ΙΣΡΑΗΛ: η έναρξη του εθνικού τελικού για την Eurovision 2018!

Για την πρόσφατη ιστορία: στις 13 Μαΐου 2017, βραδιά του μεγάλου τελικού της Eurovision, ο  spokesperson Ofer Nachshon πριν την απόδοση της βαθμολογίας για το Ισραήλ, με συγκινητικά λόγια ανακοίνωσε το κλείσιμο του τηλεοπτικού φορέα IBA, κάνοντας μία σύντομη αναφορά για την διαδρομή της χώρας του στον διαγωνισμό (διαβάστε σχετικά εδώ). Όπως ήταν φυσικό, προέκυψαν ερωτήματα για το κατά πόσο θα επιστρέψει το Ισραήλ στην Eurovision, κάτι που έμελε να απαντηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το νεοσύστατο κρατικό κανάλι IPBC (KAN) υπέγραψε σχετική συμφωνία με την EBU, με αποτέλεσμα να ανοίξει ο δρόμος για την συμμετοχή του Ισραήλ στην Eurovision 2018 που θα πραγματοποιηθεί στην Λισαβόνα της Πορτογαλίας (διαβάστε σχετικά εδώ).

Στο σήμερα: τα ευχάριστα νέα για το Ισραήλ συνεχίζονται, καθώς έχει επίσημα πλέον ανακοινωθεί, η έναρξη του εθνικού τελικού της χώρας, μέσω του οποίου θα προκύψει ο εκπρόσωπος για την Eurovision 2018. Δεν θα έχουμε ιδιαίτερες αλλαγές στην διαδικασία επιλογής εκπροσώπου για το Ισραήλ, καθώς θα ακολουθηθεί η ίδια και επιτυχημένη συνταγή του The Next Star for Eurovision, το οποίο αναμένουμε να ξεκινήσει στις 30 Οκτωβρίου 2018.

Όπως σας έχουμε αναφέρει, δεν θα υπάρξουν αλλαγές στο πάνελ της κριτικής επιτροπής, η οποία θα αποτελείται από τους Harel Skaat (Ισραήλ 2010), Keren Peles, Assaf Amdursky και τους Static & Ben El Tavori.

Στην 62η Eurovision το Ισραήλ εκπροσωπήθηκε από τον IMRI με το I Feel Alive και κατατάχθηκε στην 23η θέση με 39 βαθμούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ