ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Εθνικός τελικός και για την Eurovision 2018 – Ημερομηνίες!

Μπορεί να απέχουμε 209 ημέρες από την Eurovision 2018, ωστόσο το ενδιαφέρον των χωρών που πρόκειται να συμμετάσχουν στον αγαπημένο μας μουσικό διαγωνισμό είναι έντονο.

Η Ουγγαρία επιβεβαίωσε την συμμετοχή της για την Λισαβόνα, ενώ όπως ήταν αναμενόμενο λόγω και της επιτυχίας που σημείωσε φέτος στο Κίεβο, ο γνώριμος και δημοφιλής εθνικός τελικός της χώρας A Dal (ένα τραγούδι) επιστρέφει. Ο νικητής του A Dal 2018 θα εξασφαλίσει το εισιτήριο για την Πορτογαλία, το οποίο όμως δεν θα αποτελεί και το μοναδικό έπαθλο του επερχόμενου εθνικού τελικού. Οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να διεκδικήσουν, βραβείο καλύτερων στίχων και καλύτερου νεοεισερχόμενου καλλιτέχνη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Ουγγαρίας MTVA, δεν θα υπάρξουν αλλαγές στη μορφή του διαγωνισμού. Διανύουμε την περίοδο υποβολής συμμετοχών, η οποία έχει καταληκτική ημερομηνία την 15η Νοεμβρίου 2017. Τον Δεκέμβριο του παρόντος έτους, επιτροπή εμπειρογνωμόνων, θα φιλτράρει τις συμμετοχές που υποβλήθηκαν, ώστε να περιορίσει την λίστα σε τριάντα (30). Στη συνέχεια, μέσα από την διαγωνιστική μουσική διαδρομή διάρκειας έξι (6) σόου, θα προκύψει ο επόμενος εκπρόσωπος της χώρας για την Eurovision.

Η αναζήτηση του ενός τραγουδιού μέσω του A Dal 2018 για την Ουγγαρία, θα πραγματοποιηθεί στις ημερομηνίες όπως φαίνονται παρακάτω :

1ος Προκριματικός, Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018
2ος Προκριματικός, Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018
3ος Προκριματικός, Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018
1ος Ημιτελικός, Σάββατο10 Φεβρουαρίου 2018
2ος Ημιτελικός, Σάββατο17 Φεβρουαρίου 2018
Μεγάλος Τελικός, Σάββατο  24 Φεβρουαρίου 2018

Η Ουγγαρία μέχρι σήμερα συμμετείχε 15 φορές στην Eurovision έχοντας πετύχει το καλύτερό της αποτέλεσμα στο Δουβλίνο το 1994 με την Friderika Bayer και το τραγούδι «Kinek Mondjam El Vétkeimet» όπου κατέλαβε την 4η θέση. Φέτος στο Κίεβο της Ουκρανίας εκπροσωπήθηκε από τον József (Joci Pápai) με το τραγούδι Origo και κατέλαβε την 8η Θέση στον μεγάλο τελικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ