ΕΛΛΑΔΑ: Η Αρετή Κετιμέ μιλά στον OGAE Greece για την Eurovision 2018!

Το τελευταίο διάστημα, το όνομα της Αρετής Κετιμέ ακούγεται έντονα για την θέση της εκπροσώπου της Ελλάδας στον διαγωνισμό τραγουδιού Eurovision 2018 και οι περισσότερες αντιδράσεις από τον κόσμο είναι θετικές. Και γιατί να μην είναι; Η Αρετή Κετιμέ, είναι από τους λίγους καλλιτέχνες που προκαλεί μόνο μέσω της δουλειάς της, δείχνει έναν απέραντο σεβασμό στο θεσμό της μουσικής και φυσικά είναι ένα από τα πιο ταλαντούχα πλάσματα που έχει γεννήσει η χώρα μας.

Πολλοί όμως, θα αναρωτηθούν… «Τι δουλειά έχει μία καλλιτέχνης σαν την Κετιμέ σε ένα… πανηγυράκι της pop;»!  Αυτά και άλλα πολλά, απαντά η ίδια στη συνέντευξη που μας παραχώρησε την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 και για την οποία την ευχαριστούμε θερμά.

«Το τραγούδι μου, πέρα από την Eurovision, είναι ένα τραγούδι που μου ταιριάζει».

Επιμέλεια Συνέντευξης: Κρικόρ Κιφορκιάν

Φωτογραφίες: Προσωπικό Αρχείο Αρετής Κετιμέ / Εταιρεία Γενικών Εκδόσεων Α.Ε.

OGAE Greece: Θα μπω κατευθείαν στο επίκαιρο θέμα, τη Eurovision! Τι σημαίνει ο συγκεκριμένος διαγωνισμός για σένα και πως προκύπτει η προσωπική σου επιθυμία να συμμετάσχεις σε αυτόν;

Αρετή Κετιμέ: Πριν από περίπου 10 χρόνια μου προτάθηκε ανεπίσημα να λάβω μέρος. Ήταν πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο και  δυστυχώς ή ευτυχώς αρνήθηκα. Λίγο καιρό πριν (φέτος) όταν βρισκόμουν σε περιοδεία στην Βόρεια Αμερική έλαβα κάποια μηνύματα στην σελίδα μου στο Facebook που με ρωτούσαν, γιατί δεν πάω. Τα μηνύματα ήταν από την Ελλάδα, Σερβία, Βουλγαρία, Τουρκία & Ισραήλ. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός είναι ιστορικός από πολλές απόψεις και έχει δώσει μουσικές, στίχους, πρωτιές αλλά & κοινωνικοπολιτικά μηνύματα εκτός από μουσική και θέαμα. Για μένα είναι λοιπόν ένα σύνολο αυτών των παραγόντων.

O.G.: Τι θεωρείς ότι ένας διαγωνισμός τραγουδιού όπως η Eurovision, με τέτοια τηλεοπτική προβολή, μπορεί να προσφέρει σε έναν καλλιτέχνη γενικότερα; Θεωρείς ότι η Eurovision οφείλει να δίνει χώρο και σε μη-pop καλλιτέχνες όπως είσαι εσύ;

Α.Κ.: Σε έναν καλλιτέχνη μπορεί να προσφέρει χαρά, ένταση, ενθουσιασμό, λύπη, αποτυχία αλλά πάνω απ’ όλα τη συμμετοχή. Σε αυτόν τον  διαγωνισμό που κατά καιρούς έχουν περάσει σημαντικοί καλλιτέχνες πρωτίστως αξίζει να σημειωθεί πως είναι ένα βιτρό μόδας ποπ κουλτούρας με όλους τους επηρεασμούς από τη μουσική βιομηχανία. Παρ’ όλα αυτά πιστεύω πως ένας αληθινός καλλιτέχνης έχει μόνο να κερδίσει και εννοείται πως ο διαγωνισμός οφείλει να δώσει χώρο σε καλλιτέχνες εκτός από το είδος της ποπ.

O.G.: Σε συνεργασία με τον τραγουδοποιό Δημήτρη Καρρά, έχετε υποβάλει στην ΕΡΤ το υποψήφιο τραγούδι σας, εκπροσωπώντας την δισκογραφική εταιρία SPICY Music. Θα ήθελες να μοιραστείς μερικές πληροφορίες για το κομμάτι με τους αναγνώστες μας;

A.K.: Δεν μας επιτρέπεται να πούμε πολλά βάσει κανονισμών, όπως τον τίτλο του ας πούμε. Θα σας πω όμως ότι είναι ένα τραγούδι που πέρα από την Eurovision μου ταιριάζει, η διοργάνωση αυτή μπορεί να σε καταπιεί εάν δεν κάνεις αυτό που σου ταιριάζει. Είναι δίγλωσσο κοινωνικού περιεχομένου, σε ρυθμό παραδοσιακό δικό μας, εκτός από εμένα παίζουν δεξιοτέχνες μουσικοί όπως οι Νίκος Σαμαράς (τρομπέτα), Κώστας Φόρτσας (κλαρίνο), Νίκος Γύρας (μπάσο και έγχορδα), Μιχάλης Μπακάλης (κρουστά), Γιώργος Πούλιος (ατμόσφαιρες και ρυθμούς), Σταυρούλα Σπανού (σαντούρι όπως & εγώ) και μία εξαιρετική επίσης τραγουδίστρια στα φωνητικά η Έλενα Στρατηγοπούλου.

O.G.: Τα τελευταία χρόνια, η χώρα μας δεν σημειώνει και τις καλύτερες βαθμολογικές επιδόσεις στον διαγωνισμό, όπως έκανε σχεδόν μία δεκαετία πριν. Σε αγχώνει αυτό ή δεν υπολογίζεις καθόλου το κομμάτι της ψηφοφορίας;

A.K.: Η ψηφοφορία είναι ένα βασικό μέρος του πράγματος όμως νιώθω πως όταν υπάρχει ‘’αλήθεια’’ τότε όλα μπορεί να συμβούν. Το ότι τα τελευταία χρόνια τυχαίνει  αυτό δεν σημαίνει κάτι, ίσα ίσα που αυτά έρχονται και φεύγουν είναι κάπως δανεικά.

O.G.: Τι πιστεύεις εσύ ότι χρειάζεται μια χώρα για να έχει μία σωστή εκπροσώπηση σε έναν διαγωνισμό τραγουδιού και για να τα πάει καλά όταν υπάρχει και το κομμάτι της βαθμολογίας;

A.K.: Θεωρώ πως κάθε χώρα είναι καλό να έχει ένα μουσικό δικό της χρώμα με την σύγχρονη ενδεχομένως ματιά (ενορχηστρώσεις μουσικά όργανα ρυθμοί).Να ακούς τη γλώσσα της έστω και λίγο και να ξεχωρίζεις ακόμα και από την τηλεοπτική σκηνοθεσία ποιος είναι ο καθένας και τι κάνει ακριβώς. Τώρα όσον αφορά τη βαθμολογία πραγματικά όλα μπορεί να συμβούν!

O.G.: Φοβάσαι έναν ενδεχόμενο Εθνικό Τελικό ή νιώθεις αρκετή σιγουριά ότι μπορεί να είσαι εσύ η επόμενη εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Eurovision;

A.K.: Δεν μου αρέσει να λέω μεγάλα λόγια. Ούτε φοβάμαι ούτε είμαι σίγουρη, είμαι χαρούμενη που ο κόσμος είχε αγκαλιάσει πριν ακόμα καταθέσουμε τον φάκελο αυτήν την ιδέα. Βρήκαμε υποστήριξη εγώ και η ομάδα μου πρώτα από τους μουσικούς & ύστερα από κόσμο απλό, καθημερινό (στο διαδίκτυο αλλά και την κανονική ζωή)

O.G.: Μια ερώτηση που φαντάζομαι πολλοί την έχουν θέσει είτε στον εαυτό τους είτε σε παρέες: Γιατί φέτος;

A.K.: Γιατί έλαβα αυτά τα μηνύματα που προανέφερα παραπάνω, ο κόσμος μου έδωσε την ιδέα! Πιστέψαμε σε αυτό & το πραγματοποιήσαμε.

O.G.: Από παλαιότερες συμμετοχές της χώρας μας, και όχι μόνο, ποιες ξεχωρίζεις και για ποιο λόγο;

A.K.: Από τα παλιά ξεχωρίζω αυτήν την Μαρίζας Κωχ, που ήταν σε μία πολύ δύσκολη ιστορικά στιγμή για την χώρα μας και αξίζει να ψάξετε συνεντεύξεις της που αναφέρει τις συνθήκες που ερμήνευσε το τραγούδι και πως ένιωθε τότε εκείνη. Η συμμετοχή της Σοφίας Βόσσου ήταν επίσης σημαντική γιατί αυτό το τραγούδι έχει μείνει και το ακούμε μέχρι σήμερα. Η Άννα Βίσση με την πρώτη της συμμετοχή και φυσικά η Έλενα Παπαρίζου γιατί τα σωστά και τα δίκαια πρέπει να τα λέμε!  Από ξένες συμμετοχές ξεχωρίζω αυτήν του Željko Joksimović  το 2004 για την Σερβία και το Μαυροβούνιο και αυτή της Dulce Pontes για την Πορτογαλία το 1991.

Ο.G.:  Η Eurovision είναι ένας διαγωνισμός που σε ενδιαφέρει στη παρούσα φάση της ζωής και της καριέρας σου ή μπορεί στο μέλλον να έχεις ξανά την επιθυμία να συμμετάσχεις;

A.K.: Κανείς δεν ξέρει θα δούμε!

O.G.: Υπάρχει κάποιο μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στους αναγνώστες του OGAE Greece που μας διαβάζουν αυτή τη στιγμή;

A.K.: Εγώ και η ομάδα μου ευχαριστούμε για την υποστήριξη σας στην προσπάθεια μας.

O.G.: Αρετή, σ’ ευχαριστούμε πολύ για αυτήν την συνέντευξη και ευχόμαστε σε όλη την ομάδα σας καλή επιτυχία με τον διαγωνισμό. 

Α.Κ.: Εγώ ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον! Να είστε καλά! 

| Η Αρετή Κετιμέ γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου 1989 στην Αθήνα με καταγωγή από την Αιτωλοακαρνανία και συγκεκριμένα από το Μεσολόγγι, λόγω της καταγωγής των γονιών της. Από μικρή, διατήρησε τις επαφές της με τις παραδόσεις της πατρίδας της (και όχι μόνο) και ασχολήθηκε με τον χώρο της μουσικής. Από τα έξι της χρόνια, άρχισε να μαθαίνει σαντούρι, δίπλα στον αείμνηστο Αριστείδη Μόσχο, επιλογή μέσα από την οποία έγινε ιδιαίτερη γνωστή στο ευρύ Ελληνικό κοινό.

Η σταδιοδρομία της Αρετής Κετιμέ στον χώρο του τραγουδιού άρχισε δειλά – δειλά στα 12 χρόνια της όταν ανακάλυψε το ταλέντο της ο Γιώργος Νταλάρας.  Παρά την μικρή της ηλικία, ο γνωστός Έλληνας μουσικός την ενέταξε στο σχήμα που εμφανιζόταν στην μουσική σκηνή του «Ζυγού» (2002), μαζί με ονόματα όπως ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Μελίνα Ασλανίδου και η Άννα Μπουρμά, ενώ την αξιοποίησε και για τις ανάγκες του δισκογραφικής δουλειάς του με τίτλο «Από Καρδιάς». Έναν χρόνο αργότερα, η 14χρονη Αρετή ανέβηκε στην σκηνή του «Ηρωδείου», συμμετέχοντας στην συναυλία με τίτλο «Αφιέρωμα στην Μικρά Ασία» όπου πλαισίωσε τον Γιώργο Νταλάρα, την Γλυκερία και την ορχήστρα Εστουδιαντίνα.  Το 2004,  συμμετείχε στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.  Στο κατάμεστο από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους ΟΑΚΑ και ενώπιον δισεκατομμυρίων τηλεθεατών σε ολόκληρο τον κόσμο, η 15χρονη Αρετή ερμήνευσε, συνοδεία του σαντουριού της, το παραδοσιακό «Μες στου Αιγαίου τα νησιά», βάζοντας την δική της πινελιά στην αξέχαστη εναρκτήρια βραδιά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Με την πάροδο των ετών, η Αρετή Κετιμέ κέρδισε τον δικό της χώρο στην ελληνική μουσική, αφήνοντας πίσω τον χαρακτηρισμό του «παιδιού – θαύματος», πραγματοποιώντας πλέον ισότιμες συνεργασίες και περιοδείες ως κανονική επαγγελματίας μουσικός.  Έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της μουσικής όπως ο Γκρόραν Μπρέγκοβιτς, η Ελένη Βιτάλη, ο Haig Yazdjiav,  Μαρία Φαραντούρη, Παντελή Θαλασσινό, Μανώλη Λιδάκη, Ορφέα Περίδη, Φωτεινή Βελεσιώτου και πάρα πολλούς άλλους. Το 2008 συνεργάστηκε με τον Γιώργο Αλκαίο στο τραγούδι «Αμα δεν σε δω» το οποίο συμπεριλήφθηκε στον δίσκο του Αλκαίου με γενικό τίτλο «Το δικό μας παραμύθι». Το 2015 συνεργάστηκε μουσικά και δισκογραφικά με τον Γερμανό DJ Shantel στο τραγούδι «Δύση και Ανατολή/EastWest”, σε στίχους και μουσική που έγραψαν από κοινού.  Το τραγούδι κυκλοφόρησε από την διεθνή δισκογραφική παραγωγή με τίτλο “Viva Diaspora”. Πρόσφατα η Κετιμέ πραγματοποιήσε συναυλίες στην Βόρεια Αμερική με μεγάλη επιτυχία ενώ αμέσως μετά ακολούθησε μια εμφάνιση στο Ισραήλ, στο Φεστιβάλ Mediteranee (Ashdod) με τον Yinon Muallem.

Δισκογραφικά, η Αρετή Κετιμέ έχει κυκλοφορήσει πέντε δίσκους ενώ έχει συμμετάσχει σε οχτώ άλλους. |

Η εμφάνιση της Αρετής Κετιμέ στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα, το 2004

Η συνεργασία της Αρετής Κετιμέ με τον Γερμανό Dj Shantel το 2015

Το ντουέτο της Αρετής Κετιμέ με τον Γιώργο Αλκαίο «Άμα δε σε δω» που συμπεριλήφθηκε στον δίσκο του δεύτερου «Το δικό μας παραμύθι» (2008) 

Written by 

Related posts

28 Thoughts to “ΕΛΛΑΔΑ: Η Αρετή Κετιμέ μιλά στον OGAE Greece για την Eurovision 2018!”

 1. Die_4_U

  Η ιδεα για διγλωσσο τραγουδι μου αρεσει. Πολυ. Να ακουστει δηλαδη και η γλωσσα μας αλλά να τους πουμε και σε λιγα αγγλικα τη »μεταφραση» δηλαδη ποιο ειναι το νοημα των στιχων. Σημερα κιολας βγηκε ΕΠΙΣΗΜΑ απο δελτιο τυπου της ΕΡΤ και η καλλιτεχνικη επιτροπη που θα αξιολογησει τις προτασεις των δισκογραφικων που θα κατατεθουν. Καλη και αξιολογη επιτροπη που απαρτιζεται απο μουσικους πραγματικους και στιχουργους. Κριμα που δεν κανει ανοιχτη προκηρυξη η ΕΡΤ ωστε η επιτροπη να ακουσει πχ 200 τραγουδια και να επιλεξει τα 10 καλυτερα. Τωρα απλα θα ακουσουν 8-9 τραγουδια και θα αφησουν τα 6-7 να διαγωνιστουν. Κατι παει να κανει σωστα φετος η ΕΡΤ αλλα παλι μισα βηματα κανει….να δουμε, μακαρι καποιο απο τα υποψηφια τραγουδια να ειναι εμπνευσμενο και αληθινα ποιοτικο τραγουδι.

  Ελπιζω επισης το σαητ να ειναι δικαιο με ολους και τις επομενες μερες να δωσουν ολοι οι υποψηφιοι συνεντευξη.

  1. KATERINA

   Die_4_U DEN MAS ENDIAFERI H APOPSH SOU! ISE TO PIO ASTIO ATOMAKI EDO MESA KAI EXOUME PETHANI OLOI OI EUROFAN STA GELIA ME TO POSO ASXETOS KAI ANIDEOS ISE GIA THN EUROVISION! KAI POLI PERISOTERO ME AFTA POU LES! POLI GELIO MILAME RIXNOUME ME ESENA…

 2. Μάριος

  Aπό την επιτροπή της ΕΡΤ καταλαβαίνεις ότι επανέρχεται το σύνδρομο της ΠΑΣΟΚικής περιόδου του ’80. Σώνει και καλά κουλτούρα, σε έναν διαγωνισμό ελαφρού ποπ τραγουδιού, που ακόμα και οι πιο εναλλακτικές στιγμές του θέλουν συγκεκριμένο εμπορικό τρόπο για να περάσουν. Τη βλέπω να έρχετε η ψευτο-ποιοτική δηθενιά.

 3. εφθκε

  Η αρχικη ανακοινωση της ΕΡΤ λεει πως θελει αποκλειστικα ελληνικο στοιχο…θα δεχτουν ενα διγλωσσο τραγουδι?

 4. Φαίνεται λοιπόν πως είναι το μεγάλο φαβορί για την εκπροσώπηση μας. Η ιδέα για το δίγλωσσο τραγούδι μου αρέσει πολύ και η Αρετή φαίνεται συνειδητοποιημένη για το τι πάει να κάνει. Επιτέλους ξεκολλάμε απο τα μετρια ποπ τραγούδια και αλλάζουμε προσέγγιση γιατί το κακό είχε παραγίνει. Καλή επιτυχία να της ευχηθώ και ας ελπίσουμε να δούμε και να ακούσουμε κάτι πολύ καλό από αυτήν.

 5. GREgorioa

  Το αγγλο-ελληνικό με τρομαλάζει λίγο, γιατί μάλλον θα είναι τύπου «join with us…» αλλά θέλω να ελπίζω πως θα βγω ψεύτης… Τώρα η φωνή, εντάξει… πιο αγγελική πεθαίνεις! Είναι και όμορφη, σεμνή… διαφορετικό, αυτό που ελπίζω να ζητάει ο διαγωνισμός…τέλος πάντων… Ελπίζω να μπούμε 5αδα…
  Κάτι τελευταίο… Θεωρείται το τραγούδι της Πορτογαλίας (2017) ποπ;;;

 6. eurovision greece

  χωρις να εχω καποια προθεση να προσβαλω η να θιξω την αρετη κετιμε που σεβομαι και εκτιμω σαν καλλιτεχνιδα για τη φωνη της, την ομορφη παρουσια της και την ταπεινοτητα της, θα ηθελα να ρωτησω και να λαβω μια ειλικρινη απαντηση, για ποιο λογο γινεται τετοια προωθηση στο προσωπο της. εννοωντας οτι ακομα δεν εχουν ανακοινωθει ολοι οι υποψηφιοι και ενω εχουν ανακοινωθει τα ονοματα του παναγιωτη τσακαλακου και της βασιλικης στεφανου δεν γινεται καμια αναφορα στα προσωπα τους. εγω πρωτα απ’ ολα θελω να ακουσω τα τραγουδια. δεν με απασχολει τοσο ποιος θα ειναι ο εκπροσωπος μας οσο το τραγουδι που θεωρω το κυριο χαρακτηριστικο μιας επιτυχημενης συμμετοχης. βεβαια, παιζει ρολο και ο τραγουδιστης, να εχει δηλαδη την ανεση στη σκηνη, να ειναι επικοινωνιακος, να εχει φωνη και τα λοιπτα. βλεπω οτι φετος γινεται σοβαρη δουλεια απο την ερτ. τουλαχιστον οι μεχρι τωρα κινησεις της. μενει να δουμε το αποτελεσμα. ειμαι καθετος ως προς τον περιορισμο των τραγουδιων. δηλαδη δεν μπορεις να στερεις το δικαιωμα συμμετοχης απο εναν καλλιτεχνη να λαβει συμμετοχη. η μοσυκη ειναι για ολα τα γουστα. δεν μπορεις να εχεις μονο ενα ειδος. δεν εχουμε ολοι τα ιδια μουσικα γουστα. γιατι να παμε με εντεχνο τραγουδι; εγω οπως και πολλοι αλλοι θελουμε να παμε με ποπ τραγουδι και διακαης ποθος μας ειναι να μας εκπροσωπησουν ονοματα οπως αυτα των φουρειρα, ταμτα, παπαριζου, μαλου, σαττι, stereo soul κ.α. δεν μπορεις να απαιτεις λοιπον απο τις δισκογραφικες να στειλουν τραγουδι με συγκεκριμενα χαρακτηριστικα (στιχος, μουσικη). ειναι κριμα γιατι γινεται μια πολυ αξιολογη προσπαθεια. αλλα αν πιστευει η ερτ οτι αυτα τα κριτηρια θα φερουν την ελλαδα ψηλα, τοτε παω πασο. αυτοι ξερουν καλυτερα, καλη επιτυχια σε ολους. δεν παιζιε ρολο αν ειναι γνωστοι η οχι οι υποψηφιοι. φτανει να εχουν καλη φωνη και καλο τραγουδι

 7. Λοιπόν…
  Βλέπω ότι ήδη κάποιοι έχουν αρχίσει να πολιτικοποιούν και τη φετινή γιουροβίζιον.
  Ελπίζω οι υπεύθυνοι του σαϊτ να μην επιτρέψουν να να ξαναζήσουμε το προπέρσινο όνειδος που κάποιοι σε καθημερινή βάση έμπαιναν εδώ μέσα και έβγαζαν τα κομματικά τους εσώψυχα.

  1. *την επόμενη γιουροβίζιον
   ** το περσινό (2016) όνειδος

   1. eurovision greece

    δεν καταλαβα… μου κανεις λογοκρισια; ελεος. ο καθενας εχει την αποψη του

   2. Αν δεις τα σχόλια λίγο πιο πάνω θα καταλάβεις σε ποιον αναφέρομαι. Και όχι, φυσικά, σε σένα.

   3. eurovision greece

    απλως απαντησες στο δικο μου σχολιο και καταλαβα οτι απευθυνεσαι σε μενα

 8. gogos

  Δεν θα πω πολλά…
  Φέτος ή θα μας εκπροσωπήσει η Κετιμέ ή η Κετιμέ!
  Το όνομά της και η φωνή της είναι σεβαστά από τους περισσότερους (για να μην πω απ’ όλους).
  Επειδή «πολλοί» ήθελαν εθνικό τελικό φέτος η ΕΡΤ αποφάσισε να το πράξει. Μέχρι στιγμής έχουμε ένα όνομα που ξεχωρίζει και 2-3 «μουσικά ανύπαρκτους».
  Πέρσι είχαμε 1 τραγούδι να επιλέξουμε από τα τρία και το ένα που προωθήθηκε περισσότερο ήταν το νικητήριο.
  Φέτος όλα τα «φώτα» έχουν πέσει στην Αρετή Κετιμέ (δικαίως) και αυτή θα μας εκπροσωπήσει.
  Αν και είναι πάρα πολύ νωρίς…
  Καλή επιτυχία Ελλάδα!
  Καλή επιτυχία Αρετή!

 9. Esc fans don't lie

  Οι stereo soul με ανάρτησή τους δηλώνουν και πάλι μέσα στο παιχνίδι. Ζήτω. Ο φασισμός δεν θα περάσει από μεριάς ερτ. Πήρε πάνω της 2 χρονιές απανωτά το project και είδαμε το αποτέλεσμα. Καιρός να αποφασίσει το κοινό και να αποφασίσει ουσιαστικά δηλαδή ανάμεσα σε πολλές και διαφορετικές επιλογές.

 10. EurovisionFun

  Η Αρετή είναι τόσο όμορφη και συμπαθής (για τη φωνή της τα έχω πει), που θα είναι κρίμα να μην έχει καλό τραγούδι. Το δίγλωσσο τραγούδι δε με χαλάει προσωπικά, μου φτάνει που θα ακουστουν και πάλι τα ελληνικά. Εν αναμονή λοιπόν!!

  1. Love me tonight

   Έχεις ακούσει έστω ένα τραγούδι της Αρετής τα τελευταία δέκα χρόνια που να έγινε επιτυχία μεγάλη ή έστω να σε κάνει να πιστεύεις εύλογα ότι θα είχε τύχη σαν τραγούδι στο διαγωνισμό? Εγώ όχι. Και δυστυχώς ο συμπαθέστατος συνθέτης της πάρα το γεγονός ότι έχει γράψει σε τόσους τραγουδιστές Και το συνολικό του έργο υπερβαίνει τα 160 τραγούδια, δεν έχω βρει ούτε ένα δικό του τραγούδι που να το γνωρίζω και να έχει γίνει μεγάλη επιτυχία. Μακάρι η μεγάλη στιγμή και των 2 να είναι το τραγούδι που κατέθεσαν στην ερτ αλλά μετά από 40 χρόνια ελληνικής παρουσίας στο θεσμό, έχω να πω ότι είναι ιδιαιτέρως σπάνιο να καταθέσει συνθέτης ή ερμηνευτής ένα τραγούδι(για την ελληνική εκπροσώπηση στη eurovision) που να είναι το καλύτερο της καριέρας του.

   1. Γιώργος Χανιώτης

    συγγνώμη που επεμβαίνω αλλά ακούω κάποιες ανακρίβειες και δε μπορώ να μην το σχολιάσω. παραθέτω παρακάτω ένα τραγούδι του ίδιου συνθέτη με την Αρετή Κετιμέ που και έκανε πολύ μεγάλη επιτυχια και άρεσε πάρα πολύ. προφανώς δεν έχεις αυτά τα μουσικά γούστα και δεν ξέρεις την Κετιμέ και τη δουλειά της. εμένα προσωπικά που μου αρέσει πολύ και ακούω σχετικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς ξέρω και πολλά τραγούδια της.. δεν έχω ακούσει κανένα τραγούδι και θα πάρω την τελική μου απόφαση αφότου ακουστούν όλα τα τραγούδια αλλά αρχικά θεψρώ πολύ δυνατό χαρτί την Κετιμέ και εύχομαι ολόψυχα να έχει ένα δυνατό τραγούδι και να μας εκπροσωπήσει.. αν είναι κάτι σαν αυτό που θα βρείς στο λινκ τότε ναι, σίγουρα θα το λατρέψω.. και μια μικρή σημείωση.. το διαγωνισμό τον αγαπάμε όλοι όσοι είμαστε εδώ χωρίς απαραίτητα να έχουμε όλοι τα ίδια μουσικά ακούσματα.. τόσα χρόνια που η χώρα εκπροσωπούνταν από ποπ τραγούδια όλοι εμείς που δεν είχαμε αυτό το γούστο και τα αγαπήσαμε και τα υποστηρίξαμε με όποιο τρόπο μπορούσαμε. ας πάει και μια χρονιά κάτι που θα είναι διαφορετικό και στα δικά μας γούστα, ας εκπροσωπηθεί και μία φορά το δικό μας γούστο, δεν πειράζει. το δικαιούμαστε κι εμείς μία φορά. το τραγούδι που λέω είναι αυτό : https://www.youtube.com/watch?v=Nyd0pYpCewc αν θες άκουσε το κι εσύ και όποιος ενδιαφέρεται. και επιτυχία έκανε σε σχετικά ραδιόφωνα και άρεσε και σε εμένα και σε πολλούς. μπορεί να μη σου αρέσει και σε εσένα και σε πολλούς ακόμη, ωστόσο δε σημαίνει ότι δεν έχετε ακούσει τραγούδια της επειδή πιθανόν έχετε άλλα μουσικά ακούσματα ότι δεν έχει κάνει επιτυχίες. θα περιμένω να ακούσω όλα τα τραγούδια όμως εξαρχής ήμουν πολύ θετικός στο άκουσμα και μόνο της Αρετής.. ας απολαύσουμε το ταξίδι είναι μια αγαπημένη μου φράση ποου λέω κάθε χρονιά. καλή επιτυχία στη χώρα μας με μια αξιοπρεπή παρουσία και ας μην αγχωνόμαστε για την τελική κατάταξη.

   2. ABC

    Τι ακριβώς εννοείς με το «έκανε πολύ μεγάλη επιτυχία»; Πως το συγκρίνεις αυτό; Όταν λέμε ότι έκανε πολύ μεγάλη επιτυχία πχ το «Fiesta» της Παπαρίζου ή το «Τράβα σκανδάλη» της Πρωτοψάλτη (τυχαία επιλογή τραγουδιών). το τραγούδι αυτό σε ποιά βαθμίδα πολύ μεγάλης επιτυχίας βρίσκεται; Όταν ένα τραγούδι κάνει πολύ μεγάλη επιτυχία γίνεται γνωστό ευρέως, ακόμα & σ’αυτούς που δεν έχουν αυτά τα μουσικά γούστα.

   3. EurovisionFan

    Ομολογώ πως την Αρετή Κετιμέ τώρα τη γνώρισα σαν όνομα και σε πληροφορώ ότι άκουσα τραγούδια της και μου άρεσαν ιδιαίτερα… Και ειδικά ένα που δε θυμάμαι τον τίτλο του, θα τα πήγαινε περίφημα στη eurovision καθώς δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα τόσα εθνικ που έχουμε ακούσει..

    Με εκτίμηση

   4. George m

    Κ. Χανιώτη το τραγούδι αυτό είναι εξαιρετικό. Είναι πρωτότυπο για την Eurovision με τον σωστό τρόπο, χωρίς ακρότητες και προσφέροντας κάτι καινούργιο στο θεσμό. Δυνατό του χαρτί θεωρώ και το σαντούρι. Και τα δύο παιδιά αυτά φαίνονται να έχουν τρομερή χημεία, έχουν άστρο και τους πιστεύω πολύ.

   5. Giorgos m

    Love me tonight έχεις δίκιο δεν έχουν γίνει μεγάλη επιτυχία κανένα από τα τραγούδια τους. Αλλά από τα 160 τραγούδια που ανέφερες τουλάχιστον ακούγονται ευχάριστα όλα και αυτός είναι ένας καλός οιωνός για το ότι δεν θα ακολουθήσει κάτι πολύ άσχημο στην τελική. Σε αντίθεση με κάτι χοροσταλίδες και Λάμπρου που ακούστηκα σαν ονόματα και πολλά τραγούδια τους είναι απογοητευτικά.

 11. giannismits

  Η Αρετή εκπροσωπεί ένα πολύ ιδιαίτερο στυλ μουσικής. Δεν είναι έντεχνη δεν είναι λαϊκή. Είναι λογικό λοιπόν να μην έχει κάνει μεγάλες εμπορικές επιτυχίες και μόνο όσοι ακούνε αυτή τη μουσική να ξέρουν τα τραγούδια της όπως αναφέρει ο φίλος παραπάνω. Εγώ είμαι πολύ υπέρ αυτής της συμμετοχής αρκεί να υπάρχει καλό τραγούδι. Έχω αντίρρηση για τον κοινωνικό στίχο και την αγγλική γλώσσα. Γιατί όχι ένα ερωτικό τραγούδι? Πάλι πρόσφυγες, παγκόσμια κρίση και ειρήνη? Εύχομαι μόνο ο αγγλικός στίχος να μην είναι επιπέδου Elementary! Ελπίζω επίσης να μην είναι ένας μουσικός αχταρμάς αλλά να επικρατεί περισσότερο το σαντούρι και το κλαρίνο. Να είναι μελωδικό και όχι φασαριόζικο. Να αναδεικνύεται η αγγελική φωνή της Κετιμέ..

  Πάντως εγώ θα ήθελα να μας εκπροσωπήσει αυτό εδώ!
  https://www.youtube.com/watch?v=AXWwuXEEhrI
  Γίνεται να τον πείσουμε να συμμετάσχει? Κυκλοφόρησε μετά τη 1 Σεπτεμβρίου. Προφανώς και δεν γίνεται αλλά αυτό θα ήταν μια πρόταση κι ας μοιάζει ένα γνωστό πολύ παλιό αγαπημένο τραγούδι. Μπορεί να γραφτεί κάτι ανάλογο?

  1. Υπέροχο τραγούδι όντως, πολύ όμορφη μελωδία.

  2. hariton

   Ωραίο είναι! Μού θυμίζει το τραγούδι της Monica «Yes I Do»! https://www.youtube.com/watch?v=0gCEGo8DJK8

  3. Γιώργος Χανιώτης

   όντως πολύ όμορφο τραγούδι και αυτό. αν και το άκουσα για πρώτη φορά μου άρεσε πολύ

  4. jimani

   Thanks για την ανάρτηση! Δεν παρακολουθώ Τατουαζ και δεν το είχα ακούσει.
   Ναι αυτό θα ήταν μία πρόταση! Ελπίζω ο Τσακαλάκος όταν λέει για έθνικ στοιχείο να είναι κάπως έτσι.

   Κύπριος είναι ο δημιουργός/ερμηνευτής.

 12. Νικος

  Από το 2011 και μετά οπότε στείλαμε αγγλικό τραγούδι άπατο πήγε ενώ με τα ελληνηκα η δυγλωσσα ήμασταν μέσα στη δεκάδα (2010,2011,2013) εκτός 2016.
  Ας ακούσουμε πρώτα και βλέπουμε!!!
  Η αρετή θα μου άρεσε πολύ είναι πολύ γλυκιά αλά μέχρι να ακούσουμε ας μην βγάζουμε συμπεράσματα από μόνοι μας.

 13. Nikos

  Δεν έχει καν επιλεγεί για τον επόμενο διαγωνισμό και την ρωτάει αν θα ξαναπήγαινε στο μέλλον! ….

Comments are closed.