπορικό στην παράδοση μας, από την μια άκρη της Ελλάδας ως την άλλη. Ο χάρτης μας απλωμένος πάνω σε μουσικές νότες, κάτι που οι Χοροσταλίτες  κάνουν συχνά.

 

Χοροσταλίτες

Το μουσικό σχήμα, απαρτίζεται από  έξι μουσικούς. Στην μέχρι τώρα πορεία του έχει πραγματοποιήσει συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, από μουσικές σκηνές και θέατρα ως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αλλά και στο εξωτερικό. Τα τελευταία 4 χρόνια έχουν αναλάβει και καλύπτουν μουσικά το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, όλων των ιδιωτικών σχολείων της Αθήνας. `Εχουν κυκλοφορήσει ένα δίσκο με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα και ετοιμάζουν ακόμα ένα  σε συνεργασία με τη Spider Music, το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα, με προσωπικά τους τραγούδια και με φιλικές συμμετοχές σπουδαίων ελλήνων ερμηνευτών, όπως του Παντελή Θαλασσινού, του Μάνου Κουτσαγγελίδη, της Καίτης Κουλλιά κ.ά.

 

Το συγκρότημα αποτελείται από τον Τάσο Γουσέτη στο βιολί, το μαντολίνο και το τραγούδι, τον Φάνη Φωτόπουλο στο κλαρίνο, τη φλογέρα, το μπουζούκι, την τρομπέτα και το τραγούδι, τον Βασίλη Μεσσαριτάκη στα κρουστά, την τσαμπούνα και το τραγούδι, την Ρίτσα Ποζιού στο τραγούδι, την  Κωνσταντίνα Πάτση στο σαντούρι και το τραγούδι και τον Νικόλα Μπούτση στο τραγούδι, την κιθάρα,  και το λαούτο.

 

Το όνομα του συγκροτήματος προέρχεται από το «ικαριώτικο» ρήμα χοροσταλίζω που σημαίνει χορεύω διαρκώς, ασταμάτητα.

 

Ποιοι είναι όμως οι Χοροσταλίτες;

 

Ο Βασίλης Μεσσαριτάκης Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977 και έχει καταγωγή από το Ηράκλειο της Κρήτης. Πτυχιούχος  του College Of Sports Sciences, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στους Ελληνικούς Παραδοσιακούς χορούς.
Καθηγητής στην Κρατική Σχολή Χορού Ελλάδος , εκπαιδευτικός των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα-Λιναρδάτου πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δάσκαλος χορού στον Πανικάριο σύλλογο   «Άρτεμις Ταυροπόλος», στην  Ένωση Λιωσωτών Ιλίου και πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου «Χοροστάτης»  Φυλής. Ασχολείται τα τελευταία 15 χρόνια με την  έρευνα και τη λαογραφία με ειδίκευση  στην περιοχή της Ικαρίας και Φούρνων όπου και παρουσιάζει τον Ικαριακό λαϊκό πολιτισμό μέσω σεμιναρίων σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Έχει ανεβάσει, σε μεγάλα θέατρα της Αθήνας, μουσικοχορευτικές – παραδοσιακές παραστάσεις (σε καλλιτεχνική επιμέλεια και σκηνοθεσία), διασκευάζει τη μουσική και το libretto Musicals θεατρικών παραστάσεων και έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια των φεστιβάλ παραδοσιακών χορών όλων των Ιδιωτικών Σχολείων της Αθήνας. Έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια δύο ψηφιακών δίσκων με τραγούδια και  χορούς από την Ικαρία. Τέλος είναι δημιουργός της μουσικής παραδοσιακής ζυγιάς ‘ΧΟΡΟΣΤΑΛΙΤΕΣ» όπου και ως μέλος, μουσικός, παίζει τσαμπούνα και κρουστά.

 

Ο Φάνης Φωτόπουλος είναι μουσικός με ειδικότητα στο κλαρίνο. Υπήρξε μαέστρος στη φιλαρμονική της Μεταμόρφωσης και μέλος 15 χρόνια στη φιλαρμονική της Νέας Φιλαδέλφειας. Επί σειρά 21 χρόνων έχει συνεργαστεί με επώνυμους παραδοσιακούς και λαϊκούς τραγουδοποιούς και οργανοπαίχτες καθώς έχει συμμετάσχει σε παραδοσιακές παραστάσεις, θεατρικά δρώμενα, μουσικές παραγωγές στην τηλεόραση και σε συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει εργαστεί ως δάσκαλος κλαρίνου σε ωδεία και μουσικές σχολές. Έχει συμμετάσχει στη δημιουργία ψηφιακών δίσκων σε παραδοσιακές και λαϊκές παραγωγές καθώς και συμμετέχει κατά καιρούς με τις μουσικές ζυγιές Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου, Επτάσιμο, Ντιμινουίτα κ.α.

 

Ο Τάσος Γουσέτης είναι γεννημένος στην Αθήνα και μεγαλωμένος στη Ζάκυνθο. Ξεκίνησε την ασχολία με την μουσική στην ηλικία των 10 ετών παίρνοντας μαθήματα μαντολίνου και αργότερα μαθήματα βιολιού. Σήμερα είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Το 2014 πήρε δίπλωμα βιολιού στην τάξη του Βασίλη Παπά στο Ορφείο Ωδείο Αθηνών. Συμμετέχει σε συμφωνικές ορχήστρες ως μέλος (tutti), και ασχολείται με ποικίλα είδη μουσικής (ελληνικής και ξένης), ως μέλος συγκροτημάτων.

 

Η Ρίτσα Ποζιού ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι από το 2000 έως και σήμερα. Είναι πτυχιούχος σύγχρονου τραγουδιού καθώς και αρμονίας. Έχει τραγουδήσει σε γνωστά μαγαζιά της Αθήνας και έχει συνεργαστεί με πολλά και σπουδαία ονόματα του μουσικού πενταγράμμου σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει τραγουδιστικά σε 5 ψηφιακούς δίσκους με λαϊκό και παραδοσιακό ρεπερτόριο. Έχει συνεργαστεί με πολιτιστικούς συλλόγους και έχει κάνει μαθήματα χορωδίας σε αυτούς καθώς και έχει τραγουδήσει σε πολλές χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις σε μεγάλα θέατρα της Αθήνας . Εκτός από τραγουδίστρια εργάζεται και ως δασκάλα φωνητικής παραδίδοντας μαθήματα.

 

Η Κωνσταντίνα Πάτση γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι μαθήτρια του μουσικού σχολείου Ιλίου και έχει πάρει μέρος σε πολλούς μαθητικούς μουσικούς διαγωνισμούς με τον κύριο Αντώνη Παλάσκα και έχουν αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις στη μουσική και στο τραγούδι.

Παίζει σαντούρι και ασχολείται με το παραδοσιακό τραγούδι και το χορό από παιδική ηλικία στο πνευματικό κέντρο Περιστερίου. Είναι μέλος του σχήματος «Χοροσταλίτες» και τραγουδάει και παίζει σαντούρι.

 

Ο Νικόλας Μπούτσης είναι φοιτητής της Τεχνολογίας Τροφίμων στο Τ.Ε.Ι. Αθηνών και φοίτησε ως μαθητής στο Πειραματικό Μουσικό Σχολείο Παλλήνης  . Ασχολείται με το λαούτο τα τελευταία 8 χρόνια κοντά σε μεγάλους δασκάλους και δεξιοτέχνες του οργάνου.

Ως μουσικός έχει συνεργαστεί με πολλά μουσικά σχήματα  έντεχνης και παραδοσιακής μουσικής καθώς έχει συνοδέψει πολιτιστικούς συλλόγους  και χορευτικές παραστάσεις στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα .

Είναι μέλος του παραδοσιακού μουσικού σχήματος «Χοροσταλίτες» παίζοντας λαούτο και κιθάρα .

Αντώνης Καρατζίκος

Written by 

Related posts

34 Thoughts to “ΕΛΛΑΔΑ: Το συγκρότημα «Χοροσταλίτες» υποψήφιο για τον ελληνικό τελικό!”

 1. Escfan

  Σοβαρα τωρα;;; Αν στειλουμε αυτους δν θα περασουμε καν στον τελικο οπως με τους Argo!!!! Ας λογικευτουμε λιγο

  1. Δεν θελω να δω λυρες και κλαρινα στην Eurovision .Η Ελλαδα έστειλε εναν κλαρινοπαιχτη στην Eurovision young musicians στο 2008 και κερδισε το πρώτο
   βραβείο.

  1. Σαν πρώτη εντύπωση, δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσιάζει αυτό που βλέπω και ακούω.

  2. αλεξ

   Τι ωραιο τραγουδι, τελεια μελωδια αλλα για εντος συνορων, οχι για γιουροβιζιον.

 2. Βαγγέλης

  Καμιά ελπίδα για διάκριση και φέτος…

 3. gogos

  Είμαι πραγματικά περίεργος να δω που θα καταλήξει φέτος όλο αυτό…

 4. EurovisionFan

  Εκείνο που με ανησυχεί είναι μήπως βγει αχταρμάς το τραγούδι με όλα αυτά τα μουσικά όργανα που θα χρησιμοποιήσουν όπως τότε με τους Argo….

 5. esc1234

  Γελάει ο κοσμος… αστεία πράγματα, ας πει καποιος στα παιδάκια οτι δεν πάνε στο φεστιβάλ της κνε αλλα στο μεγαλυτερο γεγονος της ευρώπης… Η κατάρα των argo συνεχίζει

  1. Thanasis

   Καλλίτερα κατι που θυμίζει Ελλάδα και ας πατωσουμε παρά ανευρα ποπ μουσικά κομμάτια

   1. VampireDiary

    αυτο δεν θυμιζει ελλαδα,θυμιζει ψευτοελλαδα…
    και αν οντως θελουμε κατι ελληνικο γιατι να μην παει και καποιος στυλ καζαντιδη ή διονυσιου?
    αυτα μην σου πω οτι ειναι περισσοτερο ελλαδα και σου το λεω εγω που ειμαι 21 και δεν ακουω ελληνικη μουσικη σχεδον καθολου….

   2. esc1234

    και το τεμετερον χιπ χοπ θυμιζε ελλαδα και ειδαμε πως κατέληξε. Οτι μοιαζει ελληνικο δεν σημαινει οτι ειναι και καλο.

  2. EurovisionFan

   Σε ένα ωραίο έθνικ ελπίζω από την Αρετή Κετιμε γιατί έχω περίεργο προαίσθημα για τους «Χοροσταλίτες»

 6. ABC

  Tο esctoday.com αναφέρει ότι ο ελληνικός τελικός θα γίνει στα τέλη Φεβρουαρίου. Προσθέτει ότι η ΕΡΤ περιμένει να λάβει συνολικά 12-15 υποψηφιότητες, ενώ μέχρι στιγμής κατατέθηκαν 9. Ανάμεσα στα ονόματα εμφανίζονται οι Duo Fina & γράφει ότι είναι δυο μέτζο-σοπράνο υπάλληλοι της ΕΡΤ.

  ….Duo Fina cosists of 2 mezzo sopranos who work at ERT, if they make it to the national final they will be assisted by ERT’s Musical Ensemble.

 7. eurovision greece

  οι μεχρι τωρα υποψηφιοι για τον ελληνικο τελικο ειναι οι εξης:
  Αρετή Κετιμέ
  Παναγιώτης Τσακαλάκος
  Βασιλική Στεφάνου
  Stereo Soul & dj Koncept
  Γιάννης Μωραϊτης
  Δημήτρης Κίκλης
  Χοροσταλίδες
  Χριστίνα Σάλτη
  Duo Fina
  Τόνυ Βλάχος

 8. Στόχος η πεντάδα

  Συμφωνα με εγκυροτατο σαητ, υποψήφιοι για ελληνικό τελικό θα είναι και οι τενοροι που εμφανίζονταν κατά καιρούς σε εκπομπές στην ΕΡΤ και λέγονται Duo FINA. Ποια εταιρία κατεβάζει τους duo FINA άραγε? Μόλις τους ανακάλυψα! Αυτοί είναι καρικατούρες! Καμία σχέση με il volo που τραγουδούσαν σε ελαφρύ στυλ και μπορούσε ο τρόπος ερμηνείας τους να γίνει προσιτός σε όλο τον κόσμο στην Ευρώπη! Οι συγκεκριμένοι τενοροι που θα είναι υποψήφιοι στον ελληνικό τελικό (Duo FINA) είναι τελείως τενοροι κλασσικής μουσικής, όπως εκείνος ο γάλλος (Και ακόμα χειρότερα) που πήγαινε για βραβείο το 2011 και πάτωσε. Επίσης δεν μ’αρέσει που έχουν συμμετάσχει σε πάμπολλες εκπομπές στην Ερτ…

 9. Στόχος η πεντάδα

  Επίσης να προσθέσω ότι η δεύτερη υποψηφιότητα της Spider music είναι ένας κύριος με το όνομα Τόνυ βλάχος που συμμετείχε στο voice. Θα τραγουδήσει σε ελληνικά και ισπανικά ένα τραγούδι που θα είναι σε τζαζ ρυθμούς αλλά θα έχει και ελληνικά στοιχεία.

  1. VampireDiary

   :O που ξεφυτρωσε αυτος? xaxaxa απλα κλαιω.!!!

 10. Λωτ

  Πιο πάτος κι απο τον πατο

 11. Λωτ

  Και Μη χειρότερα ….

 12. Η Δήμητρα Σελεμίδου θα ήταν μια πολύ καλή επιλογή.

  1. Die_4_U

   Χαίρω πολύ χαιροπουλος!!! Η κοπέλα είναι φωνάρα και ιατρός!!! Επίσης ήταν πρόταση του Μάριου φραγκουλη να ασχοληθεί με το τραγούδι κτλ ! Νομίζω όμως ότι η ερτ δεν έστειλε πρόσκληση στην εταιρεία της Που είναι η «μικρή Άρκτος «!!!

   1. Επίσης δεν ξέρουμε αν η ίδια ενδιαφέρεται να κάνει γιουροβίζιον.
    Σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι από τα ονόματα που έχουν ακουστεί μέχρι τώρα, λίγα θα είναι αυτά που θα είναι στην τελική επιλογή, ενώ τις επόμενες μέρες μπορεί να προκύψουν και άλλοι «υποψήφιοι».

 13. hariton

  Χριστέ μου τι ακούω και δε σωριάζομαι!!
  Η ΕΡΤ δεν έχει βάλει μυαλό, ή μάλλον έχει βάλει αλλά στα πλαίσια των δικών της συμφερόντων. Θα συμφωνήσω με το φίλο που είπε πιο πάνω ότι αυτά θυμίζουν «ψευτοελλάδα» και δε νομίζω να βγει σε καλό όλο αυτό το σούργελο (δε λέγεται απαισιοδοξία αλλά ρεαλισμός). Πότε θα γίνει χωνευτό ότι η Ευρώπη χρειάζεται όχι κατ’ανάγκη μοντέρνες αλλά τουλάχιστον ΚΑΛΟΔΟΥΛΕΜΕΝΕΣ παραγωγές τραγουδιών κι όχι με το πνεύμα της αγγαρείας και του εξαναγκασμού. Αν το πάρουν ΣΟΒΑΡΑ με όλη την έννοια της λέξης, μέχρι το τέλος του χρόνου, μπορούμε ακόμα να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο.
  Συγγνώμη αν πιθανόν επαναλαμβάνω τα λεγόμενα πολλών εδώ μέσα αλλά πιστεύω μόνο έτσι θα υπάρξει πιθανότητα να εισακουστούμε.

 14. Die_4_U

  Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει γιατί φέτος αδιαφορούν και οι 3 μεγαλύτερες ελληνικες δισκογραφικές εταιρίες και »παίζουν μπάλα» μόνο οι ανύπαρκτες? Που είναι η ΜΙΝΟΣ-ΕΜΙ, η Cobalt (πρώην Universal) και η Feelgood (πρώην Sony)? Βέβαια να μου πεις και όταν συμμετείχαν οι μεγάλες αυτές εταιρίες πάλι αποφαγούδια από κάλαθο των αχρήστων πρότειναν….Αλλά έλεγα μήπως φέτος αποφάσιζαν επιτέλους να προτείνουν κάτι σοβαρό αντάξιο της ιστορίας τους !!!

  ΥΓ: Ανοιχτή προκήρυξη τώρα ώστε αν υπάρξουν έστω και 2-3 καλά κομμάτια, να προστεθούν σε αυτά που απέστειλαν οι ίδιες οι δισκογραφικές εταιρίες. Δεν χάνουμε κάτι αν τσεκάρουμε και τι τραγούδια θα λάβουμε από τους δημιουργούς τους ίδιους (απο την πηγή δηλαδή χωρίς μεσάζοντες τις »εταιρίες») !

  1. KATERINA

   Die_4_U MH GRAFIS SXOLIA GIATI OLA OSA LES INE KOUTAMARES!

 15. Panos

  xairomai pou blepw toso endiaferon alla ginete kathara gia diafimistikous logous ,na akoustoun ta paidia……
  nomizw pws kalo tha itane na bei ligo freno se opoion helei na kanei kariera dia meso tis simetoxis tou ,to opoio den einai kako alla na ipzrxei kai mia stoixiwdeis parousia pragma pou de to blepw gia fetos :((((

 16. Ασπασια

  Γιατι λυσσατε;ακουσατε πως θα πανε αυτοι; ξερετε κατι που δεν ξερουμε;μια προταση είναι σαν ολες τις αλλες…

 17. Helen

  Το θέμα δεν είναι να είναι γνωστοί οι καλλιτέχνες ( άλλωστε η Ντέμυ πέρυσι δεν τα πήγε καθόλου καλά σε αντίθεση με τους koza mostra κι τον Αγάθωνα που δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστοί) αλλά να είναι πολύ δυνατό το τραγούδι!! Βέβαια από την άλλη όντως η περίπτωση τους θυμίζει Argo αλλά ας μην έχουμε προκατάληψη.. το τραγούδι μπορεί να είναι αξιόλογο.

 18. κωστής

  ας τους ακούσουμε το κλαρίνο δεν με ενοχλεί ίσως να είνάι και άποψη το γκουγκλι καπνός αυτές τις μέρες πάντως χτες ανέβασαν βίντεο από μέγαρο μουσικής μην ξεχνάμε ότι άλλα κράτη στην ιστορία του διαγωνισμού με τραγούδια παραδοσιακά από τα κράτη τους φτάσαν ψηλά σε θέση.
  αυτό που σκέφτομαι είναι κατά δήλωση της εταιρίας τους το τραγούδι είναι θρακιώτικο και κρητικό μήπως χτυπάνε να πιάσουν ψήφους από βαλκάνια; αν είναι έτσι μήπως να το δούμε διαφορετικά και να περιμένουμε… για τους ντουο τρουο ούτε καν

  1. Die_4_U

   Στους duo fina αναφέρεσαι? Σε λίγο που θα σκάσουν και οι droulia brothers να δεις γέλιο που θα πέσει:)

   1. KATERINA

    XAXAXAXA GELASAME!! EXIS XOUMOR!!!!!! KALITERA NA MASAS PARA NA MILAS

 19. Ορφέας Παναγιωτίδης

  η ΕΡΤ δεν ζήτησε ελληνικό στίχο και ελληνική μουσική; δηλαδή τι περιμένετε να ακούσετε hip hop η καμία παραγωγή των Skrillex και Blood ????????
  αν παραμείνουμε σε αυτά που ζήτησε η ερτ θα ακούσουμε κετιμέ και χοροσταλίτες στον τελικό και εκεί θα κριθεί η μάχη τουλάχιστον το αποτέλεσμα να είναι κάτι που θα μας έχει μέσα στην δεκάδα γιατί με τις ντέμιδες σούξιδες και μούξιδες και τις στημένες εργολαβίες έχουμε καιρό να δούμε.

 20. kokobloco

  μ έρχεται το καρδιακό !!!!

Comments are closed.